Magyar Idők: még mélyebbre süllyedhet az MSZP

Keményen támadta a Jobbikot és az LMP-t az MSZP elnöke, aki szerint Szél Bernadettnek még azok az előnyei sincsenek meg, mint Botka Lászlónak. Molnár Gyula ugyanakkor saját pártja állapotáról is lesújtóan fogalmazott, és elismerte, hogy a magyar emberek jelentős része Orbán Viktorban nem lát diktátort – írja a Magyar Idők.

„Benne vagyunk a kátyúban, és mélyebbre süppedhetünk a történtek után: vélhetően lesz még egy kis csökkenés” – értékelte az MSZP Botka László visszalépése utáni helyzetét Molnár Gyula. A szocialisták elnöke a Heti Válasznak adott interjújában hangoztatta: szerinte kikecmeregnek a kátyúból, ezért ki kell ábrándítania a demokratikus ellenzékiek közül azokat, akik a végüket akarják, mert „hatszázezer MSZP-szavazó nem fog egyszerre átszavazni rájuk”. Bár az összefogás szükségességét hangoztatta, Molnár keményen nekiment az LMP-nek és miniszterelnök-jelöltjének – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Szerinte Szél Bernadett még azokkal az előnyökkel sem rendelkezik, mint Botka László, Szélt most azért építik, hogy a tárgyalási pozíciói javuljanak, de az LMP nem nő kormányváltó erővé. „Könyörgöm, hányszor lehet még eljátszani hogy most aztán más lesz a politika, aztán 17 ezer szavazattal csusszanni át az öt százalékon” – fogalmazott az MSZP elnöke. Megerősítette, hogy „Horn Gyula pártja nem fog össze a szélsőjobbal”, és ironikusan megjegyezte: ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud. Szerinte hibás az az értelmiségi gondolat, hogy Orbán Viktor legyőzéséért még a Jobbikkal is össze kell állni. Mint fogalmazott, a magyar emberek jelentős része Orbán Viktorban nem lát diktátort. „Ne zárjuk ki, hogy azért, mert nem diktátor” – fűzte hozzá.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, akit a magyar sajtóban Lattmann Tamással együtt Botka László megbuktatójaként emlegetnek, a PestiSrácok.hu-nak ugyancsak arról beszélt, hogy a baloldal Jobbikkal való esetleges szövetségét, még technikai értelemben is ki kell zárni. – Vannak olyan alkuk a politikában, amelyeket nem lehet megkötni, ilyen a Jobbikkal való együttműködés is – jelentette ki Tarjányi. Szerinte a baloldali pártok összefogásával, Gyurcsány Ferenccel, de egy civil miniszterelnök-jelölttel és nem pártpolitikussal le lehet győzni az Orbán-kormányt 2018-ban.

Mindeközben a Jobbik és az LMP is megütközve fogadta, hogy a szocialisták országgyűlési frakciója még szerdán bejelentette: a választásokig nem kezdeményeznek a parlamentben vitanapot, nem vesznek részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordulnak a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz. A képviselő csoport szerint ezeket az intézményeket a Fidesz degradálta és kiüresítette, ezért az MSZP inkább folytatja szembesítő kampányát és a részországgyűléseket. – A Jobbik a kormányváltás elárulásának, az ellenzéki szerep szándékos gyengítésének és a baloldali szavazók eladásának tartja az MSZP vezetőinek döntését – reagált Volner János, a párt frakcióvezetője. A devizahitelesek ügyében vitanapot kezdeményező LMP értetlenül áll az MSZP döntése előtt. A párt szóvivője, Kanász-Nagy Máté szerint a szocialistáknak a döntésüket a több százezer devizahitelesnek kell megmagyarázniuk.

Közös ellenzéki tüntetés

A DK, az Együtt, a Liberálisok, a MoMa, az MSZP, a Párbeszéd és a civil szféra prominensei október 23-án közös demonstráción követelik az igaz­ságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását – közölte Gulyás Márton aktivista a Közös Ország Mozgalom nevében. A szervezők felsorolásából hiányzik a Jobbik, az LMP-vel még egyeztetnek, a Momentum pedig csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha azon minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Botkista
  2017. október 13., péntek, 19:15
  Válaszolok

  Tarjányi mára nekem olyan, mint Piszkos Fred. Kavarja, kavarja, de mit akar kikavarni belőle?
  Szóval, azt se hiszem, amit kérdez. Jól mondta Botka Úr, ő egy áruló. Fideszbérenc, mint a Szabó Bálint.
  Mert kinek is az érdeke, hogy az ellenzéki pártok szavazói össze ne érjenek? Hát persze hogy a Fidesznek.

 • '>
  1. Hát, így van ez
  2017. október 13., péntek, 17:55
  Válaszolok

  Beszélnek (hazudnak) össze-vissza, ahogy szoktak. Ha kérdeznek, az sem igaz.
  Egyébként nem csak mélyebbre süllyedhet az MSZP, hanem határozottan süllyedni is fog.
  Kormányos nélküli hajón sodródik az egész brancs.