A közös érdek

Természetesen senki nem lehetett boldog a Feröer-szigetek elleni 1-0-s győzelem után, azonban a lefújást követő események biztosan nem a magyar labdarúgás további eredményességét segítik.

Abban aligha van vita, hogy amit a magyar válogatott nyújtott a Feröer-szigetek elleni, 2018-as világbajnoki selejtező-sorozat utolsó mérkőzésén, az nagyon kevés volt. A visszafogott jelző nem csak a pályán látottakra, hanem annak minősítésére is igaz, előbbinek hangot is adott az a közönség, amelyik egy kvázi tét nélküli, nem épp neves ellenfél ellen, hétköznap este is megtöltötte a Groupama Arénát – ez talán mutatja is, hogy mit jelent itthon a futball. Az a futball, ami egy ilyen eseményen is össze tud hozni 20 ezer embert.

Abban sincs kétség, hogy összességében csalódás, amit hozott a csapat ebben a csoportban, és nem feltétlenül a helyezés, hanem jóval inkább a megszerzett pontok számában maradtunk el az előzetesen elvártaktól. Nem az a fő probléma, ami kedden este történt: három nappal egy olyan, mentálisan kimerítő vereség után, mint amit Svájcban szenvedtek Kádár Tamásék, egy olyan Feröerrel kellett játszani, ami ölni már tudja a futballt, bármennyire is elvárható minimum volt az, hogy nyerjünk, nagyon meglepő lett volna, ha ezt könnyedén tesszük. Ahogy telt az idő, ezen a közönség sem segített – félreértés ne essék, nem ők a hibásak a meccs alakulásáért, de az aligha segít, ha fél óra után fütyülik a sajátjaikat. A végén pedig semmi szükség nem volt arra, hogy megalázzák a szurkolók elé kivonult játékosokat: ha kérték ezt, ha nem, a válogatott játékosai megtapsolták volna a szurkolást, nem elképzelhetetlen, hogy elnézést kértek volna, e helyett viszont fej lehajtva, szidalmak közepette sunnyoghattak az öltözőbe. A mutatott játék után jogos a kritika, amit bizonyára meg is kapnak, kaptak a játékosok, és aligha hinném, hogy ne lettek volna pontosan tisztában azzal, hogy ez tényleg kevés volt, minden téren. De ez már csak következmény.

Meg lehet büntetni a csapatot egy meccs után, a fejükre lehet olvasni bármit, a szurkolónak már csak joga van hozzá. De az tűpontosan látszik, hogy ebből a csapatból rövid idő alatt „kivették” azokat, akik hangadóként át tudnak adni az újaknak valamit abból, amit a válogatott futball jelent Magyarországon. Nincs már Király Gábor, Gera Zoltán vagy Juhász Roland, képességekben pedig lehet, tudnánk pótolni őket, de sajnos nem véletlen kellett karrierjük ilyen kései szakaszában is fontos szerepet betölteniük a csapatban. Nincs karaktere a csapatnak, ekkor pedig a kispadról kaphatna segítséget: csakhogy Bernd Storck június kilencedikén, Andorra la Vellában hagyta minden hitelét. Ott nem csak a világbajnoki álmok, hanem a német szakember is rendesen elszállt, az MLSZ-nek pedig úgy tűnik, belefért ez is – Bozsik Péter éppen tizenegy éve kapott ki Máltán, akkor meg is köszönték munkáját.

Könnyű lenne a helyzetünk, ha egy kapitányváltással egy csapásra megoldódna. Ennél összetettebb a dolog, mert jelenleg valóban nincs akkora merítési lehetőség, ami alapján joggal várhatnánk el jobb eredményt. Sötét a jövő: adott egy kapitány, akinek talán túlzottan nagy hatalom került a kezébe, adott egy olyan alapanyag, amely a nemzetközi középszinttől is messzire futballozik hétről-hétre, és adott egy olyan, sikerre éhes közeg, ami – érthetően – ennél többre vágyik. A Feröer ellen pályára lépett csapat teljesen magára hagyottnak tűnt, akinek nagy szüksége lett volna a közönség támogatására, éppen ezért volt rossz látni, hogy pont azok törölték még beléjük a lábukat, akikre eddig mindig számíthattak, és most igazán sokat segíthettek volna a csapatnak. Ami pedig ott, az ultrák előtt történt, az semmiképp sem ennek érdekében történt.

17 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  17. Cowardclown
  2017. október 13., péntek, 16:31
  Válaszolok

  N’p
  Te vagy 1 almokfuto

 • '>
  16. Cowardclown
  2017. október 13., péntek, 11:40
  Válaszolok

  Rém-ette
  Neked meg mindenről
  A fidesz jut eszedbe

 • '>
  15. Cowardclown
  2017. október 13., péntek, 11:39
  Válaszolok

  Remete,,
  A magyar csapatunk
  Ott játszott,egy az 1 -ben úgy néz ki mint
  Az MTK stadionja

 • '>
  14. Remete
  2017. október 12., csütörtök, 21:41
  Válaszolok

  Gyurcsány, Izrael, tudatmódosítás. Eszeteknél vagytok Ti, hogy erről a témáról is ez jut eszetekbe? Mennyi megalapozott észrevétel, mennyi konstruktív javaslat.

 • '>
  13. Cowardclown
  2017. október 12., csütörtök, 17:34
  Válaszolok

  Remete
  Mtknak új stadion?
  Mire fel?annak a 400 nezojuknek?
  Az is tény h a stadionjuk hasonlít
  Az izreali csapatehoz….
  Tegyél panaszt izrealban
  🙂

 • '>
  12. Cowardclown
  2017. október 12., csütörtök, 17:29
  Válaszolok

  Közös érdekünk,n’p,hogy
  Meggyogyuljal..
  Téged I fideszes ügynökök
  Figyelnek?
  Lolllllllllll. 🙂

 • '>
  11. Cowardclown
  2017. október 12., csütörtök, 17:27
  Válaszolok

  N’p,te mijen tudatmódosító T
  Szedsz!unikum?lmps fű
  Vagy sokat dohanyzol?sok kv is
  Káros?

 • '>
  10. Cowardclown
  2017. október 12., csütörtök, 13:30
  Válaszolok

  N’p,mennyit adozol
  Mit dolgozol
  És főleg hol?

 • '>
  9. HazaiPályás2
  2017. október 12., csütörtök, 12:55
  Válaszolok

  np,látom,már nem emlékszik az EB-re
  (kavintont szedjen?)
  “hosszú évek óta példás türelemmel viseli a minősíthetetlen teljesítményüket”
  pár perc hiján kivertük a késöbbi europa bajnokot
  portugaliat
  (megjegyzem,megérdemelték volna)

 • '>
  8. HazaiPályás2
  2017. október 12., csütörtök, 12:52
  Válaszolok

  np is visszasirja Gyurcsány sportminiszter egy “aktiv” évét
  látom
  azert elég gusztustalan dolog a sport oldalra idehozni a politikát?
  gyurcsány idején is kijutottunk az Europa bajnokságra?
  ?

 • '>
  7. NP
  2017. október 12., csütörtök, 12:31
  Válaszolok

  Kérdezném: mi a rákot kellene tennie még a közönségnek?
  Az adóbevételeit fölélik a aranylábúak, hosszú évek óta példás türelemmel viseli a minősíthetetlen teljesítményüket, a legkisebb sikerért-akaratért-tisztes helytállásért hálás, elviseli, hogy tehetségtelen politikai kinevezettek betegre keresik magukat a foci környékén stb. ……..

  Egyetlen dolgot tehet, azt mondja: elég volt !
  Eddig és ne tovább!
  Legyen már felelőse ennek az ámokfutásnak!

 • '>
  6. HazaiPályás2
  2017. október 12., csütörtök, 12:03
  Válaszolok

  ebgondolat is viszasirja Gyurcsány ferenc sportminisztert.
  Akkor aztan volt sportélet 😉
  Beűlt az irodájába és nézte a sportcsatornákat 😉 El tudom képzelni,hogy igy volt.

 • '>
  5. Miksacsutortok
  2017. október 12., csütörtök, 11:33
  Válaszolok

  Remete
  Látom
  Visszasirod Gyurcsány egy éves
  Sportminiszteri “tevékenységet”.

 • '>
  4. Miksacsutortok
  2017. október 12., csütörtök, 11:30
  Válaszolok

  Mackó
  Jól
  Látod
  A
  Dolgokat.

 • '>
  3. Miksacsutortok
  2017. október 12., csütörtök, 11:28
  Válaszolok

  Pl Sallai
  Szerencse h csak 5
  Percet kapott,egy jó megmozdulása se volt,
  Erre a riporter:ő még biztosan évekig fog játszani a válogatottban….remete,de bizony a kapitány a hibás,nem a legjobb formában lévőket állította be ,lásd Varga,FTC,andorraban összeszókatlan
  Csapatot játszatta,ugrai volt a legveszélyesebb tamadonk,kit cserélt le?
  0-0-nal általában úgy illene cserélni
  H védő helyett támadót viszek be,mit védett,a o-o-at?

 • '>
  2. szöszös mackó
  2017. október 12., csütörtök, 08:31
  Válaszolok

  Remete, ha a közönség alapból úgy megy ki, hogy kötözködni akar, akkor lehet bármi az előadáson, akkor is beleverik a csúfot.
  Sokan, sok helyen sok mindent mondtak, de az kétségtelen, hogy képzetlenül kapja meg ezeket a játékosokat Storck. Mert apuka és anyuka pici fia megkapja az akadémia melegítőjét és onnantól kezdve sztárjátékos. Nem kell messzebbre menni, mint a “nagy” szegedi utánpótláscsapatok edzéseire. Semmi alázat a játékosokban.

 • '>
  1. Remete
  2017. október 12., csütörtök, 08:19
  Válaszolok

  Ha az előadás gyenge, azért soha nem az ezt szóvá tevő közönség a hibás. A közönség igen csak kitartó volt eddig. Ha megtapsolták volna sokadszorra ezt a harmatgyenge produkciót, az segítette volna a jövőt? Azt kellene elemezni, hogy miért “nincs akkora merítési lehetőség”? Pl. az a temérdek állami pénz, ami névleg az utánpótlás nevelésre ömlik a kiemelt egyesületekhez, tényleg az utánpótlásra kerül felhasználásra? Frászt. Politikusok által gründolt kirakatcsapatok versenyeznek egymással egy alacsony színvonalú bajnokságban, milliós fizetésű negyedosztályú légiósokkal, szakmai igazgatókkal. Valaki számolja már ki, hogy a jegybevételből milyen fizetésekre futná? Na ennek a következménye, hogy a 30 megszerezhető pontból 13-at szereztünk egy olyan csoportban, ahol Andorra, Feröer és Lettország is szerepelt. Nem a kapitány a hibás, hanem az MLSZ vezérkara és a szakmai kérdésekbe is bekavaró politika.