Úszás: Czene Attila is pályázik a MÚSZ elnöki posztjára

A Magyar Úszó Szövetség szeptember 24-i közgyűlésén dönt arról, ki követheti a visszahívott Bienerth Gusztávot a szövetség élén. A posztra öten pályáznak.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a Magyar Úszó Szövetség szeptember elsején tartott rendkívüli közgyűlésén visszahívta Bienerth Gusztávot elnöki tisztségéből. Bienerth visszahívása mellett nem csak az elnöki poszt maradt üresen, hiszen a szövetségnek jó ideje nincs főtitkára, a szeptember elsejei közgyűlésen pedig Sós Csaba szakmai alelnök is jelezte, hogy a következő, szeptember 24-i közgyűlésen – amelyen megválasztják a szövetség új elnökét – lemond posztjáról.

A megüresedett pozíciókra a tagszervezetek állíthattak jelölteket és ahhoz, hogy valakit a közgyűlésen megválaszthassanak, annak el is kellett fogadnia a jelölést. A Nemzeti Sport információi szerint az elnöki posztra öten jelentkeztek: Czene Attila és Wladár Sándor, korábbi olimpiai bajnok úszók, Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője, Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke, valamint Horváth Gergő Domonkos, aki az úszósportok kívülről jőve vállalja a megmérettetést. A szövetség korábbi elnöke, Gyárfás Tamás is kapott jelölést, ám ahogy azt korábban megírtuk, nem fogadta el.

A szakmai alelnöki pozícióra Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai bajnok úszó, vagy Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője pályázik a legnagyobb eséllyel, míg az általános elnöki posztra szintén ketten pályáznak: Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője, valamint Hornyák Viktor. Czene Attila az elnöki pozíció mellett megpályázta a főtitkári posztot is, mellette Tóth István és Batházi István még a jelöltek.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. uborkafa
  2017. szeptember 14., csütörtök, 16:27
  Válaszolok

  Czene fidesz hátszele elfújja Wladárt…..sajnos de már nem meglepő. Sportállamtitkárnak sem vált be….

 • '>
  3. Dolfi
  2017. szeptember 12., kedd, 18:33
  Válaszolok

  Bienert ki akarta az ólat takarítani Gyárfás hátszelével megpuccsolták azok aki évtizedek óta a zsebeiket tömik. Jellemzö a magyar sportra,és a társadalomra. Igaz BG-t nem az úszás nevelte de hatalmas tudása van céget menedzselni.

 • '>
  2. K
  2017. szeptember 12., kedd, 15:00
  Válaszolok

  Így hírtelen Wladárra tenném le a voksom. Czenére tuti nem.

 • '>
  1. balszélső
  2017. szeptember 12., kedd, 12:35
  Válaszolok

  Na! Czene is mindenhová pályázik ahol nem kell dolgozni, és nagy a Zsé .Szinte biztosan ő is lesz a befutó.. Addigra feltámad a “hátszél” és célba repíti. Szégyen mi zajlik az úszás vezetésében.Mint a hiénák..marakodnak a koncon.