Labdarúgás: hatodik győzelmét aratta a SZEOL + FOTÓK

A szünet után feljavuló SZEOL Göncző László góljával negyedik hazai meccsén is három pontot szerzett.

A múlt héten elszenvedett első vereséget követően a Szekszárd ellen próbált meg újból három pontot szerezni a SZEOL SC, amelyből ezúttal Péter Antal mellett Szabó Attila hiányzott sérülés miatt a régódi maródi Stefan Tomisic mellett.

Az első percektől letámadta ellenfelét a szegedi együttes, párszor meg is tudta zavarni ezzel a Tolna megyei gárdát, majd az első negyed óra végén Kéri Tamás indításával Beretka Péter lépett volna ki, de Filipánics Bálint fejjel tisztázni tudott – egyúttal pedig a támadó számára ez volt az utolsó megmozdulás, sérülése miatt korán változtatnia kellett a SZEOL mesterének, így a fiatal Göncző László érkezett a pályára. A félidő felénél éppen a csereként beállt csatár készítette le jól a labdát Kérinek, akinek pontos beadására a bal oldalon Grünvald Attila érkezett, de kapáslövése kevéssel a bal kapufa mellett ment el. A kezdeti lendület alábbhagyott a játékrész hajrájára, egyik csapat sem tudta uralni ekkor a találkozót.

A szünet után egy motivált és harcos SZEOL jött ki a pályára: ennek eredményeként az 52. percben Mihály Dávid labdáját remekül vette át Göncző, aki elsőre ugyan nem tudta elrúgni Filipánics mellett, de visszapattant hozzá, így az üres kapuba passzolhatta, 1-0. Két perccel később Kéri növelhette volna a szegediek előnyét, de kimaradt a lehetősége – a letámadás pedig ezúttal is hatékony fegyvernek bizonyult a SZEOL részéről, a Szekszárd jóval kevesebbszer került oda ekkor Prokop Rostislav kapujához, mint az első 45 perc során. Mihály Dávid kapáslövése is épp hogy elkerülte a szekszárdi kaput, majd kevésen múlt, hogy nem büntette ezt meg a Szekszárd, de a Prokopot megelőző szekszárdi fejese a kapu fölött ment el. A hajrában ugyan még volt egy szöglete a vendégeknek, de az egyenlítésre nem volt komoly sanszuk a vendégeknek, így hetedik találkozóján hatodik győzelmét aratta a SZEOL, és visszaállt a tabella tetejére.

Siha Zsolt együttese a következő játéknapon az újonc Iváncsa vendége lesz szeptember utolsó szombatján.

Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző.
2017. szeptember 24., 16.00
SZEOL SC
Szekszárdi UFC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bálint Attila * Asszisztens: Szvetnyik Bence, Belicza Bence Péter
1
0

Labdarúgó NB III Közép csoport 7. forduló:

SZEOL SC – Szekszárdi UFC 1 – 0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző. Vezette: Bálint Attila (Szvetnyik Bence, Belicza Bence Péter).
SZEOL: Prokop – Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Forró, Kéri, Mihály (Buzási, 76′), Maksimovic (Rabatin, 90′), Beretka (Göncző, 15′). Edző: Siha Zsolt.
Szekszárd: Filipánics – Károly, Lékó, Márton, Arena, Kozics (Juhász, 80′), Bata, Preininger (Csigi, 72′), Kvanduk, Budai (Nagváradi, 50′), Hegedűs. Edző: Kvanduk János.
Gól: Göncző (52′).
Sárga lap: Rácz (91′) ill. Hegedűs (75′).

Siha Zsolt: “Tudtuk, hogy egy ügyes, passzoló csapat a Szekszárd, ezen a pályán azonban nehéz kombinatív futballt játszani. Tompa volt egy kicsit a csapat, de ez érthető, mert éles meccset játszottunk szerdán és utaztunk 12 órát, öten – a szentlőrinci meccset is beleszámítva – mindhárom találkozót végigjátszották, Beretka Pétert el is veszítettük sérülés miatt az elején, Örömteli Göncző László gólja, aki ezzel eldöntötte a mérkőzést.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

Még egy szöglet, ami után reménykednek a vendégek: előre jön Filipánics is, de nem jut labdához - majd lefújja Bálint játékvezető! A SZEOL egy küzdelmes mérkőzésen újabb három pontot szerez, és javítani tud vereségét követően!

91′

Rácz csúszik oda keményen hátulról, ezért kap sárgát.

90′

Jön az utolsó szegedi csere: Maksimovic helyett Rabatin a pályán.

85′

Göncző hagyja ott a védőjét a tizenhatoson belül, majd középre passzolna Buzásinak, de egy picit rövid a labdája, így nem jut el a társhoz. Attól függetlenül, hogy a SZEOL dominál, még izgalmas lehet a vége.

83′

Csigi vállalja el távolról, de pont középre jön, Prokop könnyen fogja.

80′

Kozics helyett Juhász a pályán, ez az utolsó szekszárdi változtatás.

77′

Ezt most megúszta a SZEOL, egy balról középre lőtt labdára érkezett Bata, aki megelőzte Prokopot az ötös bal sarkánál, de fejese elment a kapu fölött. Gajág marad lent, de szerencsére nem olyan súlyos a baj, mint elsőre tűnt.

76′

Kéri robogott el megint a jobbon, nem tudta most centerezni, ezért erősen, félmagasan belőtte középre, de elzúg a nélkül, hogy valaki hozzáérne.

76′

Buzási váltja Mihályt a SZEOL-ban.

75′

Hegedűs akasztja a jobb oldalon meginduló Kérit, jogos a sárga.

72′

Cserél a Szekszárd: Preininger helyére Csigi jön a vendégeknél.

71′

Szép akció, kevésen múlt a második szegedi gól! Prokop kirúgásával Maksimovic iramodik meg, de nem tudja kapuig vinni, majd visszakészíti Grünvald a lendületből érkező Mihálynak, akinek kapáslövése éppen elkerüli a jobb alsót!

67′

Göncző volt agresszív, és labdát is tudott szerezni a jobb oldalvonal mellett, majd Károly csak szabálytalanul tudta megállítani: az egész meccsről elmondható, hogy jól működik a SZEOL letámadása, többször is zavarba tudja hozni ezzel a vendégeket.

64′

Göncző lő egy egy pattanás után egy lecsorgót mintegy 17 méterről, de most a kapu mellé tüzel.

63′

Az tisztán látszik, hogy a SZEOL jóval lendületesebben kezdett, mint ahogyan a szünet előtt játszott - többször oda is tudja szögezni ellenfelét a kapujához, amely a pontrúgásokon kívül ritkán jut el a szegedi tizenhatoshoz.

60′

Ondrejó csen labdát a figyelmetlen szekszárdi védőtől, majd Maksimovic elé passzol, aki vezeti keresztbe a labdát, majd megpróbálja visszahúzni a jobb alsó felé, de Filipánics leér, és kitolja!

57′

Egy jó helyről járó szabadrúgás, amit Mártonnak készítenek elő: nagy erővel lő ugyan, de a sorfalból kirobbanó Mihály blokkolni tud.

54′

Majdnem ott a második! Kéri kapott egy labdát a jobb szélen, majd befele tört, az ötös jobb sarkáról el is lőtte, de nem tudta már eléggé a hosszú fele irányítani, így rajta volt Filipánics!

52′

GÓÓÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Mihály kiváló labdával ugratta ki Gönczőt, aki védőjét otthagyva próbálta meg ellőni Filipánics mellett, visszapattan rá a kifutó kapusról, de így már nem volt nehéz feladata, és az üres kapuba passzolt, 1-0!

50′

Cserél a Szekszárd: Budait Nagyváradi váltja a vendégeknél.

49′

Egy tekerés Hegedűstől a jobbösszekötő helyéről, viszont elmegy a hosszú kapufa mellett.

46′

Folytatódik a meccs, nincs új arc a pályán egyik csapatban sem.

45′

Minimális hosszabbítást követően ér véget az első félidő: bár nagyobb lehetőségei a SZEOL-nak voltak, többnyire egyenrangú partnerei voltak egymásnak a felek, és gól nélkül zárult az első 45 perc.

39′

Kéri látványos mozdulata után tapsol a közönség: Mihály szöglete után félollózva próbál meg betalálni, de lövése elmegy a kapu fölött. Kiegyenlített meccs, amiben az első gólnak nagy szerepe lehet.

34′

Arena gondol egy merészet, és a saját térfeléről próbál a kapuba ívelni, de Prokop résen van - még ha pontos is volt a kísérlet, de ez nem okoz nagy gondot a SZEOL kapusának.

30′

Lékó csavarása zárja le az utóbbi percek mezőnyjátékát: kicsit szaggatottabb is a játék, mint az első negyed órában, sok a bedobás és a pontatlanság - ugyanakkor szabályos, sportszerű keretek között csorog a meccs.

23′

Na ez szép volt! Göncző hagyta ott védőjét egy szép átvétellel, majd visszatette Kérinek, aki egy igazítás után pontosan tekert a túloldalra, az érkező Grünvald kapásból, laposan lőtt, de elment a bal kapufa mellett kísérlete - tetszetős akciót vezetett a SZEOL!

22′

A kezdeti lendület után picit leült a meccs: egyedül Hegedűs jobbról elvégzett szabadrúgása, ami megemlíthető, de ez is a sorfalban halt el. Mindkét csapat szervezett hátul.

17′

Jó helyről, a kapuval szemben, nagyjából 23 méterről lőhet szabadrúgást a SZEOL: Maksimovic és Mihály is odaáll, végül előbbi végzi el, aki saját csapattársát találja el a szétrobbanó sorfalban.

15′

Kényszerű változtatás a SZEOL-ban: Beretka nem tudja folytatni, a helyére Göncző áll be, máris ki kell használnia egy cserelehetőségét Siha Zsoltnak.

14′

Kéri szöktette remekül Beretkát, akivel szemben csak Filipánics kapus állt, aki viszont jó ütemben mozdult ki, és fejjel tisztázni tudott a szegedi kilences elől. Továbbra is jó ritmusú, változatos meccs!

11′

Mihály indult meg szépen, és csapott be három szekszárdit is, Maksimovic felé való kiugratása azonban rövid volt, hiába lépett ki a bal szélen a társ.

8′

Maksimovicé az első szegedi próbálkozás: jó húsz méterről egy átvétel után lövi rá, de elmegy a keresztléc fölé a labdája.

7′

Lendületes kezdés, egyik fél sem a védekezésre helyezi a hangsúlyt az első percekben, ugyanakkor ez nem párosul helyzetekkel: a SZEOL rendre feltolja a védekezését, amivel meg is tudja zavarni a vendégeket, akik viszont gyors, rövidpasszos játékukkal is képesek veszélyt teremteni.

3′

Agresszívan kezd a SZEOL, amely be is tudja szorítani az ellenfelét a tizenhatosa elé, de Beretka középre passzolt labdája után végül nincs lövés - a meccs első kísérlete Batáé, aki 15 méterről, kissé kisodródva fölé lő.

1′

A SZEOL kezdte a meccset. A hazaiak szokásos kék-fekete összeállításban, míg a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára.

15.42′

Ami a szegediek összeállítását illeti: a védelembe visszakerült Gajág Gergő, hiszen Szabó Attila megsérült Szentlőrincen, így keretben sincs. A kispadról Leindler Domonkos kapus mellett Rabatin Szabolcs, Buzási Péter, Göncző László, Benkő Jakab, Kiss Roland és Papp Ádám szállhat be a meccs folyamán - míg az ellenfélnél a kezdőben kapott helyet az a Bata Csongor, aki a SZEOL-ban nevelkedett.

15.34′

Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, a három meccse veretlen Szekszárd ellen próbál meg újból három pontot szerezni a SZEOL SC, amely a tegnapi eredmények tükrében visszacsúszott a tabella harmadik helyére - a Dunaújváros és a Tiszakécske is nyert, de csak egy pont az előny, ezért is lenne fontos ma, hogy a szegediek begyűjtsék szezonbeli hatodik sikerüket.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  1. v.g.
  2017. szeptember 24., vasárnap, 21:35
  Válaszolok

  Simán kiegyznék minden olyan meccsel, ahol eggyel kevesebbet kapunk, mint rugunk.

  Bravó srácok!
  Hajrá SZEGED!