Németh Szilárd: a biztonság a legfontosabb

Németh Szilárd Fidesz-alelnök szerint az ENSZ menekültügyi főbiztosának keddi budapesti sajtótájékoztatóján “ott kellett volna befejeznie a mondatot”, hogy Magyarországnak joga van megvédeni határait, egyúttal a schengeni határokat.

Németh Szilárdot kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa kedden Budapesten azt mondta, minden országnak nemcsak joga, hanem kötelessége is megvédeni a határait és biztosítani az állampolgárai biztonságát, de kifogásolta, hogy a tranzitzónában tartózkodók nem távozhatnak az eljárás végéig, továbbá csak kevesen kapják meg a menekültstátuszt.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: azok kapják meg az oltalmazotti státuszt, akik megfelelnek a követelményeknek, és ezt nemzetközi egyezmények szabályozzák.

A 11 ezer hamis szír útlevél ügyéről szólva elmondta, a német hatóságok ennyi hamis útlevelet tettek fel a schengeni adatbázisnak nevezett biztonsági rendszerbe, tehát akinél ilyen útlevél van, azt “le kell kapcsolni”. Azonban – hangsúlyozta – ehhez kell a határőrizet, “az a határőrizet kell, amit Magyarország megvalósított”.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. okosabbnálam
    2017. szeptember 13., szerda, 11:07
    Válaszolok

    Amikor ez az ember – vagy valami – megszólal, a világ mindig sötétebb lesz egy fokkal! 🙂