Labdarúgás: az utolsó pillanatokban fordítva verte az FK a Szentest + FOTÓK

Hiába vezetett kétszer is a Felső Tisza-parton a Szentes az FK Szeged ellen, az emberhátrányba került vendégekkel szemben a hajrában sikerült fordítania a diszkoszvetősöknek.

Az FK Szeged öt, míg a Szentes három találkozó óta nem tudott meccset nyerni a bajnokságban, péntek este tehát az volt a kérdés, melyikük lábal ki a rossz sorozatukból.

Pörgősen kezdődött a meccs, de a lüktető mezőnyjátékból elvétve alakultak ki helyzetek: a félidő felét követően aztán megjöttek a látványosabb jelenetek is. Dóra János egy perc alatt két gólt is szerezhetett volna, de Kotvics-Varga Dávid kétszer is nagyot védett, majd pár perccel később a csatár szabadrúgását is hatástalanította a vendégek portása. Hiába a kék-fekete dominancia, mégis a Kurca-partiak vezetésével zárult le az első 45 perc, miután közvetlenül a félidő vége előtt Kovács Norbert húzta meg a labdát a jobb szélen, majd egy kis szerencsével is, de nála maradt a labda, és kilőtte a jobb alsót, így vezetett a Kinizsi a fordulás előtt.

Jóval eseménydúsabban folytatódott a második játékrész: négy perc elteltével Lekrinszki Ariel zörgette meg a keresztlécet, öt minutummal később pedig egy megpattanó szabadrúgás pont Dóra János elé került, aki ezt a fejesét már nem hibázta el, így hamar jött az egyenlítés az FK Szegednek. Itt még nem volt vége a fordulatoknak: egy rövidre érkező szögletre Juhász Csaba robbant, aki Kurucsai Tamást is mattolta, így a meccsen másodjára is vezetett a Szentes. Csakhogy nem sokkal kséőbb Juhász Csaba lerántotta a ziccerben kitörő Heredea Mátét, így megkapta második sárga lapját – felvillant ezzel a győzelem reménye az FK Szeged előtt. Úgy tűnt, ebből maximum egy pont lehet, mert bár abszolút uralta a meccset az FK, de nem akart jönni a gól, mi több, hét perccel a rendes játékidő letelte előtt egy legurított labdát Lekrinszki Ariel akár a gólra is válthatott volna, de tizenhatoson belülről eleresztett lövése elzúgott a kapu fölött. Ez két perccel később fájhatott igazán, amikor Mannheim Doriánról egy pillanatra megfeledkeztek a vendégek, ő pedig köszönte szépen, és élt az adódó ziccerrel, így másodjára is egyenlíteni tudott az FK Szeged. Itt még nem volt vége a meccsnek: a diszkoszvetősök mentek előre a győzelemért, aminek a hosszabbításban meg is lett az eredménye. Dóra János tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, majd a lecsorgó labda a büntetőterület előterében érkező Imre Zoltán elé került, aki kapásból, ballal pokolian pontos lövést adott le, labdája pedig a bal kapufa tövéről befele, védhetetlenül vágódott a Kurca-parti kapuba, ezzel a meccsen először vezetett az FK – akkor rúgott gólt Kiss Balázs együttese, amikor már az ellenfélnek nem volt ideje válaszolni.

Sokat tett ezért a győzelemért az FK Szeged, amelynek ez volt az első sikere a bajnokságban, így hat forduló után hat pontnál jár, a következő fordulóban pedig Algyőn próbálhatja meg ezt a számot tovább szaporítani, ami közel sem ígérkezik könnyű feladatnak. A Szentes sajnálhatja ezt a mai meccset, hiszen még meccslabdájuk is volt nem sokkal a vége előtt, de hiába vezettek kétszer is, mégis pont nélkül kell hazatérniük a Felső Tisza-partról, így idegenben továbbra sem tudott pontot szerezni a “Kini”. Bertók Gáborékra jövő szombaton az újonc Zsombó vár hazai környezetben.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző
2017. szeptember 22., 19.00
FK Szeged
Szentes
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Csöngető Endre * Asszisztens: Barta Norbert István, Szűcs István Dávid
3
2

Csongrád megyei I. osztály 6. forduló

FK 1899 Szeged – Szentesi Kinizsi SZITE 3 – 2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Csöngető Endre (Barta Norbert István, Szűcs István Dávid).
FK Szeged: Kurucsai – Lajkó, Prontvai, Zsilák M., Varga R. (Csuka – a szünetben), Imre, Zsilák T., Hegyesi (Kovács B., 51′), Mannheim, Heredea, Dóra J. Vezetőedző: Kiss Balázs.
Szentes: Kotvics-Varga – Németh A., Légrádi, Pölös, Kovács N. (Paczali, 89′), Lekrinszki, Szeles, Orovecz, Bagi, Bertók, Juhász. Vezetőedző: Némethy László.
Gól: Dóra J. (45′), Mannheim (85′), Imre (91′) ill. Kovács N. (45′), Juhász (62′).
Sárga lap: Varga R. (42′), Kovács B. (88′) ill. Juhász (31′), Orovecz (42′), Kovács N. (87′).
Kiállítva: Juhász (68′).

Kiss Balázs: “Aki hisz a munkában és tesz is érte, az előbb-utóbb eredményt is elér. A ma születésnapos fiamnak ajánlanánk a győzelmet! Gratulálok a Szentesnek, jól zárták a területeket. Dóra Jani góljának külön örülök! A szünetig lezárhattuk volna a meccset, ezt még meg kell tanulnunk – e helyett kaptunk egy buta gólt. Büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, a mi helyünk az első hat között van, ha sok munkával is, de oda fogunk érni!”

Némethy László: “Az első félidőben az ellenfelünknek voltak nagyobb helyzetei, de a srácok abszolút betartották a taktikai utasítást, nem védekeztünk mélyen és ültek a kontráink. Nem érdemeltünk vereséget, de nem volt szerencsénk. Az előző meccseken egyéni hibákat vétettünk, ma ugyan nagy nyomás alatt voltunk, de a szívüket-lelküket odatették a játékosok. Az öltözőben elmondtam, sajnálom a játékosaimat, de ezzel az akarattal meg kell vernünk a Zsombót.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
94′

VÉGE! Fordulatos, izgalmas meccsen megvan az FK Szeged első győzelme, a Szentes pedig borzasztóan sajnálhatja ezt a meccset, hiszen mintegy 75 percig nekik állt a találkozó, ám mégis pont nélkül kell hazamenniük!

93′

Dóra még kap egy lapot egy keményebb megmozdulásért.

92′

Cserél az FK is: Mannheim helyett Szélpál érkezik a pályára.

91′

Rögtön cserél a Szentes: Bertók helyett Debreczeni Kiss a pályán.

91′

GÓÓÓÓÓL! Fordít az FK Szeged!!! Nem húzta ki a Szentes, Dóra addig forgolódott a kapu előtt, amíg le tudta készíteni lövésre, de előbb levágódott egy védőről a labda, majd Imre kapásból, ballal laposan ellőtte, és a bal kapufáról most befele pattant lövése, 3-2!

90′

Három percet tesz rá a meccs végén Csöngető játékvezető.

89′

Kovács Norbertet hívja le a vendégek mestere, Paczali áll be a hajrára.

88′

Ez is lap, Kovács Bence felezőnél elkövetett belépőjénél is elővette a sárga kártyát a játékvezető.

87′

Kovács Norbert kap sárgát a vendégektől, aki összeakaszkodik Csukával.

85′

GÓÓÓÓÓL! Most fájhat csak igazán az előbbi kihagyott lehetőség a Szentesnek! Egy előreívelt labdát nem tudnak tisztázni a vendégek, Mannheim elé kerül a jobbösszekötő helyén, aki egy átvétel után Kotvics-Varga mellett a hálóba lő, és egalizál - 2-2!

83′

Ez viszont lehet meccslabda volt! Hosszú idő után tudott eljutni a szegedi kapu elé a Szentes, de az alapvonalról lövésre visszagurított labdát tizennégy méterről Lekrinszki a kapu fölé bombázta.

79′

Dóra feje, megint! Csuka nagyon jó ütemben kanyarítja középre a labdát, Dórának csak bele kell tennie a fejét, lendületből érkezik a csatár, de ez is elkerüli a kaput - hiába reklamál szögletet, kirúgással folytatódik a játék. A Szentes alig tudja átlépni a felezőt, másodpercekre birtokolja csak a labdát.

75′

Beszorul a Szentes, a kiállítás óta nem tudja megtartani a labdát a vendég csapat, ugyanakkor az FK támadásaiban sok a pontatlanság, viszont egyértelműen a diszkoszvetősök dominálnak - negyed óra pedig még rengeteg idő.

69′

Imre lövi el az előbbi szituációért járó szabadrúgást, de Kotvics-Varga kiüti azt - nem szabadul fel a szentesi kapu, de a visszaemelt labdát Heredea az oldalhálóba lövi.

68′

KIÁLLÍTÁS! Ez még hozhat fordulatot a meccsbe, Dóra remek ütempasszával lépett ki középen Heredea, akit viszont ebben megakadályozott Juhász - ugyan Csöngető ezért csak sárgát adott volna, bár Heredea tisztán roboghatott volna a kapuig, de mivel a szentesi húszasnak már volt egy, így tíz emberre fogyatkoznak a vendégek!

62′

GÓÓÓÓÓL! Megint vezet a Szentes, 1-2! Egy jobb oldali szögletre Juhász érkezik a röviden, és kapásból bepasszolja a rövid alsóba, újból előny a Kurca-partiaknál!

60′

Jön a meccs utolsó harmada: az FK egyenlítése után nem tudta beszorítani a Szentest a kapuja elé, és a vendégek sem adták fel a győzelmi reményeiket, viszont az idő egyre kevesebb - kérdés, valaki megelégszik-e az ikszel?

54′

GÓÓÓÓÓL! Dórának most már összejön, 1-1! Imre jobbról középre tekert labdája megpattan, azonban pont így lesz jó az ötös bal sarkánál álló Dórának, akinek ívelt fejesét már nem tudja kipiszkálni Kotvics-Varga.

51′

Újabb hazai csere: Hegyesi helyett Kovács Bencét küldi pályára Kiss Balázs.

49′

KAPUFA! Egy röviden kifejelt labda kerül Lekrinszki elé, aki egy pattanás után el is lövi azt mintegy húsz méterről, életerős bombája pedig a keresztlécen csattan! A lecsorgóra hiába érkezik a társ, már lesről tette ezt.

48′

Dóra csúsztatott fejese a második félidő első említésre méltó momentuma, de a jobbról beívelt szabadrúgás utáni fejese végül a kapu mögött csapódik le.

46′

Varga Roland nem jött ki a folytatásra, Csuka Tamás már a pályán kezdi meg a második félidőt.

46′

Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt az FK Szeged.

45′

Ez a félidő utolsó momentuma: hiába a több FK-ziccer, a Szentes a félidő végén betalált, így vendég előnnyel vonulhatnak pihenőre a felek.

45′

GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szentes!! Némileg váratlanul, de szép akció után vendég-előny! Kovács játszotta magát tisztára a jobb oldalon, bár szerencséje is volt, mert Prontvait ugyan megpróbálta átemelni, de a védőről pont elé került vissza a labda, majd befele tolta, egy visszacsel után pedig szépen kilőtte a jobb alsót, 0-1!

42′

Sárga ide, sárga oda: rángatták egymást mindketten, végül Varga Roland és Orovecz is feliratkozik a figyelmeztetettek közé.

39′

Három szögletet is hatástalanít a szegedi védelem, de nem tud kijönni a térfeléről az FK: a jobbra visszalőtt labdát végül Kovács teszi vissza középre, Prontvai lábáról azonban úgy pattan,hogy az saját kapujára veszélyes, de Kurucsai látványos mozdulattal, visszavetődik a labdáért.

37′

Némethy László is higgadtságra inti övéit: valóban, a Szentesnek most egy pici nyugalomra lehet szüksége az utóbbi percek után.

33′

Dóra János! Egymaga gyakorlatilag eldönthette volna már a meccset! Az iménti helyzet után járó szögletre érkezik a csatár, akinek fejese centikkel kerüli el a bal alsó sarkot. Egyértelműen az FK dominál az utóbbi tíz percben, de eddig megúszta a Szentes!

32′

Kotvics-Varga ezt is kiszedi! Dóra szabadrúgása kellemetlenül megpattan a sorfalon, de a vendégek kapusa valahogy szögletre tolja a keresztléc alá tartó labdát!

31′

Juhász sárgul be, övé a meccs első figyelmeztetése, aki Dórával vívott kemény párharcot egy labdáért, végül mezrántásért a szentesi kap sárgát - az FK pedig egy jó helyről, 22-23 méterről járó szabadrúgást.

28′

Ez is kimarad, megint Dóra János! Középen kapott egy remek kiugratást a hazaiak doyenje, majd a remek ütemben kifutó Kotvics-Varga mellett nem tudja ellőni a labdát, ez most két nagyon komoly lehetőség volt rövid időn belül!

27′

Az eddigi legkomolyabb lehetőség! Heredea hagyta ott védőjét a balösszekötő helyén, majd az alapvonalig tört vele, végül lapos beadását Dóra szép mozdulattal, egyből perdítette kapura, Kotvics-Varga bravúrjára miatt marad a 0-0!

26′

Elment a meccs első negyede: az tisztán látszik, hogy aki az első gólt szerzi, az nagy lépést tehet akár a győzelem felé is, ugyanakkor eddig nagyon egyenlő erők küzdelme zajlik a pályán.

21′

Az első kaput fogó kísérlet: egy bal oldalról belőtt szabadrúgást Lekrinszki fejel kapura, de az lecsorog, majd Kovács próbálkozhat újra, de ebben nincs erő, így Kurucsai begyűjti.

20′

Heredea és Légrádi sprintpárharca hoz némi tüzet a meccsbe, miután előbbi lecsap egy óvatlanul keresztbe passzolt labdára, majd meg is iramodna vele a szélen, végül Csöngető sporttárs kifele ítél szabadrúgást, a hazaiak reklamálása közepette.

17′

Túl az első negyed órán, talán annyi változás állt be, hogy kicsit szervezettebb mindkét csapat, most már próbálják tartani a labdát a felek, A Szentes főleg a széleken próbálkozik, de egyelőre eredmény nélkül.

11′

Bertók háta mögé jön a labda, amit Németh szerzett meg a jobb oldalvonal mellett, majd beadása után a szentesi támadó egyből lőtt, de jócskán a kapu fölött kötött ki kísérlete. Azon túl, hogy kimondottan ziccer még nem adódott a meccsen, élvezhető, jó iramú találkozó!

8′

Egy szegedi szöglet, amire Zsilák Martin robban középen, az ötösnél, de a védők gyűrűjében irányítania már nem sikerül a labdát. Rengeteg párharc jellemzi a meccset, elég váltakozó labdabirtoklással - de egyik fél sem a védekezésre helyezi a hangsúlyt.

4′

Az első lövés a Szentesé: ugyan az FK két ígéretes akciót is vezetett, de mindkettő les miatt végül nem hozott magával helyzetet - egy lekészített labdát Kovács jó húsz méterről lőtt kapura, de nem találta el Kurucsai ketrecét.

1′

A hazaiak kezdték a meccset. Az FK Szeged a szokásos kék-feketében, a Kinizsi fehér felsőben, kék nadrágban lép pályára.

18.53′

Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról! Hűvösebb már az idő, ettől függetlenül akár egy parázs kis meccs is kerekedhet ki a mai este, hiszen a Szentes az utóbbi időben nem a legjobb formában van, míg az FK Szeged még nyeretlen a bajnokságban: borítékolható, hogy mindkét együttes a győzelemre fog törni ma!

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Fans
  2017. szeptember 23., szombat, 07:24
  Válaszolok

  Ó nem baj,megvagyunk nélküled,na szevasz 🙂

 • '>
  1. röhejes
  2017. szeptember 22., péntek, 23:17
  Válaszolok

  Hideg van, sötét van, csönd van (talán pár részeg petárdás kiabál a kapu mögött, ami egyébként idegesítő). Késő este vége a meccsnek, menni kéne már haza… full kripta az egész, semmi feeling. Sokkal jobb egy szombat v vasárnap délutáni bajnoki, amikor még van napfény, meg élet.. Ki találta ki ezt a b*romságot, h péntek este legyen meccs a félhomályban? Oké, értem én h lehet manipulálni az eredményt a villany lekapcsolásával, de akkor is, ez valami gusztustalan. Vissza a szombati meccseket!