Hatszáz milliárddal többet költ a kormány egészségügyre, mint 2010-ben

A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szerdai százhalombattai kerekasztal-beszélgetése előtti sajtótájékoztatón.

Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte: az egészségügyben az elmúlt hét évben sok mindent sikerült megváltoztatni. Csökkent a várólistákon lévők száma, és néhány műtéti típusnál Magyarország a várólisták alapján Európában a második, illetve a harmadik helyen áll – közölte az államtitkár.

Kitért arra is, hogy az orvoselvándorlás az utóbbi négy évben már csökken. Kérdésre válaszolva Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, amennyiben kormányon maradnak, megpróbálják az eddigi “mennyiségi betegellátás helyett a minőségit előtérbe helyezni”. Megjegyezte, a bérfejlesztések területén “jó úton haladnak”, amit tovább kell vinni. A szakdolgozókkal négy évre, az orvosokkal pedig két évre vannak megállapodásaik erről – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az egészségügyben a megelőzésre is nagy hangsúlyt kívánnak fektetni. Meg kell érteniük az embereknek, hogy az egészségükért nekik is felelősséget kell vállalniuk – jelezte. Szólt arról is, hogy jelenleg húsz szűrőbusz vár átadásra, mert szeretnék, hogy ne csak a városokban, hanem a falvakban is elérhetőek legyenek ezek a szolgáltatások.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Hát, így van ez
  2017. október 13., péntek, 16:56
  Válaszolok

  Az előbbi hozzászólás kapcsán szögezzük le:
  “Elmebajos” az tényleg elmebajos.
  Elolvastad egyáltalán a cikket ?! Csak azért, mert erős kétségeim vannak.
  Az is előfordulhat még, hogy elolvastad, de nem érted.
  Nem baj, majd kinövöd, bár erre egyre kevesebb az esély.

 • '>
  1. elmebajos
  2017. október 12., csütörtök, 10:10
  Válaszolok

  ezt hallottam én is de Romániában és Ukrajnában meg ki tudja hol ja Vietnámban is költekeznek,így könnyen megvan az említett összeg