Választási csalásért elítélt volt MIÉP-essel fiatalíthatnak Botkáék

Tóth Ernő korábban szélsőjobboldali és szélsőbaloldali volt, most az MSZP-s miniszterelnök-jelölt programja tetszett meg neki. Egy hónap múlva már párttagsági könyvvel a zsebében sétálna.

Nincs egyszerű feladata az elöregedő MSZP-nek, amikor a párt utánpótlását keresik. Csak ezzel magyarázható, hogy a Népszava megkeresésére pont Csongrád megyéből ajánlott a párt szentesi szervezete egy érdekes múlttal rendelkező fiatalembert, Tóth Ernőt. Az összeállítást az MSZP saját weboldalán és a Facebookon is megosztotta, a címben is az ő szavait idézik.

A 24 éves egyetemista nem titkolja, „politikai ambíciói vannak, főleg önkormányzati képviselő szeretne lenni, de idővel – ha alkalma lesz rá – akár a parlamenti mandátumért is kész megküzdeni”. Arról azonban nem szólt, hogy ennek érdekében korábban még hamis aláírásokat is leadott, az ügyészség választás rendje elleni bűntettel vádolta. „Az ajánlóívei között több olyat találtak, ahol a nevek és az adatok megegyeztek, de az aláírások nem” – írta meg a Délmagyar. A 4-es választókerületben ekkor még a MIÉP és a Kisgazdapárt közös jelöltjeként kívánt indulni. Végül a Szegedi Törvényszék bűnösnek találta és három év próbára bocsátotta, az ítéletet elfogadta.

„Kétségtelen, hogy a lázadó korszakukat élő fiatalok fogékonyabbak a „nemzeti radikalizmusra”, de az ilyesmit kinövi az ember” – magyarázta. Úgy tűnik – egy rövid szélsőbaloldali kitérő után – Botka mellett találta meg helyét. Azt is elárulta a Népszavának, hogy a szegedi polgármester mellett „jó szívvel gondol a Kádár-korszakra”. Tóth Ernő nemrég nyújtotta be belépési nyilatkozatát a szocialista pártba, arra számít, hogy „egy hónapon belül a zsebemben lesz a párttagsági könyvem”.

Fotó: Vásárhely24/Alfahír

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. okosabbnálam
  2017. szeptember 14., csütörtök, 08:49
  Válaszolok

  Ha ennyire érti a csalást, akkor a fideSS-ben a helye, ott majd kitanulja a gazemberséget nagyban is! 🙂

 • '>
  4. bolsipropaganda
  2017. szeptember 13., szerda, 23:28
  Válaszolok

  A rolexes ilyen kérdéseket biztos nem fog feltenni a Parlamentben.
  https://www.youtube.com/watch?v=4eTe00cwIEI&t=

 • '>
  3. Kádár óvodása
  2017. szeptember 13., szerda, 20:41
  Válaszolok

  Egy 24 éves egyetemista, hogy gondolhat jó szívvel a Kádár-korszakra?
  Fogalma sincs, milyen volt az a korszak.

 • '>
  2. Botka bukta
  2017. szeptember 13., szerda, 16:23
  Válaszolok

  Sok előbb szocdem, majd kisnyilasból lett annak idején is aktív mszmps.
  – Fodor Gabi is megfordult már néhány pártban, ahol lehetőséget látott. Most Botkához jelentkezett be a parlamenti mandátumért.

 • '>
  1. Emlékszel?
  2017. szeptember 13., szerda, 15:00
  Válaszolok

  Őőőőrület 🙂