Fidesz-MSZP tévévita: a kerítés állni fog

Kerítésre szükség van, amíg tart a migránsválság – így vélekedett a Fidesz és az MSZP parlamenti frakcióvezetője is az RTL Klub Magyarul Balóval című vitaműsorának csütörtökön késő esti adásában.

Baló György műsorvezető kérdésére Gulyás Gergely, a Fidesz frakció napokban megválasztott vezetője úgy vélekedett: amennyire ez előre látható, évtizedekig szükség lesz kerítésre, hiszen az EU-nak évtizedekig erős migrációval kell számolnia. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint pártja sem bontaná le a kerítést.

A nyugdíjakról szólva Gulyás Gergely azt emelte ki, hogy Orbán Viktor 2010-es kormányra kerülése óta jobban emelkedtek mint a reálbérek, így nőhetett a vásárlóértékük is.

Tóth Bertalan viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy több tízezren csak havi 50-60 ezer forintos nyugellátást kapnak. A szocialisták kormányra kerülésük esetén visszahoznák a 13. havi nyugdíjat és jobban emelnék a legalacsonyabb nyugdíjakat. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a 13. havi nyugdíjat a szocialista kormány vette el 2009-ben.

A gazdasági helyzettel kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország teljesítménye, a gazdasági növekedés a Fidesz kormányzása alatt akkora béremelést tett lehetővé, amely egyetlen évben még soha nem valósult meg a rendszerváltás óta. Például az orvosok bére 150 százalékkal, a tanároké pedig 50 százalékkal nőtt. A költségvetés egyensúlyban van, ami szintén nem volt elmondható a szocialista kormányok időszakára, a foglalkoztatottak száma pedig 720 ezerrel nőtt 2010 óta – sorolta a kormánypárti politikus.

Tóth Bertalan ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti össztermékhez viszonyítva az egészségügyre vagy oktatásra fordított pénzek idén érték el a 2010-es szintet, miközben ezekre a területekre a környező országokba sokkal többet költenek. Továbbá felvetette: vajon miért hagyják el több százezren az országot, miért tervezi a fiatalok 40 százaléka, hogy inkább külföldön próbál boldogulni és miért maradnak orvosi ellátás nélkül egyes területeken az emberek. Az ellenzéki politikus szerint ennek oka a versenyképességet korlátozó állami korrupció és bürokrácia, továbbá, hogy a Fidesz-kormány mindig azoknak ad többet, akiknek már amúgy is van.

Gulyás Gergely a kivándorlással kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentősen mérséklődik, összességében már többen költöznek be az országba, mint ahányan elhagyják.

A paksi bővítés kapcsán Tóth Bertalan leszögezte, hogy kormányra kerülés esetén felmondanák a szerződést, kerül, amibe kerül, és megkérdeznék az embereket, hogy van-e rá szükség.

Gulyás Gergely ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy 2009-ben még a szocialisták miniszterelnöke, Bajnai Gordon nevezte pártpolitika felett álló nemzeti ügynek Paks II.-t. A kormánypárt frakcióvezetője szerint, amennyire ezt ma meg lehet ítélni, hosszú távon is az atomenergia lesz a legolcsóbb, legbiztonságosabb és leginkább környezetbarát energia forrás.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. kerítésszaggató
  2017. október 14., szombat, 01:03
  Válaszolok

  Az Orbán kormány fel akarja húzni a szakadék mélyéről a szövetségesét az Mszpt, és ezért dobott nekik mentőövet?
  Egy ilyen impotens ellenzék kellene a fidesznek a következő 4 évre is, nem a Jobbik, amit Viktor, Putyin módszerével iktatna ki?
  A szocik Botka szerint meg sem építették volna a kerítést.

 • '>
  7. SP
  2017. október 13., péntek, 16:19
  Válaszolok

  Tegyük.

 • '>
  6. okosabbnálam
  2017. október 13., péntek, 14:40
  Válaszolok

  5. SP
  Tegyük már hozzá, hogy az állami pénzeket viszont kivették a csőd előtt, sőt, értékpapírt tettek be, és pénzt vettek ki! Kapta volna vissza az értékpapírját az állam, és a pénzt az aki pénzt tett be!

 • '>
  5. SP
  2017. október 13., péntek, 12:36
  Válaszolok

  Én a 13. havi juttatást és a jelenlegit hasonlítottam össze, akár % arányban is értékelhetnénk.
  20-30 ezer,
  vagy kontra az átlag nyugdíj szerinti pl. 120 ezer,
  mint 13.havi közti eltérés, mint juttatás, no az, ami bizony még igen jelentős eltérést mutat.

  A nyugdíj összegének kiszámítása az más kérdés. A befizetések aránya + egyéb szerinti díjazást nem vitattam, véleményeztem.

  Quaestor engedélyekkel és pénzügyi felügyelet mellett működött!!!
  Hangsúlyozva még egyszer felügyelettel.

  Gyakorlatilag tehát a hiba(?) a hanyag, korrupt felügyelet miatt következett be!

  Kincstári kamat feletti ígéret nem is volt jelentős.
  A 6% nem falrengető. A nyugger 6% jutalék mellett adta oda a pénzét a Quaestornak (nem a bróker Marcsikának!!!!!).

  Ha a nyugger bármely banktól, akár államitól kölcsönt kért volna ugyanakkor, akkor 23-29% uzsora mellett kaphatott volna!!!!!

  Quaestoros felügyelt 6 % tehát nem is uzsorakamat, míg a 29% na az, inkább.

  Azok a pénzintézetek, amik az állami felett ígértek, ha néhány százalékkal is többet, konkurenciának számítottak.
  Tehát bukniuk kellett.

  Ismét hangsúlyozva,
  a Quaestor legutolsó, a rendszeres, soron következő, felügyeleti vizsgálata decemberben történt, és sokadszor!!! rendben is találta a működését.
  Márciusban mégis megbukott.

  Na így tették tönkre a megtakarítókat.

  Konklúzió:
  A felügyelet rosszul, felületesen működött, vagy átlátva ugyan a helyzetet, de szemet hunyt a visszaélések felett a nokiás dobozért.

  Mivel állami !!! a (hibázó vagy csaló) felügyelet,
  mindezért az állam feladata lett volna a teljes körű felelősség átvállalás, a hiánytalan kártalanítás!

 • '>
  4. NP
  2017. október 13., péntek, 11:44
  Válaszolok

  óvatos

  A MANYUP pénzek elsíbolásáról mi a véleményed?

 • '>
  3. óvatos
  2017. október 13., péntek, 09:16
  Válaszolok

  Kedves SP!
  1.Aki világ életében keveset keresett és/vagy nem volt jó pénzre bejelentve, az miért kapna magas nyugdíjat?
  2.Aki a megtakarításait nem olyan helyre teszi, amit az OBA köteles téríteni, az vállalja a kockázatot a magasabb kamat reményében… A bróker cégek magasan a banki kötvények és állalmi kincstárjegyek felett ígérnek. Ugye nem gondoljuk, hogy a kockázat mértéke is ugyanaz?

 • '>
  2. okosabbnálam
  2017. október 13., péntek, 08:35
  Válaszolok

  Kurva nagy vita lehetett, ha mindkét fél ugyanazon az állásponton van! 🙂

 • '>
  1. SP
  2017. október 13., péntek, 08:32
  Válaszolok

  “..nyugdíjakról szólva..”
  A nyugdíjasok preferálása
  azért még mindig jelentősen(!!) elmarad a 13. havi nyuggerdíj rendszertől. Most a csomagolás ugyan mutatós,csillogó ( prémium, infláció, utalvány) de a tartalom, a lényeg a summa még messze nem az igazi.

  A nyugger nem tud sztrájkolni.

  Sok nyugger több évtizedes, öregkorra lemondásos megtakarítását elnyelte a Quaestor.
  100% + elnyelési kamat visszajár!
  Nem kellene a témát elkenni, amortizálni, elévülté tenni.