Labdarúgás: behúzta a megyei rangadót is a SZEOL + FOTÓK

Ötödjére sem vesztett pontot a SZEOL, amely megnyerte a HFC elleni megyei rangadót: a Vásárhely így továbbra is nyeretlen.

Megyei rangadóval folytatódott az NB III Közép csoportja, a forduló előtt pontot sem vesztett SZEOL a még győzelem nélkül álló Hódmezővásárhelyt fogadta a SZVSE-stadionban. A szegediek kezdőhe egy helyen változott, az eltiltott Gajág Gergő helyett Szabó Attila kapott először lehetőséget kezdőként, míg Major László ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte a pályára, mint legutóbb a Dabas ellen.

Az első félidő főképp a párharcokról, már a hatodik percben előkerült a sárga Leél-Őssy Ádám zsebéből. Alig alakult ki folyamatos játék, nagyon sok szabálytalanság jellemezte a meccset, viszont az ezek után járó pontrúgások sem hordoztak veszélyt magukban. A játékrész második fele inkább a HFC-é volt, Kormányos Kolos, majd Pataki Zsolt is tesztelte Prokop Rostislavot, utóbbi közele fejese az első 45 perc legkomolyabb lehetősége volt – míg a SZEOL egy szöglet utáni Szabó Attila-fejessel került a kapu elé.

A kevés eseményt hozó első 45 perc után aztán nem kellett sokáig várni a gólra: Mihály Dávid tartott meg egy labdát remekül a tizenhatos előterében, majd szépen kilőtte a bal alsót, ezzel vezetéshez juttatta csapatát. Negyed óra múlva jött a második, Beretka Péter léphetett ki középen egy indítással, aki okosan eltekerte a labdát Bordás Dániel mellett, így megduplázta a SZEOL-előnyét. A HFC ugyan ment előre, de Szilágyi Norbert fejesén kívül igazán nagy lehetőséget nem tudott kidolgozni, az idő teltével pedig egyre inkább egyértelmű lett, hogy ma is három pontot szerez a SZEOL, a végén még Grünvald Attila centerezése után megszülethetett volna a harmadik szegedi gól is, de második félidőben mutatott játéka után így is megérdemelten nyert Siha Zsolt együttese.

Ezzel a SZEOL ötből az ötödik mérkőzését nyerte meg, és továbbra is az egyetlen csapat az NB III mindhárom csoportját figyelembe véve, amely hibátlan mérleggel rendelkezik – ebből következik, hogy listavezető is a kék-fekete gárda, Rácz Lászlóék pedig Szentlőrincen folytathatják pazar sorozatukat jövő szombaton. A HFC-nek ma sem sikerült a győzelem, a vásárhelyiek sereghajtóként várhatják a következő játéknapot – igaz, a nyolcadik Pécs is csak egy győzelemre van a Hódmezővásárhelytől – Kökény Tamásék a jövő vasárnap a Budapest Honvéd II. csapata vár hazai környezetben.

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző.
2017. szeptember 10., 16.30
SZEOL SC
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Leél-Őssy Ádám * Asszisztens: Kovács II. Gábor, Sebestyén László
2
0

Labdarúgó NB III Közép csoport 5. forduló:

SZEOL SC – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Kovács II. Gábor, Sebestyén László).
SZEOL: Prokop – Rácz, Forró, Grünvald, Szabó A., Mihály (Rabatin, 86′), Lévai, Ondrejó, Maksimovic (Papp, 88′), Kéri, Beretka (Péter, 66′). Edző: Siha Zsolt.
HFC: Bordás – Kormányos (Szabó M., 85′), Huszár, Pataki, Mezei, Prasler, Szilágyi, Kökény (Szabó D., 71′), Ablonczy, Végh (Laczkó, 80′), Faggyas. Edző: Major László.
Gól: Mihály (48′), Beretka (62′).
Sárga lap: Beretka (29′), Rácz (64′) ill. Mezei (6′), Pataki (39′), Szilágyi (83′).

Siha Zsolt: “Az első félidő nagyon kiegyenlített volt, talán inkább a HFC játszott jobban. Tudtuk, hogy ilyen meccs lesz, nehéz ellenük játszani. A második félidőt jól kezdtük, ott kiütközött a két csapat közötti különbség, ami úgy gondolom, reális is lett a végére. Hét közepétől biztos voltam a győzelemben, amikor meghallottam, hogy ellenfelünk játszott egy edzőmérkőzést a SZVSE-vel, ez nem a Vásárhelyre nézve kritika. Nagyon sportszerűtlennek gondolom ezt a lépést, aki másnak vermet ás, maga esik bele.”

Major László: “Az első félidőben elfogadhatóan elfogadhatóan futballoztunk, a másodikban két egyéni hibát vétettünk, aminek köszönhetően nyert a Szeged. Gratulálok nekik, nyerjék meg a bajnokságot, jövő héten pedig muszáj lesz nyernünk.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
90′

Ez a vége: a SZEOL támadójátéka feljavult a szünet után, így megérdemelten gyűjti be a három pontot, így öt kör után is hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén!

88′

A harmadik szegedi csere: Maksimovicot Papp Ádám váltja.

88′

Péter mutatott be egy remek mozdulatot, a szöglet utáni felpörgő labdát ollózva tette kapura az ötösről - nem is tévedett sokat!

87′

Majdnem ott a harmadik! Egy lecsorgó labdára hárman is mozdulnak a SZEOL-tól a HFC tizenhatosán belül, Grünvald önzetlenül be akarta passzolni, de kivágták keresztpasszát.

86′

Cserél Siha Zsolt is: Mihály helyett Rabatin jön a hajrára.

85′

Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a HFC: Kormányos helyett Szabó Márk jön a pályára.

83′

Szilágyi is sárgát kap, aki egy elmaradt-Mihály Dávid fault után lép oda keményen a felezőnél.

80′

Véghet hívja le a HFC mestere, akit Laczkó Dávid vált az utolsó tíz percre. A SZEOL már kényelmesen futballozik, a HFC pedig nem tud ziccerbe kerülni.

75′

Egy újabb szöglet után Szilágyi tud fejelni, de az ötösről leadott fejese elzúg a kapu fölött. Rögzített helyzetből nem megy a HFC-nek - a túloldalon Maksimovic szúr rá távolról egy labdát, de ez sem fog kaput.

71′

Változtat Major László is: Kökény helyett Szabó Dávid a folytatásban. Kissé leült a meccs, közel sincs az a harciasság, ami az első félidőben jellemezte a meccset.

66′

Először a SZEOL cserél: Beretka számára ér véget a meccs, érkezik Péter Antal a helyére.

64′

Rácz késik egy kicsit a belépőjével, ezért kap lapot.

62′

GÓÓÓÓÓL! Beretka kap egy remek kiugratást középen, meg is nézheti, hogy hova lövi, és két védő szorításában eltekeri Bordás mellett, 2-0!

55′

Lévai küld kapura egy lekészített labdát, de próbálkozása jóval a kapu fölött köt ki. A HFC-t megfogta a bekapott gól, a SZEOL-on pedig némi felszabadultság is érezhető.

48′

GÓÓÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Mihály kapott egy labdát a tizenhatos előterében, aki igazított egyet rajta, és kilőtte a bal alsót, 1-0!

46′

Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

45′

Ez az első félidő vége: a legnagyobb helyzete a HFC-nek volt, az első félidő ugyanakkor főképp a küzdelemről szólt. Reméljük, szebb folytatás következik!

45′

Ez már komoly lehetőség volt! A leshatárról, vagy talán azon is túlról lépett Ablonczy, akinek középre ívelt labdájánál Pataki fejesét Prokop még a gólvonal előtt ki tudja ütni.

40′

Az eddigi legkomolyabb lehetőség, egy bal oldali szögletre érkezik Szabó Attila, de csúsztatása elzúg a keresztléc felett.

39′

Pataki könyökölte le egy felugrásnál Beretkát, ezért villant a sárga.

36′

Újabb kecsegtető helyről járó pontrúgás, de Ablonczy ezt fölé durrantja jó 20 méterről. A pontrúgásokkal nem tudnak élni a csapatok, miközben ráfordulunk az utolsó tíz percre.

33′

Végh gurítja le a tizenhatos jobb oldali sarkáról járó szabadrúgást Faggyasnak, akinek kapáslövése azonban elhal a sorfalban. Picit nyugodtabbak már a csapatok, de ettől függetlenül nem lett sokkal látványosabb a meccs.

30′

Prokop védi Kormányos lapos lövését, miután a korábbi SZEOL-játékos befele húzott jobbról, majd ballal rá is tűzte, de a szegedi kapus másodjára begyűjti.

29′

Beretka sárgul be, aki lerántja ellenfelét egy ígéretes szegedi támadásnál, így visszafújja azt a játékvezető.

25′

Forró elé hullik le egy felperdülő labda, egyből kapura is lövi, de ez sem fog kaput. Ezek a távoli kísérletek jelenthetnek még veszélyt.

22′

Szilágyi végez el egy szabadrúgást mintegy húsz méterről, de lapos lövése elmegy a kapu mellett. Akcióból egyik csapat sem tudott egyelőre helyzetet teremteni, a pontrúgások pedig pontatlanok.

18′

Mezei fejelheti kapura Végh jobbról visszaemelt labdáját, de elcsorog a kapu mellett próbálkozása. Ritkán alakul ki folyamatos játék továbbra is, mindkét csapat egy picit a biztonságra törekedik.

13′

Továbbra is sok a fault, rengeteg a játékmegszakítás, nem a futball játssza a főszerepet. A játék ugyanakkor inkább a vásárhelyi térfélen zajlik.

8′

Ablonczy és Maksimovic is a földön, utóbbi eset után állítja meg a játékvezető a játékot: a vásárhelyiek büntetőt reklamálnak Ablonczy eseténél, de mehet tovább a játék. Sok a kemény párharc, közben Ablonczy visszatér a pályára ápolását követően.

6′

Mezei sárgul be hamar, aki Kérit rúgja meg: összességében is elmondható, hogy elég magas hőfokon kezdődik a meccs, nem kímélik egymást a játékosok a meccs elején.

3′

Egy jó helyről, majdnem az alapvonalról járó szabadrúgást végezhet el Faggyas balról, de lapos csavarása elhal az első emberben.

1′

A szegediek kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a HFC sárga felsőben, kék nadrágban lép pályára.

16.26′

A SZEOL-ban egy, kényszerű változtatás, az eltiltott Gajág helyét Szabó Attila veszi át a védelemben. A HFC-nél ugyanaz a kezdő tizenegy, mint az elmúlt fordulóban.

16.06′

Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a megyei, NB III-as rangadó! Remek idő fogadta a pályán már javában melegítő feleket, a tegnapi eredmények tükrében, a Tiszakécske győzelmével visszacsúszott a SZEOL a második helyre, a HFC pedig sereghajtóként várhatja a mai meccset - persze ez mit sem jelent még a bajnokság ilyen korai szakaszában, a hetedik Szentlőrinc csak egy győzelemre van a vendégektől, ehhez azonban ma szezonbeli első sikerükre lenne szükségük Major László tanítványainak - ehhez pedig bizonyára a SZEOL-nak is lesz néhány szava.

9 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  9. Vasutas
  2017. szeptember 13., szerda, 07:18
  Válaszolok

  T. Kovács sporttárs! Abban igaza van, hogy a megtűrt vendég, vagyis a Szeol, ami ugye a Tisza Volánból ered, örüljön hogy játszhat a város egyetlen, igen egyetlen(!!) stadionjában nb-s mérkőzést és nem kell Kecskemétre vagy máshová utaznia. Nem sportszerű lépés állandóan fikázni a befogadóikat, vagyis minket… Mert nemsokára megelégeljük!
  Jut eszembe, akkor hol volt a Szeol/Tisza Volán a fene nagy sportszerűségével, amikor a mieink, a DAFC egy hármast rúgva megérdemelten verte az u19-es szeolt és ők megóvták a meccset 0-3-mal, mert az edzőnk néhány percre egy 17 éves srácunkat is betette játszani?
  Undorító amit csinálnak Halkóék már évek óta.

 • '>
  8. v.g.
  2017. szeptember 12., kedd, 22:57
  Válaszolok

  Gratulálok a fiúknak! Végre ők használták ki az ellenfél hibáit és nem fordítva. Valahogy nem éreztem azt a lelátón, hogy itt most benne van egy vereség. Lehet, hogy ez a stabilitás az nb2-ből jön, lehet, hogy a kemény edzések eredménye, de megvannak a meccsek sorban .

  Hajrá SZEGED!

  U.i.: BF, tetszik az új dizájn .

 • '>
  7. Kovács István
  2017. szeptember 12., kedd, 12:06
  Válaszolok

  Tisztelt 4-es szegedi sportbarát! Itt az újabb szeolvolános mocskolódás az általam nagyra becsült Sahin Dezső vezette Szegedi Vasutas és DAFC felé… Épp most a Szegedma hátországos tudósításában, amit feltehetően Halkóék küldenek:

  “Megyei U-16 „A” csoport, 1. forduló:

  DAFC SZEGED – SZEOL SC elmaradt, a DAFC nem állt ki a mérkőzésre, a 3 pont 3:0 gólaránnyal a SZEOL SC-é!

  Papp Endre edző: “Egész nyáron készül a csapat, alig várjuk a bajnoki nyitányt, aztán tessék, ezt kapjuk…. Hogy mást ne mondjak, ez a hozzáállás tiszteletlenség az ellenfél felé! Példát vehettek volna a Tiszaszigetről, akik heten, de akkor is kiálltak, Ők súlyos vereségük ellenére is emelt fővel jöhettek le a pályáról…”

  Azért ideje lenne már Sahin Dezsőéket is megkérdezni, mert előbb-utóbb elszakad az a bizonyos húr és kipakolják a Szeol-Volánt a saját stadionjukból…
  S akkor bizony, mehetnek ők is Kecskemétre a saját tulajukhoz bajnokit játszani… Esetleg jövőre majd Kiss-Rigó Lászlóéknál kilincselhetnek Halkó Pálék, de ahhoz nem kéne szüntelenül mocskolni a püspökéket. No meg beállni a sorba, a Szeged 2011 által irányított alközpontba és ide, Szegedre(!) nevelni a tehetségeket! Nem pedig országnak-világnak…

 • '>
  6. fontoskodóferi2
  2017. szeptember 12., kedd, 08:13
  Válaszolok

  4.hajrászeged! Megint eltaláltad szarva közt a tőgyit…Megtisztelő, h. a szegedi krónikással azonosítasz, de fájdalom, mintahogy téged is, engem is teljesen másképp hívnak. Ettől függetlenül ti, szeollvolánosok csak mocskolódni tudtok. Újabban már nemcsak a püspökéket szapuljátok (persze, irigységből és tehetetlen dühből kifolyólag, hogy Halkóéknak a büdös életbe nem épülhet stadion…), most meg már a nyári szegedi alközpontos up-betagozódások után az FK-tól is címert bitoroltok, a Vasutast meg fikázzátok….
  Ráadásul vendégként a Szvese-pályán…..Ami nem “hulladék”, mert Szegeden momentán ez a “csúcs-stadion”!!! Tetszik, nem tetszik, de ez az igazság:
  A szeol-pálya viszont egy nagy kalap sz.r….úgyhogy csak vissza az agyarakkal…. A püspöki stadion pedig 2018 végéig meglesz, még akkor is ha a szocik minden követ megmozgattak, hogy ne így legyen!
  Tisztelettel egy másik szegedi sportbarát!!

 • '>
  5. armagedeon
  2017. szeptember 11., hétfő, 19:37
  Válaszolok

  Szegedi foci hagyjuk nem is lesz , mint a stadion….
  Ti meg sz*pjatok le egymást , Csak az Ultrák !

 • '>
  4. hajrászeged
  2017. szeptember 11., hétfő, 17:14
  Válaszolok

  A szvse örüljön hogy van egy csapat aki ezt a hulladékot még használható stadionná alakítja mostmár második éve.. plusz még fizet a pálya használatáért minden egyes alkalommal.. cserébe wc-papírt még a játékosok öltözőjének mellékhelyiségébe sem készítenek! Teljesen mindegy hogy milyen néven írkálsz Vitos Gyuri, bár inkább firkálsz egy jó ideje.. foglalkozz inkább a másik stadion kérdésével! Mi meg kimegyünk nézni két hetente a szegedi csapat szegedi játékosait! Tisztelettel: egy szegedi sportbartát!

 • '>
  3. fontoskodóferi2
  2017. szeptember 11., hétfő, 16:21
  Válaszolok

  fontoskodóferi2! mi a facér árulod el magad mindig?? Mikor szavaidból fröcsög a gyűlölet a Szeged 2011 irányába?
  Te csak puszilgasd a halkós szeolvolánod se..ét és hidd el: már a Szvese-DAFC is, de még az FK 1899 Szeged vezetői, ultrái is megutáltak benneteket !
  Utóbbiak pl. az elsíbolt diszkoszvetős címer jogtalan bitorlásáért, mivel csak és kizárólag enbé 2-re adták nektek ! Erre varrjál gombot, hülyegyerek…

 • '>
  2. fontoskodóferkó
  2017. szeptember 11., hétfő, 15:44
  Válaszolok

  Kiss Ferenc , mi a facér gratulálsz Sihának , mikor szavaidból fröcsög a gyűlölet a Szeol irányába ?
  Te csak puszilgasd a Rigót és ne játszd a bennfentest a Szeol- Szvse kapcsolatban !

 • '>
  1. kiss ferenc
  2017. szeptember 11., hétfő, 09:25
  Válaszolok

  Siha Zsoltéknak gratulálunk, aki egyébként felháborodottan ezt mondta:
  “amikor meghallottam, hogy ellenfelünk játszott egy edzőmérkőzést a SZVSE-vel, ez nem a Vásárhelyre nézve kritika. Nagyon sportszerűtlennek gondolom ezt a lépést, aki másnak vermet ás, maga esik bele.”
  Akkor kit is sérteget a Szeol-Volán? Sahin Dezsőéket?? A Szvesét, aki pályát ad nekik?? S ahinék helyében kivágnám őket, mint a taknyot…
  Ugye, ismert a mondás: engedd be a “tótot-halkót” a házadba és a tót kiver a házadból…
  Már elnézést, de ha enyém a stadion, akkor azzal játszok felkészülési meccset, akivel akarok!!
  A “vendég” meg befoghatja a száját, mert rövid úton kiebrudalják.