Cikk archívum 2017.

Csepreghy: az atomenergiának ma nincs alternatívája

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

A mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája, arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után – hangsúlyozta az Ökopolisz Alapítvány szerdai budapesti rendezvényén a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Tovább »

Merkel: kulcsfontosságú a schengeni övezet megőrzése és a külső határok védelme

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

Az Európai Unió jövőjét meghatározó, kulcsfontosságú ügy a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet megőrzése és külső határának védelme – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának biztonságpolitikai konferenciáján. Tovább »

Herczeg Tamást javasolják a szabadtéri játékok élére a kulturális bizottság tagjai

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

szabadteri_megnyito007kf

A szabadtéri játékok két régi-új vezetőjelöltje a tervekről is beszélt. Szóba került az előző évi költségvetés és az ehhez kapcsolódó eredmények. Szétosztották a különböző támogatási kereteket. Tovább »

Orbán: Magyarország bevándorlás nélkül ad választ a demográfiai válság kihívására (FRISSÍTVE)

2017. április 26., szerda · 2 hozzászólás

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

Magyarország saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül ad választ az európai demográfiai válság kihívására – jelentette ki Orbán Viktor szerdán Brüsszelben nemzetközi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Elismerést vehettek át az MH 5. Bocskai István lövészdandár katonái

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

bocskai_loveszdandar

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonái kaptak elismerést április végén. Tovább »

Különleges néprajzi kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

lathatatlan01

Formabontó kiállítással jelentkezik a szegedi Móra Ferenc Múzeum: egy olyan tapintható tárlat nyílik a Kultúrpalotában, mely a látók és látássérültek számára is különleges élményt nyújt. Az elsötétített teremben különböző néprajzi tárgyakat érinthetnek meg a látogatók, valamint szaglásukat is próbára tehetik. Tovább »

Hagyományos vetélkedőjének döntőjét rendezi meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2006 óta évente megrendezi a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozatot. A többfordulós vetélkedő látványos döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban április 29-én, szombaton lesz. Tovább »

A Szegedi Vadasparkban is megünneplik a Föld Napját

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

Bár hivatalosan április 22. a Föld Napja, a Szegedi Vadasparkban most vasárnap várják a látogatókat ehhez kapcsolódó programokkal. Tovább »

Albínó kenguru született a Szegedi Vadasparkban

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

kenguruk_feher_01

A szürke Benett-kengurunak fehér, a fehérnek szürke kicsinye született a Szegedi Vadasparkban. Tovább »

A parkolóbotrányt tárgyalják Gyulán – Szabó: A keresztapát Botka Lászlónak hívják (FRISSÜL)

2017. április 26., szerda · 69 hozzászólás

gyula_parkolo_per_szabo_balint

Szabó Bálint bilincset is hozott magával. A vádlottak padján többek között: Solymos László, Kalmár Gábor és Mózes Ervin. A vádlottak állítják, nem követtek el bűncselekményt, felmentésüket kérték, és szerintük az ügyészség politikai nyomásra állította őket bíróság elé. Tovább »

Következő oldal »