Czeglédy házi bankjaként működött Gyurcsány cége

A jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúját is felveti az, hogy az Altus Portfólió Kft. az idén is nyújtott likviditási kölcsönt a Humán Operátor Zrt.-nek.

A hárommilliárd forintos adócsalással gyanúsított Czeglédy Csaba vállalkozása tavaly kis késéssel, ám több részletben visszafizette a 4800 eurós kamatfelárral nyújtott kölcsönt – közölte a Magyar Hírlap. Ez alapján a portál arra következtet, hogy az Európai Bizottság bizalmi cége, az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzésével megbízott konzorciumot vezető Altus az idén újabb kölcsönt nyújtott a hárommilliárdos adócsalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének.

„Czeglédy idén tavasszal azzal keresett meg, hogy a diákmunka szervezésével foglalkozó cége vitába keveredett az adóhivatallal, zárolták a számláit, átmeneti fizetési gondjai vannak, nem fog tudni bért fizetni a diákoknak, ha nem kap kölcsönt. Elkészült a szerződés, átutaltuk a pénzt. Telt-múlt az idő. Czeglédy elkezdett törleszteni, aztán jött a hír, hogy váratlanul őrizetbe vették és zárolták valamennyi számláját” – nyilatkozott az ügyben a 24.hu-nak Gyurcsány Ferenc.

Az Altus immár a Humán Operátor házi bankjaként működött – emelte ki a Magyar Hírlap. A hitelintézeti törvény szerint pedig jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek minősül, ha egy hitelezésre nem jogosult gazdasági társaság üzletszerűen, rendszeresen, kamat fejében, előre nem ismert kör számára nyújt pénzügyi szolgáltatást.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. Hát, így van ez
  2017. október 13., péntek, 17:08
  Válaszolok

  Hallgatag !
  Azért lássuk be, hogy egy magánember és egy pénzügyi tevékenységet folytató cég között van “árnyalatnyi” különbség.
  Lehet, hogy te ezt nem érted, de sebaj, attól még Gyurcsikád (Klára asszony) cége törvényellenesen cselekedett !!!
  Elmebajos !
  Mit szedsz olyankor, amikor ide írogatsz. Valahol másik világban létezel ilyenkor ?
  Hogy a francba jön ide Trianon ?
  Mindenkinél gügyébb !
  Ha bárhol is hiánycikk az újságíró, ilyen gügyét, mint te, biztos nem keres senki.
  Egyébként csak kérdezem tőled is, hogy az adott cikkhez, Gyurcsány szabálytalan pénzügyi akciójához, hogy jön a Magyar Hírlap, meg az ő újságírója.
  Jó tanácsként mondom, mihamarabb gyere le a szerről, mert szövődményes lesz !!!!

 • '>
  5. okosabbnálam
  2017. október 12., csütörtök, 12:08
  Válaszolok

  Már a Magyar Hírlapnál is hiánycikk az újságíró!? 🙂

 • '>
  4. civil
  2017. október 12., csütörtök, 11:28
  Válaszolok

  Vajon mit takarhat ez a “előre nem ismert kör” fogalom a hitelezésben?

 • '>
  3. elmebajos
  2017. október 12., csütörtök, 10:01
  Válaszolok

  éljen Magyarország!!!!! évtizedek óta a politikai elit….” sokan mondják” rabolja károsítja a nemzetet, Trianonban is el lett adva az ország.
  Kettö addig ismeretlen politikust küldtek tárgyalni, akit rövid idö alatt mindent aláírtak. Egy biztos nincs aláírás nincs szerzödés és kész.
  A nép meg arra van ítélve,hogy szídjon és köpködjön.

 • '>
  2. Hallgatag
  2017. október 12., csütörtök, 09:05
  Válaszolok

  Volt, hogy adtam már kölcsön, volt, hogy kaptam is.
  Csak olyan nem volt még, hogy emiatt jogosulatlan pénzügyi szolgáltatással vádoltak volna. Eddig. Igaz, nem is vagyok Gyurcsány Ferenc.
  De hogy azt a rendszert, az Orbán rendszert, amelyben ilyen aljas gátlástalansággal kriminalizálják a politikai ellenfelet el kell takarítani a föld színéről, az is biztos.
  Rákosi 2.

 • '>
  1. Őszintén
  2017. október 12., csütörtök, 08:39
  Válaszolok

  Még szerencse, hogy üzletszerűen, rendszeresen, kamat fejében, előre nem ismert kör számára nem nyújtott pénzügyi szolgáltatást Gyurcsány cége. 🙂