Labdarúgás: az ötödiket is megnyerte itthon a SZEOL + FOTÓK

Buzási Péter szépségdíjas góljával újabb három pontot szerzett hazai pályán a SZEOL SC.

Az ellen a Kozármisleny ellen folytatta a SZEOL, amellyel az utóbbi években rendre egy osztályban szerepelt: két éve együtt jutott fel a két csapat a másodosztályba, tavaly viszont mindkét gárda kiesett az NB II-ből.

Főképp mezőnyjátékkal telt az első húsz perc, bár a SZEOL valamelyest aktívabb volt, de nagy ziccereket nem tudott kialakítani, a vendégek előtt pedig mindössze Városi Viktor szabadrúgás után keresztbe lőtt labdája okán adódott gólszerzési lehetőség. Kiegyenlített találkozó zajlott a pályán, amit egy egyéni villanás tört meg: Mihály Dávid remek bal oldali beadására érkezett az idén először a kezdőben szereplő Buzási Péter, aki pazar mozdulattal, sarokkal tette tovább a labdát Ivancsics Alex kapujába, ezzel megszerezte a vezetést a SZEOL-nak, 1-0.

A szünet után más ritmusban kezdett a Kozármisleny, be is tudták szorítani a szegedieket a kapu elé, de Prokop Rostislavtól ekkor sem volt szükség bravúrra. Nyolc perc elteltével Buzási Péter fejese ugyan a mislenyi kapuban kötött ki, de les miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető – ezt követően leginkább Maksimovic Nikola bal oldali megindulásaiból próbált újabb helyzetet teremteni a kék-fekete együttes, amely nagy kedvvel ám higgadtan futballozott, a Kozármisleny hiába támadott többet, mint a szünet előtt, nem talált utat a szegedi kapuig. A legvégén Tóth Márk elé került egy jobb oldali beadás, de mivel nem kapásból lőtte el, így Rácz László már odaért, és nem hagyott területet a lövésre, majd Prokop fel is szedte a labdát a földről – a szegedi kapusnak nem sok dolga akadt, igaz, kollégájának sem kellett sok bravúrt bemutatnia, de az első félidőben szerzett nagyszerű találattal újból nyerni tudott Siha Zsolt együttese, amely ötből ötödik hazai mérkőzését is megnyerte, egyúttal visszaállt a tabella élére azt követően, hogy pénteki sikerével a Dunaújváros ideiglenesen átvette a vezetést.

A SZEOL összességében idénybeli hetedik sikerét aratta, és egy vereség után újból nyerni tudott – a következő fordulóban pedig egy rangadó vár Grünvald Attiláékra, hiszen ahhoz a Tiszakécskéhez látogatnak, amely a tabella negyedik helyén állva mindössze négy ponttal gyűjtött kevesebbett a SZEOL-nál.

Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző
2017. október 8., 15.00
SZEOL
Kozármisleny
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Antal Péter * Asszisztens: Sebestyén László, Molnár Alex
1
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 9. forduló

SZEOL SC – Kozármisleny FC 1 – 0 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző. Vezette: Antal Péter (Sebestyén László, Molnár Alex).
SZEOL: Prokop – Rácz, Grünvald, Gajág, Lévai, Ondrejó, Buzási, Mihály (Forró, 57′), Kéri, Maksimovic (Bozóki, 90′), Beretka (Göncző, 85′). Edző: Siha Zsolt.
Kozármisleny: Ivancsics – Fiáth, Lantos, Horvát G., Udvardi (Márkvárt – a szünetben), Kocsis A., Müllerlei, Tóth M., Városi, Kiss D., Hleba (Németh Á., 76′). Edző: Kovács Zoltán.
Gól: Buzási (35′).
Sárga lap: Kéri (81′) ill. Horvát (30′).

Siha Zsolt: “Kilenc fordulót követően vezetjük a bajnokságot, ez a legfontosabb. Sajnos látványos mérkőzést ezen a minőségű pályán nagyon nehéz produkálni. Nagy köszönettel tartozunk azoknak, akik kijönnek a meccseinkre, mert nem bántják a csapatot akkor sem, ha nem megy nekik a játék. Ötből ötöt nyertünk itthon, ez egy nagyon nagy dolog, játékban van még hová fejlődnünk, de biztos vagyok benne, hogy fogunk is. A mai meccsünk ugyanolyan volt, mint az eddigi hazai találkozóink, egy kiegyenlített, küzdelmes, férfias találkozón megérdemelten nyertünk. Jövő szombaton egy gyönyörű sportcentrumban, egy biliárdasztal minőségű pályán fogunk játszani Tiszakécskén, remélem, szurkolóink közül is sokan választják majd szombat délutáni programnak azt a találkozót.”

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

EZ A VÉGE! A SZEOL az ötödik hazai meccsét is megnyeri, és a Kozármisleny is kapitulál a SZVSE-pályán!

90′

Kihasználja harmadik cseréjét is Siha Zsolt: Maksimovic helyett Bozóki a pályán.

90′

A legnagyobb egyenlítési lehetőség maradt ki! Egy jobb oldali, lapos beadásra Tóth érkezett, azonban Rácz jól lépett ki rá, majd egy kis pókfoci után Prokop szedi fel a labdát.

85′

Jön a második szegedi csere: Beretka helyére Göncző áll be.

81′

Kérié az első szegedi sárga, aki lerántotta ellenfelét a szegedi térfél közepén. Az ezért járó szabadrúgást Prokop húzza le.

76′

Cserélnek a vendégek: Hleba helyett Németh Áron a pályán.

75′

Lévai vágja fölé az égből lehulló labdát - ezen túl mindössze egy-egy keményebb megmozdulás, ami kiemelhető. A SZEOL higgadtan focizik, bár minimális az előnye, de eddig nem kellett aggódnia ezért - persze az utolsó negyed órában változhat!

68′

Nincs változás: lassan ráfordulunk az utolsó húsz percre, a SZEOL hátul masszív, a vendégek támadójátéka pedig továbbra sem tud olyan veszélyt teremteni, ami magában hordozná az egyenlítést.

61′

Csendesen csorog a meccs: a Misleny visszavett abból a tempóból, ahogyan kezdte a második félidőt, főképp mezőnyjáték az utóbbi tíz percben.

57′

Jön az első szegedi csere: Mihály helyett Forró a pályán.

55′

Maksimovic lépne ki a bal oldalon, de a visszafutó Kiss végül el tudja pöckölni előle a labdát, így Ivancsicsnak ha szorongatott helyzetben is, de lábbal tisztáznia.

53′

Buzási dupláz... na, ugyanis a partjelző zászlaja már a magasban, pedig szép volt Grünvald beadása és a szegedi gólszerző fejese is, de marad az 1-0.

50′

Kicsit beszorul a SZEOL a második félidő elején: a Misleny érthetően letámad, és megpróbál még az elején egyenlíteni, viszont helyzetig nem jutnak a vendégek.

46′

Márkvárt állt be a vendégekhez, Udvardi nem jött ki a folytatásra.

46′

Folytatódik a találkozó, a szünetben egyet cserélt a Kozármisleny.

45′

Véget ér az első félidő: a lendületesebben és nagy kedvvel játszó SZEOL megérdemelten vezet egy gyönyörű gólnak köszönhetően.

45′

Egy percet tesz rá a félidő végén a játékvezető.

41′

Mihályt kellett ápolni, aki az arcára kapott egyet, viszont nincs semmilyen következménye ennek. A gól óta sem változott nagyot a meccs, inkább a SZEOL veszélyesebb.

35′

GÓÓÓÓL! Méghozzá micsoda találat! Mihály bal oldali beadására jön középen Buzási, aki sarokkal perdíti a labdát Ivancsics kapujába - szépségdíjas góllal vezet a SZEOL!

33′

Egy bedobás utáni felpasszal tör kapura Tóth Márk, aki estében el is lövi, nem is téveszt sokat, de az oldalhálóban köt ki a labdája. A Misleny kevesebbszer jut el a kapuig, viszont ha eljut, akkor szinte rendre helyzettel fejezi azt be.

30′

Horvát kemény belépője a felezőnél, ezért már előkerül a lap. Sportszerű meccs, nem a faultok szakítják meg a játékot.

26′

Buzási mentett meg bravúrosan egy labdát még éppen az alapvonal előtt, ráadásul sikerült is középre tennie, de az érkező Beretka elől Lantos ki tudta kanalazni, nagy mentés volt!

23′

Továbbra is kiegyenlített meccs: főképp a pontrúgások okoznak eddig veszélyt mindkét kapu előtt. Kisst figyelmezteti utoljára a játékvezető, aki a meginduló Beretkát rántotta le.

16′

Ezt most megúszta a SZEOL! Egy jobb oldali szabadrúgásra érkezett Városi a hosszún, el is tudta lőni a labdát, de az elment a kapu előtt keresztbe a nélkül, hogy bárki hozzáért volna - ez veszélyes volt!

13′

Egy leheletnyivel volt csak hosszú Mihály felé Ondrejó labdája, így felvette azt Ivancsics. Kiegyenlített, lendületes meccs egyébként, valamelyest aktívabb SZEOL-lal.

12′

A SZEOL-é a meccs első szöglete, Mihály labdáját ugyan Rácz le tudja fejelni, de végül Beretka elé kerül, aki mintegy 18 méterről lőhet, de elhal egy védőben.

6′

A vendégek is a szélről próbálkoznak: Udvardi beadására Városi érkezne középen, azonban Rácz az ötös jobb sarkánál blokkolni tudja a lövést - ráadásul még vissza is pattan a mislenyire, így kirúgással folytatódik a meccs.

3′

Ondrejó tartja meg két ember között, majd még éppen ki tudja játszani a szélen megiramodó Buzásinak, akinek beadása egy kicsit hosszú Mihálynak - minden esetre szép akció futott végig.

1′

A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, a Kozármisleny fehér szerelésben lép ma pályára.

14.50′

Ami a szegediek összeállítását illeti, először van ott idén a kezdőben Buzási Péter, ez az egyetlen változás. A kispadról ma Leindler Domonkos kapus mellett Simai Zoltán, Rabatin Szabolcs, Göncző László, Bozóki Richárd, Forró Attila és Kiss Roland szállhat be.

14.44′

Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan következik a SZEOL ötödik hazai mérkőzése! Ezúttal az a Kozármisleny lesz az ellenfél, amellyel tavaly, az NB II-ben is találkozott a szegedi együttes.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Gemoverwan
  2017. október 8., vasárnap, 15:55
  Válaszolok

  Gulácsi T
  A szeolba
  🙂

 • '>
  1. Gemoverwan
  2017. október 8., vasárnap, 14:00
  Válaszolok

  Szépen kikaptunk
  Svajctol
  Gulácsi
  Vicc kategória
  Én jobban védenek nala
  Hogy lehet válogatott egy ilyen lúzer
  ?beivott?