Kosárlabda: Győzelemmel debütált itthon a Szedeák + FOTÓK

A remekül játszó Josh Fortune vezérletével második mérkőzését is megnyerte a Szedeák.

Ellentétes előjelekkel várhatta a Naturtex-SZTE-Szedeák és a Zalaegerszeg a két csapat vasárnap esti találkozóját, hiszen míg a szegediek Debrecenben tudtak nyerni, addig a zalaiak odahaza súlyos vereségbe futottak bele a Kecskemét ellen.

Josh Fortune szerezte az idény első pontjait az újszegedi sportcsarnokban, az újonc amerikai ráadásul egy triplát is elsüllyesztett, így pontjaival 7-2-re meglépett a Szedeák. Andrija Ciric kosarával már kilenc ponttal vezettek a hazaiak, a ZTE nehezen lendült játékba, azonban a második negyedtől már egyre jobb ritmusban játszottak a vendégek. Ezt viszont rendre kiváló távoli dobásokkal törte meg a Szeged, Révész Ádám is beszórt egy fontos triplát, így négy pont helyett gyorsan visszakúszott hétre a különbség (24-17). A nagyszünet előtt azonban így is visszajött mindössze két pontra a zalai gárda, amely egyre többet mutatott támadásban – viszont ekkor Fortune újabb trojkájűával léegzetvételnyi előnyhöz jutott a Naturtex – még úgy is, hogy a korábbi szegedi, Horváth Ákos hármasával zárult az első félidő. (41-37)

A fordulás után ismét a Tisza-partiak tengeren túli légiósa remekelt, alig három perc alatt újabb két távolit küldött a gyűrűbe, ráadásul csatlakozott hozzá Marko Boltic is, így 11-2-vel nyitotta a második félidőt a Szedeák. Az időkérés sem törte meg Andjelko Mandic csapatának lendületét, Fortune újabb hármast dobott, és egyre nyílt az olló, négy perccel az utolsó játékrész kezdete előtt 18 ponttal vezetett a Szeged. (62-44) A ZTE azonban egy pillanatra sem adta fel, Jeffers vezérletével tíz pontra visszaküzdötték magukat a vendégek, viszont ennél közelebb nem tudtak már férkőzni a remekül védekező Szedeákhoz, amely végül 19 ponttal, teljesen megérdemelten győzte le Bencze Tamás együttesét, így győzelemmel debütált hazai környezetben, és két forduló után két győzelme van.

A szegedieknek ugyanakkor nincs sok idejük a pihenésre, hiszen szerdán a Pécs otthonában lépnek pályára legközelebb.77

Ami a statisztikát illeti

A mérkőzés egyik döntő faktora volt, hogy a Szedeák közel 50%-al triplázott, hiszen 26 kísérletből 11 is a gyűrűben landolt távolról, szemben a 21 dobásból elért, hét sikeres zalai trojkával. A büntetők terén csak háromszor hibázott a ZTE, 24 vonalról elvégzett dobásból 21 is pontos volt, a Szedeák ötöt rontott a 21-ből. A lepattanócsatát is megnyerte a Naturtex 32-26-ra, és volt 9 szerzett labdája a szegedieknek – miközben ha csak egyel is, de kevesebbszer adták el azt, és 19 gólpasszt is feljegyezhettünk a szegedi részről, hárommal többet, mint a túloldalon. Az egyéni teljesítményekre rátérve, a mezőnyből kimagaslott Josh Fortune, aki 36 perce alatt 30 pontig jutott, 10 triplájából hatot is elsüllyesztett, és összességében is 25 dobásából csak nyolcat rontott el – e mellett volt hat lepattanója, három szerzett labdája és négy gólpassza, valamint hat kiharcolt és csak egy beütött faultja, így egészen elképesztő, 40-es VAL-t hozott össze. Szintén remekül játszott Marko Boltic is: az irányító 27 perce folyamán 15 pontot dobott, csak egy tripláját hagyta ki tíz dobása közül, öt lepattanója mellett két labdát is szerzett, és négy assziszot jegyzett, nyolc kiharcolt faultja pedig a legtöbb volt a mezőnyből – negatív oldalra a három eladott labda és ugyanennyi fault került. Jó meccset hozott Andrija Ciric is: a szegedi csapatkapitány 35 percet játszott, ami alatt 16 pontig, 6 lepattanóig, egy-egy szerzett labdáig és gólpasszig, valamint négy-négy beütött és kiharcolt faultig jutott. Nenad Sulovic 27 percet játszott, ez alatt 12 pontig, hat lepattanóig és ugyanennyi gólpasszig jutott, volt még egy-egy szerzett és eladott labdája és négy faultja. A kezdőötös ötödik tagja, Juhos Levente 35 percet töltött a pályán, ez alatt 5 pontot, hét lepattanót, egy szerzett labdát, három gólpasszt, egy kiharcolt faultot és két blokkot hozott két eladott labdája és négy faultja mellett. A cserék közül Wirth Ádám majd 10 perce során nem dobott pontot, de egy gólpasszt tett a közösbe, Kovács Ádám közel ugyanennyi idő alatt négy pontig és egy lepattanóig, valamint egy szerzett labdáig jutott, Révész Ádám is tíz percet játszott, ő öt ponttal és két faulttal zárt, míg Vágvölgyi Ákos közel öt percet kapott Andjelko Mandictól. A ZTE-nél Jeffers emelhető ki, aki 12 pontot dobott és volt hat lepattanója, mellette Mohácsi Máté jutott még ugyanennyiig, míg Simmons a hét pontja mellett ugyanennyi gólpasszt osztott ki.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 2. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 87 – 68 (19-12, 22-25, 27-19,-)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Papp Péter, Farkas Gábor, Radnóti Miklós (Farkas János).
Szedeák: Boltic 15/3, FORTUNE 30/18, Ciric 16/6 Juhos 5, SULOVIC 12. Csere: Révész 5, Wirth, Kovács Á. 4, Vágvölgyi Vezetőedző: Andjelko Mandic.
ZTE: Simmons 7, Horváth Á. 6, Benke 4, Szabó Zs. 9/3, Radic 10. Csere: Mohácsi 12/6, Vaughn 8/6, JEFFERS 12, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Andjelko Mandic: “Gratulálok a srácoknak, egy jó meccset játszottunk ma. Egyúttal gratulálok a ZTE-nek, mert 18 pontos hátrányban sem adták fel, komoly csapatról van szó. 68 pontot kaptunk, ami nagyon jónak mondható. A szünet után is jól kezdtünk, azonban gyorsan elszórtuk az előnyünket, de szerencsére volt válaszunk. Abban hiszek, hogyha egy csapat jól védekezik, akkor nagyobb önbizalommal fog játszani támadásban is. Ezt hoztuk az első két meccsen, így kell tovább játszanunk.”

Révész Ádám: “Nagyon örülök neki, hogy nyertünk, majdnem mindent megvalósítottunk az eltervezettekből. Jól hat ránk a két győzelem, nyomás nélkül tudunk elutazni Pécsre. A védekezésünk nagyon rendben volt, támadásban volt, hogy akadoztunk, de jól játszva, megérdemelten nyertünk.”

Mohácsi Máté: “Nem könnyű megszólalni egy ilyen meccs után, nem ezt mutatta a heti edzésmunka. Az első és a harmadik negyed első öt percében beragadtunk, ezzel megnyerte a Szeged a mérkőzést, de egyébként sem voltunk jobbak. Ez így kevés lesz a jövőben.”

Bencze Tamás:“Volt két olyan öt percünk, amit elveszítettünk. Meg kell néznünk, ennek mi az oka, de a maradék időben a koncentrációval nem volt baj, nem volt rossz a játékunk. Volt reményünk arra, hogy szorosabb legyen a meccs, de sok energiát elvett tőlünk az, hogy felzárkózzunk, a Szeged pedig kihasználta a hibáinkat.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
40′

Felállva tapsol az újszegedi sportcsarnok közönsége: nagy küzdelemben, de megnyeri a meccset a Szedeák, Juhos még elsüllyeszt egy középtávolit, 87-68 - ez a vége! A remekül játszó Szedeák győzelemmel debütál hazai pályán, miközben a zalai tábor is kifejezi véleményét övéi játékáról. 2-0 tehát a mérlege a Naturtexnek két kör után, szép volt, fiúk!

39′

Bő másfél perc van hátra, ezt azért már nagyon fájó lenne nem megnyerni. Jeffers faultja után Boltic büntetői a helyén, 85-68. Nem jó Jeffers középtávolija, Juhosé a lepattanó.

38′

Szabó üt oda Fortune-nak, de csak az első büntető van bent tőle, 81-68. Boltic addig keresi a helyet, amíg egy floaterre meg is találja, 83-68. Mohácsitól rövid a hármas, Fortune-é a pattanó.

37′

Rossz passz Vaughn-től, jöhet a Szedeák. Boltic ejti be, 77-65. Vaughn a sarokból szór egy hármast, 77-68. Kijönnek egész pályára a zalaiak. Ciric egy újabb trojkával, 80-68! Juhos esik óriásit a túloldalon Simmons-szal való összecsapása után, de szerencsére nincs nagy baj.

36′

Fortune remek passzával Sulovic dobhat egy könnyű ziccert, 75-65 - időt kér Bencze Tamás!

35′

Vágvölgyire fújnak egy faultot, Szabó büntetői pedig a helyén, 73-65. Vaughn elejti, Boltic összeszedi. Juhos hármasa a gyűrű tövéről jön le.

34′

Sulovic ugrasztja meg az ellenfelet, majd lépést fújnak nála, érdekes ítélet. Sule visszaszerzi, végül ő teszi vissza Vágvölgyi lepattanóját, 73-63. Szabó triplája kiszédül szerencsére.

33′

Lejön Vaughn trojkája, de maradhat a vendégeknél: Vaughn közelebbről sem tudja beejteni, Sulovicé a pattanó. Ciricnek nem jön a tripla, majd eladja, Juhos beüti a negyedik faultját. Sulovicnak is négy van már, Benke büntetőzhet: mindkettőt bedobja, 71-63.

32′

Jeffers kezéből kiperdül, de nem tudja végig vinni Fortune, majd Révészt megelőzik, mielőtt visszatehetné. Visszajön Sulovic.

32′

Jeffers a körtéből másodjára megoldja, 71-61. Ciricnek nagyon nehéz dolga van, mert hátra kell lépnie, de így is majdnem jó lett - végül a földharcban Révész ellen ítélnek.

31′

Szabó nyit egy triplával, ez volt a hatodik zalai trojka, 68-59. FORTUNE! Visszadobja! 71-59!

30′

Ciric most közelről egy ziccerrel, 66-54. Horváth Ákos közelije a gyűrűt sem éri, viszont van egy fault a túloldalon, így Boltic állhat a vonalra: mindkét büntetőjét bedobja, 68-54. Mohácsi egy jó középtávolival, 68-56. Révész teszi fel egy kézzel, de lejön, majd megpróbálja bepréselni - de ez már nem sikerül, és le is jár az idő. Az utolsó tíz perc előtt 12 ponttal vezet a remek dobóformát mutató Szedeák!

29′

Cirictől megszerzik, Mohácsi hármasa azonban a gyűrű tövéről jön le. Horváth Ákos faultolja Fortune-t, két büntető az amerikaitól: jó mindkettő tőle, 64-51. Juhos, micsoda blokk Vaughn-nak! Horváth Ákos viszont beszórja a trojkát, 64-54.

28′

Sulovic kap egy kis pihenőt, Révész jön vissza. Fortune dobnia kell, mert csak két másodperce van - nem jó a hármasa. Jeffers büntetői Boltic faultja után, mindkettő jó, 62-48. Vaughnak jön a tripla, 62-51, időt is kér Andjelko Mandic.

27′

Sulovic trojkája egy picit hosszú - Mohácsié viszont nagyon. Bolticé a lepattanó, Ciricnek viszont most nem jön a tripla.

26′

CIRIC!!! Ez is bent a kapitánytól, 62-44, kilenc szegedi tripla a meccsen! Benke büntetői Fortune faultja után, nem rontja el egyiket sem, 62-46.

25′

Jeffers töri meg ezt egy zsákolással, 57-41. Az órával van egy kis probléma, majd folytatódik a játék. CIRICTŐL EGY DUDASZÓS HOROG! 59-41, 18 pontos szegedi előny! Mohácsi gyorsan egy triplával, 59-44.

25′

Sulovic kiosztja a palánk alól - Boltic betör, és be is ejti a ziccert - 57-39, 11-0-s futás a Szedeáktól, újabb időkérés!

24′

Ahogyan Benkéé is, Ciricé a pattanó. FORTUNE!!!! AZ ÖTÖDIK TRIPLÁJA!!! 55-39, és már 24 pontos az amerikai!

23′

Juhos majdnem labdát szerez, végül Ciric is bele tud ütni egy passzba - meg is jön a közönség hangja. Lejár a támadóidő zalai dobás nélkül - Juhos hármasa viszont most egy picit rövid.

23′

Juhos és Fortune együttesen szereznek labdát - majd az amerikai beejt egy újabb hármast!!! Elképesztő! 52-39, időt is kér a ZTE!

22′

Radic horga jó, 46-39. BOLTIIIIC! Ez is jó kintről, a hatodik szegedi hármas, 49-39!

21′

SZEGEDI TRIPLA! Így kezdődik a második félidő, Fortune harmadik trojkája, 44-37. Lejön Szabó közelije, majd Fortune tör be a sarokból, ezt is beejti - 17 pontnál jár már, 46-37!

20′

Nem a legjobb forgatókönyv következett: Horváth Ákos lement a sarokba, meg is kapta a labdát, és be is emelte a triplát: négy pont megmaradt a nagyszünetre a szegediek előnyéből, de a ZTE összekapta magát, és főképp védekezésben keményebben játszik.

20′

Fault ez is, Simmons megint büntetőzhet: 36-34. JUHOS! Egy tripla, de kellett, 39-34! Sulovic valahogy beküszködi Simmons mellett, 41-34-nél időt kér a ZTE, még 15 másodperc van a nagyszünetig!

19′

Juhos sapkáját is szabálytalannak látják a sporik, Simmons pedig csak az egyik büntetőt értékesíti, 34-32. Fortune zsákolása is kimarad, de Simmons hátulról segített ebben neki, ez is büntető. Fortune nem ront a vonalról, 36-32.

18′

Szabó Zsolt ejti be a körtéből, 34-29. Jefferst állítja meg Sulovic egy fault árán, mindkettő a helyén tőle, 34-31. Wirthnek már nincs ideje, el kell engednie távolról - sajnos nem jó, akár az egyenlítésért jöhet a ZTE.

17′

Kovács jó tempója után 33-25. Jeffers egy szép zsákolással, 33-27. Fortune büntetői, mindkettő a helyén, 34-27.

17′

Sulovic kap a térdéhez, de szerencsére folytatni tudja. Időt kér Andjelko Mandic.

16′

Simmons megint büntetőből, 28-23. FORTUNE! Egy dudaszós tripla, a harmadik szegedi hármas, 31-23. Mohácsi kap egy könnyű fújást, sorban dobhatja a büntetőket a ZTE: mindkettő bent, 31-25.

15′

Radic újabb büntetőivel 26-21. Sulovic okosan teszi tovább Kovácsnak, aki be is ejti a ziccert, 28-21. Radic most ront, Wirth sarokból eldobott hármasa viszont nem jó. Mohácsi is a vonalra állhat Boltic faultja után, mindkettő bent, 26-20.

14′

RÉVÉSZ! Ott a válasz a sarokból, egy tripla a centertől, 24-17! Juhos faultolja Radicot, jöhet két büntető, az így kétfaultos Juhos helyett visszajön Boltic. Radic csak az elsőt dobja be, de próbálkozhat még egyszer: ez is lejön. Révész stillszerűen válaszol Boltic remek passzával, 26-18.

13′

Szabó Zsolt hármasa hosszú, de Horváth újra próbálkozhat: ez sem jó. Wirth elindul egyedül, de nem jó a középtávolija - Benke hármasa viszont igen, 21-17, feljön négy pontra a ZTE.

12′

Már támadó, Benke rossz kosara így duplán nem jelent semmit. Ciric elindul a sarokból, és befejezi, 21-14. Jeffers középtávolija lejön, majd Wirth lépi el.

11′

Jeffers zsákolásával indul a második negyed, 19-14. Juhos passza pontatlan, jöhet a ZTE.

10′

Juhos kihagyja mindkettőt, marad a 19-10. Szabó Zsolt jön lendületből, és zsákol egyet, 19-12. Még van idő egy támadásra: de Fortune első rontott dobása ez, kintről nem jó - Benke pedig már idő lejártát követően dobja be a triplát, így tíz perc után 7 ponttal vezet a Szedeák, 19-12.

9′

Juhos labdaszerzése után támadhat a Szedeák: Ciric inkább a betörést választja, majd Juhos kiharcol két büntetőt. Révész és Wirth a pályán a Szedeákban.

8′

Vaughn rögtön egy közelivel, 17-10. Ezúttal már jó a védekezés, majd Sulovic küzd meg egy kosárért, és be is fejezi az akciót, 19-10.

7′

Ahogyan Radicé is a túloldalon, Ciric viszont már nem ront középtávolról, 17-8. Támadófault Simmonsnál, Jön Kis Raul és Vaughn a ZTE-be.

6′

Ciricnek odaütnek a tripla közben, jöhet három büntető tőle! Az első kettő jó, de a harmadiknál Juhosé a pattanó. Lejön a tempója, de Sulovicnak megint megvan a labda, viszont az ő közelije már pontatlan.

5′

Ciric majdnem blokkolni tud, de Radic lefele hulló labdája után kosarat ítélnek - egy picit késett csak a szegedi cséká, 11-6. Sulovic ismét a körtéből, 13-6. Benke túldobja a gyűrűt, de Radic szedi össze, és beejti, 13-8.

4′

Boltic betörése után egy jó közeli, 11-4. Mohácsi üresen a triplával, de a gyűrű tövéről jön le a dobása.

3′

Sulovic megment egy már elveszettnek hitt labdát, majd okosan beejti közelről, 9-2 - majd beüt egy faultot a saját palánkja alatt. A hangulatra nem lehet panasz, népes tábor kísérte el a zalaiakat - miközben Radic egy horoggal szépít, 9-4.

3′

Jó a kiosztás Benkének, de lejön a hármasa, majd Simmons szándékos faultja a meginduló Fortune-al szemben, ez két büntető: magabiztos most is, 7-2.

2′

Simmons az első zalai pontszerző egy jó tempóval, 2-2. Fortune! Övé az első tripla ma, 5-2!

2′

Benke játszaná vissza, de jó a védekezés, nincs kosár az első zalai támadás végén. Boltic bejátszása magas Juhosnak.

1′

Rögtön büntetőzhet a Szedeák, Fortune mindkettőt bedobja, 2-0.

1′

A Szedeáké a feldobás, Ciric húzza le a labdát.

17.51′

A szegediek teljes kerettel készülhetnek, bár Marko Boltic kezét egy picit ápolták a kezdés előtt, de az irányító is ott pattogtatt már a többiekkel.

17.45′

Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, az idény első hazai mérkőzése következik a Szedeák számára! A mai ellenfél a ZTE lesz, amely egy csúnya vereséggel rajtolt saját közönsége előtt - mindez persze nem jelent semmit sem mára, de nagyon szépen nézni ki egy 2-0 a Szedeák számára két fordulót követően!

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. oskolau
  2017. október 8., vasárnap, 22:06
  Válaszolok

  Gratulálok , gyerek nem várt jó rajt!
  Csak így tovább!

 • '>
  1. Brekk
  2017. október 8., vasárnap, 20:29
  Válaszolok

  Szép volt fiúk! Jó az új srác!!!