Vásárhelyi diákok nyerték a megyei haditornát

Megyei honvédelmi versenyt rendeztek a SZVSE-pályán szerda délelőtt: a legügyesebbnek a vásárhelyi Németh László Gimnázium csapata bizonyult.

A középiskolásoknak, a honvédség által meghirdetett versenysorozat megyei döntőjét bonyolították le szerdán a Vasutas-stadionban. Nem csupán erőre, vagy állóképességre, hanem logikára is szüksége volt a részt vevő diákoknak, hiszen mint azt Pontyik Pál százados, a Magyar Honvédség Szegedi Toborzó irodájának tisztje elmondta, nyolc versenyszámban bizonyíthatott a 14 résztvevő iskola csapata, ezek között voltak honvédelmi fotófelismerések, vagy a két világháborúval kapcsolatos kérdések, e mellett pedig fegyveres váltófutásban, akadálypálya teljesítése, vagy kézigránát dobás szerepelt a programban. “A honvédelmi nevelés mellett a sportos életmód népszerűsítése a célunk. Pályaválasztás előtt álló fiatalok vettek ma részt a versenyen, reméljük, kedvet kapnak a honvédelmi pályához” – összegzett Pontyik Pál.

Senki sem távozott üres kézzel a fárasztó nap után, hiszen a dobogósok mellett különdíjakkal minden résztvevő teljesítményét elismerték. A díjakat többek között Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott adta át, aki kiemelte: a honvédelmi minisztérium által minden évben megszervezett tornának régen megvolt a maga hagyománya, viszont az elmúlt esztendők eseményei arra irányítják a figyelmünket, a honvédelem és a hazafiasság ügye is napirenden kell, hogy legyen a fiatalok számára. “Láthatóan évről-évre egyre több középiskola nevez, nagyon jó hangulatú és értékes versenyzés zajlott ma. Ha többet nem értünk el, minthogy ezeknél a fiataloknál a hazafiasságra, a bajtársiasságra, a honvédelem szempontjából fontos értékekre felhívtuk a figyelmet, akkor már megérte ez a nap” – fogalmazott a megyei védelmi bizottság elnöke.

A jövő áprilisi, budapesti esedékes országos döntőbe a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium csapata jutott el. Mint azt a győztes csapat képviselője kifejtette, tavaly is részt vettek ezen a versenyen, idén igyekeztek készülni is rá, így légpuska lövészetet gyakoroltak is a szerdai verseny előtt. “Az iskolában a gránátdobást gyakoroltuk, illetve az elméleti részre is készültünk. A fiúk sportosztályosak, egy tájfutó, egy labdarúgó és két úszó alkotta a csapatunkat, így az állóképességgel nem volt baj, a gyakorlati feladatok különösen jól sikerültek. Változatosak és érdekesek a feladatok, ezért is jöttünk el idén újra” – nyilatkozta Nagy Enikő, az iskola testnevelés-történelem szakos tanára.

A Csongrád megyei Haditorna dobogósai

I. Németh László Gimnázium és Általános Iskola, Hódmezővásárhely
II. Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium
III. Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnázim és Szakközépiskola

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.