Kosárlabda: kapitánya nélkül kapott ki a Szedeák Pécsen

Ugyan vezetett a nagyszünetben, de a második félidőben nem tudta azt a támadójátékot nyújtani a Szedeák a Pécs ellen, mint előtte.

Bár veretlenül érkezett a Lauber Dezső sportcsarnokba, mégsem várhatta a legjobb előjelekkel a pécsi meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen Andrija Ciric sérülése miatt nem tarthatott a csapattal, így Kovács Ádám került be a kezdőötösbe.

Nehezen találta a ritmust a szegedi együttes, az első negyedben hamar meglépett a Pécs, azonban 18-9 után megrázta magát a Szedeák, és egy 11-0-s futással fordítani tudott. A Tisza-partiak lendülete egészen a nagyszünetig tartott, viszont a pihenő előtt Antóni Csanád elsüllyesztett egy trojkát, így csak két pont volt a szegediek előnye. (34-36)

Veljko Budimir hármasával rögtön az első akció után fordított a Pécs, majd erről a pontról a baranyaiak felé billent a meccs: egy 7-0-s periódussal jutottak komolyabb előnyhöz a hazaiak, innen pedig ugyan kapaszkodott a Szedeák, de nem tudta már utolérni ellenfelét, így a szezonban először vereséget szenvedett Andjelko Mandic csapata.

A Szedeákra legközelebb sem vár könnyebb feladat, hiszen szombaton 19 órától a Szolnok érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Ami a statisztikát illeti

A hármasok tekintetében is a Szedeák fölé nőtt a Pécs: ezúttal csupán két sikeres dobást mutatott be távolról a szegedi együttes, miközben a hazaiak nyolc trojkát is elsüllyesztettek. A lepattanócsatát ugyan 30-26-ra megnyerte a Szedeák, és csak kilenc eladott labdája volt a 12 pécsi vonatkozó adattal szemben, és egyel több gólpasszt is írhattunk fel a szegedieknél. Az egyéni teljesítményekre kitérve: a szegediek közül hárman, Marko Boltic, Juhos Levente és Nenad Sulovic is remek teljesítményt nyújtottak, ám a többiek nem tudták őket segíteni ezen a napon. A Szedeák irányítója 13 ponttal, hét lepattanóval és kilenc gólpasszal zárta a meccset, 32 perce alatt pedig még hét kiharcolt faultja is volt – igaz, ötször el is adta a labdát. Az Andrija Ciric hiányában a csapatkapitányi posztot is betöltő Juhos Levente 16 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát hozott össze, e mellett volt egy szerzett és egy eladott labdája, két gólpassza és blokkja is 38 perce folyamán. Nenad Sulovic 19 pontot termelt, amivel a legeredményesebb szegedinek bizonyult, hat lepattanója mellett három asszisztot is feljegyezhettünk nála. Az ezúttal a kezdőötösbe bekerült Kovács Ádám 37 percet kapott, 13 pontjához egy lepattanót és egy gólpasszt tudott hozzátenni. A kezdő ötödik tagja, Josh Fortune ezúttal nem a vasárnapi arcát mutatta: az amerikai pont nélkül zárt, hiába emelt rá hat labdát is kintről, egyik triplája sem lett jó, így csupán három lepattanó és egy szerzett labda szerepel a neve mellett 21 perc alatt. A cserék közül a legtöbbet Wirth Ádám játszotta, 26 perce alatt 5 pontot tett hozzá, míg a 10 percet játszott Vágvölgyi Ákos egy büntetőt dobott be, és volt két lepattanója. A hazaiak közül Jabril Durham extrát nyújtott: 29 pontja mellett volt hét lepattanója, ugyanennyi kiharcolt faultja és négy gólpassza is, mellette pedig a 12 pontos Simon Kristóf és a 18-ig jutott Veljko Budimir emelhető ki.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák 75 – 67 (18-13, 16-23, 20-14, 21-17)
Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok. Vezette: Tőzsér Dénes, Ádám József, Fodor Attila (Bogárdi János).
Pécs: DURHAM 29/9, Supola 5, BUDIMIR 18/6, Antóni 3/3, Sarlija 8. Csere: Dukic -, Harazin -, Demeter -, Bíró -, Simon 12/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Szedeák: BOLTIC 13, Fortune -, Kovács Á. 13/3, JUHOS 16, SULOVIC 19. Csere: Wirth 5/3, Vágvölgyi 1. Vezetőedző: Andjelko Mandic.
Kipontozódott: Sarlija (37′).

Online közvetítés

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
40′

75-67 - ez a vége, ezúttal nem sikerült 70 pont alá szorítani ellenfelét, így vereséget szenvedett a Szedeák Pécsett.

40′

Kisebb csoda kellene, hiszen az utolsó percre fordulva kilenc ponttal, 74-65-re vezet a Pécs.

39′

Szűk két perccel a vége előtt Sulovic mindkét büntetőjét bedobja, 71-65, ezzel 19 pontnál jár a center.

37′

A pécsiek kezdő centere, Sarlija viszont begyűjti ötödik hibáját, így véget ér számára a meccs. Juhos bedobja a büntetőit, majd Durham eredményes megint, 71-61.

36′

A 26 pontos Durham vezérletével egyre nő a különbség: legutóbbi betörése után 66-57, Marko Boltic szerencsére gyorsan válaszol, 66-59.

34′

63-54 Juhos újabb kosara után, eddig nem tud úgy támadni a Szedeák, ahogy ezt az első három negyedben tette.

32′

Hamar időt kell kérnie Andjelko Mandicnak, hiszen 7-2-vel kezd a Pécs: csupán Juhos eredményes a Szedeákból, így 59-52-re vezetnek a hazaiak.

30′

Hétpontos hazai futást tör meg Boltic, 54-50 - innen vágnak neki a csapatok az utolsó tíz percnek.

29′

Supola tempójával hosszú idő után vezet a Pécs, 50-48. Sőt, Sarlija büntetőivel már 52-48.

28′

Durham kettese után 47-48 az állás - bő két perc van vissza a harmadik negyedből, ekkor kér időt Andjelko Mandic.

25′

A negyed felénél továbbra is vezet a Szedeák: azonban Durham triplája után csak egy pont a különbség, 45-46.

21′

Budimir triplájával rögtön fordított a Pécs, 37-36 - de Boltic betörése után 37-38.

20′

Sulovic kettőből csak az egyik büntetőjét dobja be, így 31-36. Még van ideje egyet támadnia a Pécsnek: Antoni hármasa után 34-36 a nagyszünetre. Picit bánhatja a végét a Szedeák, mert ebben benne volt egy nagyobb arányú vezetés, de 18-9 után remekül feltámadtak a Ciricet nélkülöző szegediek!

19′

Wirth és Dukic hármasa sincs bent, Simon középtávolija viszont jó, így visszajön 6 pontra a Pécs, 29-35.

16′

Sulovic újabb büntetőivel 25-33-ra vezet a Szedeák, a center ezzel átlépte már a tízpontos határt. Nagyot fordult a játék képe és feljavult Andjelko Mandic csapata!

18.25′

Kiváló, 11-0-s rohanásban van a Szedeák, hiszen 18-9-ről tudott fordítani: Wirth Ádám büntetői ráadásul a helyükre mennek, így már 19-22 a Szedeáknak. Sarlija közelijével 21-22.

18.21′

Ami semmiképp sem jó hír, hogy Marko Boltic már három beütött faultnál jár, viszont Simon büntetőjével 19-17-re továbbra is a Pécs vezet. De csak eddig! Kovács Ádám hármasával már a Szedeáknál az előny, 19-20, időt is kér Csirke Ferenc.

18.12′

Egyelőre technikai gondok miatt csupán állást tudunk közölni: a második negyed elején 18-15-re vezet a Pécs.

17.46′

Annak reményében köszöntjük olvasóinkat, hogy megmarad a Naturtex-SZTE-Szedeák veretlensége! Ebben ma nem veheti ki részét a csapat kapitánya, Andrija Ciric, aki egy kisebb sérülés miatt kihagyni kényszerül a mai találkozót - a többiekre számíthat Andjelko Mandic.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Brekk
    2017. október 12., csütörtök, 06:31
    Válaszolok

    Fortune 0 pont????? Sérült?