Fidesz: fizessenek a károkozók a Czeglédy-ügyben

Azok fizessék a Czeglédy-ügyben megkárosított diákok kártalanítását, akik a kárt okozták, Czeglédy Csaba cége, az MSZP és a DK – ismertette javaslatát Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte: frakciótársával, Boldog Istvánnal nyújtott be módosító indítványt a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló kormánypárti határozati javaslathoz.

A politikus emlékeztetett: a “Czeglédy-féle botrányban” a gyanú szerint mintegy 3 milliárd forintos költségvetési csalás történt. Ám ennél is súlyosabbnak nevezte, hogy azoknak a fiataloknak, akik életükben először dolgoztak, a munkával kapcsolatban az az első benyomásuk, hogy nem kapták meg a bérüket. Ezért szorgalmazta mielőbbi kártalanításukat.

Pócs János szerint azonban jogos elvárás, hogy ne az adófizetők állják a kárrendezést, hanem azok, akik a kár okozói.

Indítványuk úgy módosítaná a határozati javaslatot, hogy az Országgyűlés azt kérné: a kormányzat által biztosított kártalanítás után a kabinet maradéktalanul érvényesítse a kárrendezésre kifizetett összeg megtérítését a Human Operator Zrt.-től. Ha pedig a társaság ezt nem teszi meg – és bizonyított, hogy a bűncselekménnyel szerzett vagyon pártfinanszírozási célt szolgált -, a kormány tegyen lépéseket azért, hogy a követelés Czeglédy Csaba pártcsaládja tagjainak, az MSZP-nek és a DK-nak biztosított állami támogatásokból legyen érvényesíthető – olvasható a parlamenti honlapon elérhető javaslatban.

Pócs János sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “Czeglédy Csaba ezeknek a pártoknak a képviselője, kölcsönösen kiállnak egymásért, az ellopott pénzekből pedig az MSZP és a DK kampányát akarták finanszírozni feltehetőleg”.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. Hát, így van ez
  2017. október 22., vasárnap, 18:15
  Válaszolok

  Mindenkinél gügyébb !
  Már megint hazudozol össze-vissza, ahogy szoktál.
  A vörösiszap – a kommunista haverjaid – károkozását, a helyreállítás költségeit állta az állam. Arról meg, hogy – szégyenszemre – a komcsi bíróság mindenkit felmentett ebben az ügyben, nem tehetnek. Remélem az ügy folytatása kapcsán mindenki megkapja méltó büntetését, és a csurmában kötnek ki, mert ezidáig – a bíró szerint – az a hülye iszap volt a hibás, senki más !!!!
  Ha még esetleg, netalántán nem hallottál volna róla, megsúgom, hogy a devizahiteleseket is a kommunisták (Gyurcsány – Bajnai) kergették a mérhetetlen adósságba, ahonnan a FIDESZ kormány megpróbálta őket kirángatni.
  Magánvéleményem, hogy ebben azért nagyban közrejátszott a hitelt felvevők nagyfokú felelőtlensége is, mert nem lehet arra alapozva felvenni 15 – 20 milliós hitelt, hogy ma még tudom fizetni.
  Kérdezem én: és holnap (ha pl. a házaspár egyik tagjának nem lesz jövedelme) mi lesz ?! >>> csőd !!!
  Így tehát:
  A legújabb könyörgés szövege, kizárólag értelmes, jó szándékú állampolgároknak:
  Az “okosabbnálam” eget verő marhaságaitól ments meg uram minket !!!

 • '>
  5. okosabbnálam
  2017. október 21., szombat, 13:33
  Válaszolok

  Attól mentse meg a jó isten a károsultakat, hogy a kormány kisegítse őket, abba sántulnak bele! Ahol segítséget hazudtak, ott mindig ellopták még a más segítségét is, pl: a vörösiszap károsultaknak összegyűlt pénzeket a károsultak nem kapták meg, a devizahiteleseken rohadtul megszedte magát az állam a kis árfolyamtrükkökkel, stb. -:)

 • '>
  4. Hát, így van ez
  2017. október 21., szombat, 13:25
  Válaszolok

  NP !
  Úgy látom nagyon marja a torkodat, hogy a kormány – mint már annyiszor – most is kisegíti a károsultakat.
  Ha elolvastad volna a cikket, akkor rövid úton rájöttél volna, hogy a kormány “megelőlegezi” az összeget, aztán később szigorúan behajtja az elkövetőkön. Erre írtam én, hogy: NAGYON HELYES.
  A semmin kívül mi ezzel a problémád ?!

 • '>
  3. SP
  2017. október 21., szombat, 13:10
  Válaszolok

  Zuschlag “kiadásait”
  1 kiskunhalasi házkezelő fizette. Meglehet a kezelt házak lakói bánták mindezt.

  Quaestorosok nincsenek kifizetve. Némi pofapénz juttattak. Ingatlanokat most kótyavetyélik áron alul. pl. régi hungit is.

 • '>
  2. NP
  2017. október 20., péntek, 22:32
  Válaszolok

  Hát, így van ez

  Quaestor, Marcsika, Farkas Flóri…..helyettük ki fizet?

 • '>
  1. Hát, így van ez
  2017. október 20., péntek, 18:40
  Válaszolok

  Nagyon helyes !!!!!!