Varga Mihály: a növekedést és a biztonságot keresik a befektetők Magyarországon

A stabil, kiszámítható növekedést és a biztonságot keresik a befektetők Magyarországon, a piac visszajelzése pedig a hitelminősítőknél is fontosabb – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A tárcavezető hangsúlyozta: nem volt váratlan, hogy az Államadósság Kezelő Központ kedden délelőtt negatív értéktartományban, mínusz 0,02 százalékos hozamon értékesített diszkont kincstárjegyet, hiszen az augusztusi nulla százalékos hozamok már ennek az előjelei voltak. A befektetők tulajdonképpen biztonságot vásároltak maguknak az állampapírokkal – tette hozzá.

Varga Mihály a javuló növekedési és fogyasztási adatok mellett kiemelte, hogy a visszajelzések az ország biztonsági helyzetének is köszönhetők, hiszen a migrációs politika a befektetők számára is kedvező.

A miniszter felidézte, hogy az előrejelzések szerint a növekedési pálya a következő évben is fennmarad, a gazdaság szerkezete pedig kiegyensúlyozottabbá vált, hiszen a növekedésben az ipar mellett a szolgáltatói szektor is egyre jelentősebb szerepet játszik.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.