Női labdarúgás: Lemosta az újoncot a pályáról a Szent Mihály + FOTÓK

A hatalmas eső és a rövid kényszerszünet sem zavarta meg a Szent Mihály játékosait, akik a nehéz körülmények ellenére igazi gálaelőadással szórakoztatták a kilátogató szurkolókat.

Tíz perccel a mérkőzés kezdete előtt még nem tűnt úgy, hogy kalandos találkozó elé néznek a Szent Mihály lányai. Cserenkó Szabolcs együttese az első körben meglepően nagy arányú vereséget szenvedett a Kelen SC vendégeként, így volt min javítaniuk az újonc Eger ellen a női labdarúgó NB II második fordulójában. Épp hogy csak felsorakoztak a bevonuláshoz a lányok, amikor özönvízszerű eső zúdult a pályára, ezzel együtt is kezdetét vette a mérkőzés, amelyen szemmel láthatóan nagy különbség rajzolódott ki a felek között. Alig telt el nyolc perc, máris megszerezte a vezetést a hazai csapat Guth egy tizenhatoson belüli kavarodás után bizonyult a legszemfülesebbnek és az egri kapus közreműködésével a kapuba juttatta a labdát. Ahogy erősödött az eső, úgy potyogtak egyre sűrűbben a szentmihályi gólok is, Harcel, Temesváry, majd Guth talált be ismét a hevesiek kapujába, a 22. percben pedig Szélpál értékesített egy jogosan megítélt büntetőt. A mérkőzés 24. percében aztán a játékvezető úgy döntött, hogy beszünteti a találkozót, ennek pedig két oka volt. A lelátónál elfutó elektromos vezetékek a rengeteg víz hatására elkezdtek szikrákat hányni, így a hazai kispadnál meglehetősen veszélyessé vált a tartózkodás, másrészt az özönvíz elmosta a pálya vonalazását, így nem lehetett folytatni az összecsapást. Az eső elállt, a csíkok újra megjelentek a rendkívül felázott, saras gyepen, így egy 20 perces kényszerszünet után folytatták a csapatok a mérkőzést. A pihenő jót tett a vendégeknek, akik néhány percig egyenlő ellenfelei voltak a Szent Mihálynak, ám ez az időszak rövidnek bizonyult, a 38. játékpercben megszületett a hatodik szegedi találat is, ismét Szélpál Nóra volt eredményes, ezúttal akcióból. A hosszúra nyúló első félidőben több gól már nem született, ellenben a második 45 percben folytatódott a Szent Mihály-henger. A csereként beálló Vass Noémi és Szil Tünde is remekül vette fel a játék ritmusát, előbbi meg sem állt négy szerzett találatig. Mindent elmond a találkozóról, hogy Tóth Zsuzsának a szegedi kapuban mindössze háromszor kellett játékba avatkoznia az egész mérkőzésen, meglehetősen nagy különbség volt ma a csapatok között, de az egriek javára mindenképpen fel kell jegyeznünk, hogy becsülettel végigküzdötték a nagyon nehéz talajú pályán a találkozót. A Szent Mihály pazar igazán szép gólokkal tette hatalmassá a gólbeli különbséget is a mérkőzés végére, végül 14-0-ra nyert Cserenkó Szabolcs együttese.

Tápé, 50 néző.
2017. szeptember 3., 16.30
Szent Mihály
Eger SE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Telek András * Asszisztens: Bozó Norbert, Kovács Krisztina
14
0

Női NB II Keleti csoport 2. forduló

Szent Mihály – Eger SE 14-0 (6-0)
Szeged, Tápé ESK Sportpálya. Vezette: Telek András (Bozó Norbert, Kovács Krisztina)
Szent Mihály: Tóth Zs. – Koncz (Sasvári – a szünetben), Temesváry, Harcel (Sávai – a szünetben), Lipták, Frankó, Vass, Szélpál (Szil – a szünetben), Guth, Pilán, Szántó. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Eger: Bódig – Holló E., Molnár A., Mátyás P., Závodszky, Kalocsány (Tiszlavicz – 60′), Kakszi (Huszár – 58′), Varga L. (Kiss – 66′), Szanyi, Lakatos, Baranyi. Vezetőedző: Vinczepap Ferenc.
Gól: Guth (8′, 16′), Harcel (13′), Temesváry (15′), Szélpál (22′, 38′), Vass (57′, 71′, 74′, 81′, 89′), Szil (63′, 84′), Szántó (73′),
Sárga lap: Závodszky (87′)

Cserenkó Szabolcs: “Tudtuk, hogy milyen ellenfélre számíthatunk, nyilván szerettük volna a múltheti csorbát kiköszörülni. A legfontosabb az volt ma, hogy ne kapjunk gólt, amit teljesítettek is a lányok. Próbáltunk minél több gólt bepréselni, ami szintén összejött, bár nyilván rúghattunk volna többet is, összességében azért elégedett vagyok. A körülményekhez képest ma jól játszottunk.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
90′

A Szent mihályi gól volt a mérkőzés utolsó momentuma, a játékvezető lefújja a mérkőzést.

89′

GÓL!!! Egy gyors kontraakció végén Sasvári kihagyhatatlan helyzetbe hozza Vass Noémit, aki értékesíti is a ziccert. 14-0!

87′

Závodszky sárgát kapott, mert két kézzel belekapaszkodott a Guth mezébe, így sem tudta megállítani, a Szent Mihályi két méteren keresztül húzta magával, tehát jogos a sárga.

84′

GÓL!!! Egy kapu előtti kavarodás végén újabb védést mutat be az egri kapus, de a kipattanó pontosan Szil elé pattant, aki egyet tol rajta, majd gyakorlatilag az üres kapuba lő 13-0!

81′

GÓL!!! Vasst egyszerűen képtelen tartani az egri védelem, könnyedén kerül helyzetbe, nem volt ez most sem másként, az 5-ösnél kapja a labdát és fordulásból újabb gyönyörű találatot szerez. 12-0!

78′

Könnyedén megszerezhette volna 12. gólt a Szent Mihály, de az egri kapus ezúttal bravúrral hárította Vass kísérletét.

74′

GÓL!!! Teljesen szétesett az egri védelem, Vass gyakorlatilag egy az egyben viheti a vendégkapura a labdát és nagyon higgadtan gurít a rövid alsóba. 11-0!

73′

GÓL!!! Szántó gondol egyet és célba veszi az egri kaput 28 méterről és óriási bomba gólt ragaszt a hosszú felső sarokba, a vendégek kapusának esélye sincs a hárításra. 10-0!

71′

GÓL!!! Vass megkapja a 16-oson belül a labdát, megugrasztja az egri védőt, majd takarásból kilövi a hosszú alsót, az egyik legszebb gólt láthattuk ma. 9-0!

68′

A hátralevő idő legnagyobb kérdése, hogy eljut-e tíz gólig a Szent Mihály, ugyanis gyakorlatilag fél percenként alakítanak ki lehetőséget az egri kapu előtt.

66′

Megint cserélnek a vendégek, Varga Laura és Kiss Virág váltották egymást.

63′

GÓL!!! Egy újabb gyors Szent mihályi támadás végén Szil kerül lövőhelyzetbe, a 16-os sarkánál és laposan a hosszú alsóba helyezi a labdát. 8-0!

60′

Ismét cserél az Eger: Kalocsány jött le, Tiszlavicz érkezik.

58′

Csere a vendégeknél: Huszár állt be Kakszi helyére.

57′

GÓL!!! Vass Noémi a jobb szélről indította meg az akciót, három egri játékost is átvert, majd jobbal a hosszúba lőtt. 7-0!

53′

Veszélyes szabadrúgást végzett el a Szent Mihály, Guth nagy erővel küldte rá kapura a labdát, de az egri kapus szögletre mentett.

49′

Nagy lendülettel kezdi a második félidőt a Szent Mihály, Szil és Vass jól szállt be a meccsbe, mindketten kihagytak egy egy nagy helyzetet, de folyamatosan rohamoz a Szent Mihály.

46′

Érkeznek a csapatok, folytatódik a mérkőzés. A Szent Mihály frissített a felálláson: Szélpál és Harcel és Koncz helyére Sasvári, Sávai és Szil jön fel

SZÜNET

45′

Kalandos első félidőn vagyunk túl, a Szent Mihály egyértelművé tette az erőviszonyokat, magabiztosan vezet a szünetben, meglepő lenne, ha ez maradna a végeredmény.

43′

A játékmegszakítás utáni kiegyenlített játék csupán percekig tartott, a Szent Mihály teljesen beszorítja ellenfelét, az Eger gyakorlatilag a félpályát sem lépi át.

38′

GÓL!!! Nagyon szép összjáték után Szélpál került lövőhelyzetbe, és 20 méterről az egri kapuba tekerte a labdát. 6-0!

37′

Az esővel a gólzápor is alábbhagyott, de azért a Szent Mihály irányítja a mérkőzést, Szélpál lövése centikkel kerüli el az egri kaput.

31′

Az újrakezdés óta kiegyenlített a játék, az egrieknek megvolt az első lehetősége, amit Tóth hárított, míg a túloldalon Koncz előtt adódott lövőhelyzet, de ez nem okozott komoly veszélyt.

25′

Visszatérnek a csapatok a pályára, a 25. perce állítják az órát és folytatódik a mérkőzés.

25′

Elmosta az eső a vonalazást a pályán, most vonalazzák újra, utána folytatódik a mérkőzést.

25′

A csapatok bemennek az öltözőbe. Hamarosan további információkkal jelentkezünk!

24′

Félbeszakította a játékvezető a meccset, egy elektromos vezeték a nagy eső miatt kigyulladt a kispad mellett. A szurkolóknak el kellett hagyniuk, a pályát, a mérkőzés áll.

23′

Ömlik az eső a pályán, inkább vízilabda-mérkőzéshez hasonlít a meccs, mint futballhoz.

22′

GÓL!!! Ott az ötödik hazai találat! Tizenegyesből talált be Szélpál!

16′

GÓL! Futószalagon gyártja a gólokat a hazai csapat, Guth Renáta másodszor is betalál, 4-0!

15′

GÓL! Már három a szegedi előny! Ismét Temesváry Tekla kap egy remek mélységi indítást a jobb szélen, az egri védő nagyon rosszul helyezkedik, a szentmihályi hármas lecsap a labdára és a rövidbe lő, 3-0.

13′

GÓL! Ez gyönyörű akció volt, Temesváry fut el a jobb szélen, bejátssza Guthnak, aki nem tudja ellőni, de a második hullámban érkező Harcel már betalál az egri kapuba, 2-0.

10′

Pilán nagy helyzetet hagyott ki, üresen kapta középen a labdát és a hosszú felső mellé lőtt.

8′

GÓÓÓL!!! Rögtön a szöglet után egy lecsorgó labdára csapott le a Guth, nagyjából 5 méterről kellett bevennie az egri kaput és Bódig hathatós segítségével a hálóban kötött ki a labda. 1-0!

7′

Harcel indul meg a középpályáról, nem tudják szerelni a vendég védők, beadta középre, de az egyik egri védő szögletre tisztázott.

3′

Újabb nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, ismét a Szélpál veszélyeztetett, egy szabadrúgást tekert az egri kapura, ami a felső lécen csattant.

1′

A Szent Mihály rögtön az első akcióból Szélpál elfutott a bal oldalon és kapura lőtt, de a kísérlet a hosszú alsó sarok mellett elhagyta az alapvonalat.

16.25′

Kár volt elkiabálni, öt perccel a kezdés előtt elkezd szakadni az eső.

16.20′

Köszöntjük olvasóinkat Tápéról, hamarosan kezdődik a Szent Mihály és az Eger összecsapása a női labdarúgó NB II Keleti csoportjának második fordulójából. Az időjárás meglehetősen borongós, de remélhetőleg megússzuk nagyobb eső nélkül. A csapatok már melegítenek, néhány perc múlva kezdődik az összecsapás.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.