Novák: novemberben utalják át a nyugdíjprémiumot

Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét – erősítette meg az MTI-nek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára.

Elmondása szerint azért döntöttek a nyugdíjprémium fizetése mellett, mert “a kormány törődik az idősekkel és megbecsüli őket”, és természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből azok is részesülnek, akik évtizedeket dolgoztak keményen az országért, a mostani generációkat felnevelték és segítik őket.

“Magyarországon még soha nem volt nyugdíjprémium kifizetés, egyrészt azért, mert a korábbi kormányoknak eszébe se jutott, másrészt azért, mert a baloldal kormányzása rossz gazdasági és pénzügyi helyzet miatt esély sem volt erre” – mondta, hozzátéve: ma Magyarország erősödik, és szeretnék, ha ezt a nyugdíjasok is éreznék. Az intézkedés 2,6 millió embert érint.

A nyugdíj-kiegészítés célja, hogy ahogy eddig is, most is megőrizzék a nyugdíjak vásárlóértékét és a tényleges éves inflációhoz igazítsák a nyugdíjemelés mértékét. Ez a kormány egyik fontos vállalása volt az idősek felé – hangsúlyozta az államtitkár.

A nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium összegének pontos meghatározásáról a törvényben leírtaknak megfelelő számításokkal hamarosan dönt a kormány, de az már biztos, hogy a novemberi nyugdíjjal ezek is megérkeznek.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Hát, így van ez
  2017. október 14., szombat, 13:53
  Válaszolok

  Mindenkinél gügyébb !
  Lopni a te fajtád szokott, az elmúlt száz év során – kisebb megszakításokkal – ezerszer bebizonyítottátok. Sajnos volt “néhány” alkalmatok erre.
  Remete !
  A 13. havi nyugdíj elvonása, valamint a jóval az infláció alatti nyugdíjemelés is – a két bukott kormányfővel tarkított – a csodálatos MSZ(M)P és SZDSZ koalíciós kormányok vívmánya volt, csak ezt te, – meg a hozzád hasonló, szelektív emlékezőképességgel rendelkező Botka rajongó – mindig igyekszik letagadni, vagy legalábbis eltitkolni.
  Van annak valami diszkrét bája, amikor a nyugdíjasokat rendszeresen megsarcoló szocik az ellen lázadnak, hogy a FIDESZ kormány többlet jövedelmet biztosít – többek között – ennek a rétegnek is.
  Nem mindegy, hogy elveszünk, vagy adunk !!!!

 • '>
  2. Remete
  2017. október 13., péntek, 13:49
  Válaszolok

  A nyugdíjprémium nem a mostani kormány döntése, hanem törvényi előírás. Az intézményét a Bajnai kormány javaslatára az országgyűlés 2009-ben foglalta törvénybe. Az éves GDP 5 – 6 %-át kitevő uniós támogatásból hét év után sikerült most elérni a 3,5 % feletti növekedést, ezért a törvényi előírás kötelezi a kormányt annak kifizetésére. Ezért hazugság, hogy a korábbi kormányoknak ez eszébe sem jutott. Az inflációt követő nyugdíjemelést szintén törvényi előírás szerint már január 1-től meg kellett volna adni, nem pedig az infláció szándékos alul tervezésével utólag, a választások előtt néhány hónappal teljesíteni.

 • '>
  1. okosabbnálam
  2017. október 13., péntek, 08:36
  Válaszolok

  Amit eddig elloptak tőlük, most nagy kegyesen odaadják! 🙂