Labdarúgás: kétgólos hátrányból állt fel az FK Szeged + FOTÓK

Hiába vezetett 2-0-ra a Csongrád, ezúttal sem tudta 90 perc során legyőzni az FK Szegedet.

Azt követően, hogy szerdán a Magyar Kupa selejtezőjében találkozott a két együttes, pénteken este bajnokin fogadta a forduló előtt hibátlan mérleggel bíró Csongrádot az FK Szeged.

Felettébb bátor játékkal kezdődött a meccs, Imre Zoltán távoli lövése épphogy elkerülte a a vendégek kapuját, majd egy perccel később a Csongrád messzi kísérlete már eredményt hozott, Molnár Zsolt lőtte ki a bal alsót jó 25 méterről, így korán vezetett a tavalyi ezüstérmes. Mintegy negyed óra elteltével tért magához a kapott gól után az FK Szeged, de Dóra János nem tudta bepöckölni a labdát, majd hiába indult jó ritmusban a találkozó, leült a meccs, és főképp mezőnyjáték zajlott a pályán. Előnyét növelhette volna Szűcs Róbert együttese, azonban csak lesgólokig jutott a Csongrád – Rácz Dezső kapáslövését lehet, hogy sokáig mutatták volna, ha ez egy televíziós mérkőzésen esik meg – majd a félidő hajrájában előbb Dóra János csúsztatása, majd Imre Zoltán lövése jelentett veszélyt Oroszi Tibor kapujára, de maradt az egygólos vendég előny a szünetre.

A második félidőre kifutott a pályára az FK Szeged új igazolása, a Balástyától megszerzett Antal Richárd. Ugyanúgy kezdődött a második 45 perc, mint az első, ám Molnár Zsolt ekkor csak kapufáig jutott, nem sokkal később pedig két ziccert is hárítani tudott Győri Róbert. A diszkoszvetősök csapatkapitánya is megzörgette a keresztlécet, majd az adok-kapokból a Csongrád jött ki jobban ismét, mikor a jobb oldalvonal mellett teljesen üresen maradt Bagi István beadására érkezett a hosszún Juhász Sándor, akinek csak a fejét kellett beletennie a labdába, 0-2. A Csongrád játéka a sérüléssel bajlódó Rácz Dezső lecserélése után megváltozott, ezt kihasználva pedig egyre harapósabban támadott az FK Szeged, így a második vendég találatot követően négy perccel Dóra János addig forgott a tizenhatoson belül, amíg el tudta lőni a labdát – mi több, a bal alsóban kötött ki lövése, így még nem ért véget a meccs, 1-2. A csereként beállt Fodor Bálint, valamint Huszka Milán is lezárhatta volna a meccset, de kimaradtak a helyzeteik, mindez pedig két perccel a rendes játékidő letelte előtt vált igazán fontossá, amikor Hegyesi előtt adódott ziccer, miután nem tudott felszabadítani a csongrádi védelem, lövése azonban a kapufáról jött le, a kipattanót pedig Antal Richárd a léc alá vágta, ezzel kiegyenlített. A végén még a Csongrád utolsó erőit mozgósította, de a szívósan küzdő FK Szeged otthon tartott egy pontot. Így a két csapat szerdai kupameccse után a pénteki bajnoki is döntetlenre végződött, igaz, egészen más találkozó volt.

Ezzel az FK két ponttal áll három fordulót követően, a következő játéknapon pedig a Kiskundorozsma ellen péntek este törhet szezonbeli első sikerére, míg a Csongrád először vesztett pontot az idei kiírásban, ezt jövő héten a Zsombó ellen javíthatják.

Szeged, Felső-Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző.
2017. szeptember 1., 19.00
FK 1899 Szeged
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Tihanyi Gábor * Asszisztens: Bozóki Rajmund, Samu László
2
2

Csongrád megyei I. osztály, 3. forduló

FK 1899 Szeged – Csongrád TSE 2 – 2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Tihanyi Gábor (Bozóki Rajmund, Samu László).
FK Szeged: Győri – Heredea, Prontvai, Degovics, Zsilák M., Mannheim (Vass A., 50′), Imre, Csuka (Hegyesi, 65′), Szélpál (Antal R. – a szünetben), Lajkó, Dóra. Vezetőedző: Kiss Balázs.
Csongrád: Oroszi – Mészáros M., Bakos, Bagi, Bodor, Huszka, Nagy A. (Juhász S., 18′), Kiss-Kása, Borda, Molnár Zs. (Nagy Á., 75′), Rácz D. (Fodor, 63′) Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gól: Dóra J. (74′), Antal R. (88′) ill. Molnár Zs. (4′), Juhász (69′)
Sárga lap: Prontvai (72′).

Kiss Balázs: “Szerdán három 100%-os ziccerünk volt, és egy szabályos gólunkat fújták vissza lesnek. Ma végre az igazi arcát mutatta a csapat. Négy 40 éves játékosom van, szerda-péntek-szerda-szombat ritmusban játszunk, amatőr játékosként szenzációsan teljesítettek, nagyon büszke vagyok rájuk és a csapatra.”

Szűcs Róbert: “Nem tudjuk visszanézni, így el kell fogadjuk a játékvezető döntését, de 3-4 ígéretes helyzetünket és gólunkat is visszavonták az első félidőben. Nem szabad ugyanakkor erre fognunk, le kellett volna zárnunk a meccset 0-2 után, úgy gondoltuk, hogy már megvan a mérkőzés. Azt éreztem, hogy le akartuk tudni a meccset, így nem szabad hozzáállnunk. Nem hinném, hogy elfáradtunk volna, ezt a meccset fejben vesztettük el, vagyis egy vereséggel felérő döntetlent értünk el. Gratulálok az FK Szegednek!”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

Ez a vége: kétgólos hátrányból fel tudott állni az FK Szeged, így a felek szerda után pénteken is döntetlenre végeznek egymással, bár ez az iksz már a diszkoszvetősöknek kedvezőbb! Színvonalas, izgalmas, négygólos péntek esti meccs után pontosztozkodás a vége.

90′

Kettő percet tesz rá a meccs végén a játékvezető.

88′

GÓÓÓÓÓÓL! Elképesztő jelenet, szinte ugyanaz zajlik le, mint a túloldalon - ismét egy nem eltalált labda a védelem közepén, ami után Hegyesi léphet ki ziccerben, ez még a kapufáról visszajön, de pont Antal elé kerül, aki viszont már a léc alá lövi a labdát, ezzel kiegyenlít az FK!

86′

Ez meccslabda volt! Egy középre tett labda után lukat rúg a hazai védő, így Juhász ölébe hullik a lehetőség, azonban végül javítja hibáját az FK védelme, és blokkolni tudja a lövést, ami így a kapu fölé vágódik.

82′

Megcsúszik Zsilák Martin fején a középre ívelt szabadrúgás, de nincs társ az ötös bal sarkánál, aki érkezne erre - az FK az egy pontért megy, a Csongrád pedig érthetően nem nyugszik ebbe az egygólos előnybe, így próbál harmadjára is betalálni.

79′

Kicsit kettészakad a pálya, jóval lazábban védekezik mindkét fél, mint a meccs eddig eltelt szakaszában - most jobbról tud centerezni az FK, de Heredea elől végül kivágják. Teljesen nyílt a meccs!

78′

Erősödik a csongrádi fölény, most egy balról kapott labdával lép ki Huszka, azonban a kimozduló Győri mellett már nem tudja elpasszolni. A szöglet után Bagi fejelhet, de labdája pont középre, az FK kapusának ölébe érkezik.

77′

Ajtó-ablak, de nincs gól! Megint egy szerzett labda után tud ziccert kialakítani a Csongrád, végül Fodor találja magát szemben Győrivel, azonban erővel próbálja megoldani, így a kapu fölött zúg el megpattanó lövése!

75′

Rögtön reagál Szűcs Róbert, Molnár Zsolt helyére Nagy Ádám érkezik a csongrádiakhoz.

74′

GÓÓÓÓÓL! Még izgalmas lehet a vége! Dóra kap egy felpasszt, aki addig keresi a lövőhelyet, amíg meg is találja azt, és laposan a bal alsóba lövi, 1-2!

72′

Prontvai kemény belépőjét díjazza sárgával a játékvezető.

70′

GÓÓÓÓÓL! Megduplázta az előnyét a Csongrád, 0-2! Az FK térfelén csapott le egy labdára Fodor, majd a jobb oldalon teljesen üresen álló Bagihoz került a labda, aki remekül ívelte a hosszúra a labdát, ahol a lendületből érkező Juhásznak csak a fejét kellett beleraknia, Győri tehetetlen volt, 0-2!

65′

Változtat csapatán Kiss Balázs is: Csuka helyét Hegyesi veszi át a folytatásra.

63′

Cserél a Csongrád: a sokat dolgozó Rácz megy le, Fodor áll be a helyére.

61′

Juhász alapvonalról középre tett labdája megy el mindenki előtt a tizenhatoson belül - apró megmozdulásokon múlik, hogy továbbra is marad a 0-1.

55′

EZ IS KAPUFA! Nehezen elképzelhető, hogy 0-1 marad ez a meccs, most Imre rezgette meg a felső lécet mintegy húsz méterről kapura lőtt szabadrúgásával - kellett hozzá Oroszi is, hogy ne hulljon be a léc alá, nagyot fogott a Csongrád kapusa, de így sem hiányzott sok a hazai egalizáláshoz!

52′

Mi maradt ki!? Egy szép kényszerítő után Kiss-Kása került ziccerbe, de Győri jól jött ki, és zárta előtte a területet, a felpattanó labda pont Molnárhoz került, azonban előle is tisztázni tudott a kék-feketék kapusa! Hasonló ritmusban kezdődik a meccs, mint az első félidőben - a következő gól, ha születik majd ezekben a percekben, a meccs kimenetelét is meghatározhatja!

50′

Ismét cserél az FK: Mannheimet hívja lee Kiss Balázs, őt Vass Attila váltja.

49′

KAPUFA! Rácz keresztlabdája után Molnár léphetett ki a balösszekötő helyén, védőn megpattanó lövése pedig a jobb kapufán csattan, ám onnan nem a hálóba, hanem a mezőnybe vágódik.

47′

Rácz életerős lövése suhan el Győri kapujának bal alsó sarka mellett: nem volt rossz kísérlet, de ez most nem fogott kaput.

46′

Szélpál nem jött ki a folytatásra, helyett Antal Richárd debütálhat az FK-ban.

46′

Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt az FK Szeged.

45′

Ez az első félidő vége: ahhoz képest, ahogy kezdődött a meccs, picit leült a folytatás, a Csongrád pedig egy jól eltalált lövéssel vezet a szünetben, ugyanakkor az FK megmutatta, hogy benne van a gól, izgalmas folytatás várható.

45′

Ezt szépen csinálta az FK, Oroszinak adták haza a vendégek, aki kapásból a mezőnybe rúgta, ezt viszont Dóra megszerezte, és szinte egyérintős játékkal lövőhelyzetig játszották, majd Imre ballal engedte el, de lapos lövését fogta a vendégek kapusa.

41′

Ez centiken múlt! A jobbról érkező kornernél Dóra előz meg mindenkit a rövidnél, ám csúsztatása elzúg a keresztléc felett!

40′

Heredea keresné a helyet a lövésre egy felpassz után, azonban jól szorítják kifelé: végül egy szögletet ki tud harcolni.

35′

Meg nem adott gólokban már nagyon vezetne a Csongrád: Rácz egyébként ezt pokoli szépen berúgta, egy jobbról érkező labdát ballal, kapásból visszalőtte az alsóba, csak már rég fent volt a partjelző zászlaja.

32′

Rácz teszi arrébb testtel ellenfelét ziccerben, így hiába lő a kapuba, ez már érvénytelen. Minden esetre most is pillanatok alatt ott termet az FK kapuja előtt a Csongrád.

30′

Eltelik az első fél óra, nagyjából ugyanabban a mederben, mint az első pár percet leszámítva: az FK sokat tesz mezőnyben, de nagyobb eredmény nélkül, miközben a Csongrád könnyebben, lendületesebben tudja felépíteni támadásait. Huszka próbál meg ollózni egy jobb oldali beadás után, de nem sikerül eltalálnia a labdát.

24′

Egy-egy veszélyes beadás, amit feljegyezhetünk, akcióból most nem igazán tud egyik csapat sem helyzetet kialakítani. A Csongrád most már mélyebben védekezik, talán többet is van a labda az FK-nál, de Dóra lehetőségén kívül még nem tudtak ziccert kialakítani a diszkoszvetősök.

19′

Az eddigi legnagyobb hazai lehetőség! Egy kapu elé felívelt szabadrúgás végül Dóra János elé kerül, akinek egy picit hosszú a labda, így már csak bele tud kapni, Oroszi rajta volt az öt méterről leadott lövésen.

14′

Oroszi mozdult ki jó ütemben a kapujából, így Mannheim nem tudta elrúgni mellette, végül a szegediről megy ki a labda az alapvonalon túlra. Sok a hiba a pályán, de alapvetően úgy zajlik a meccs, ahogy azt a Csongrád szeretné.

11′

Jégkorongot idéző megmozdulások egymás után, azonban egyik bodycheck sem hoz maga után szabadrúgást - az első percekkel ellentétben kevésbé a futballról szól az utóbbi időszak, az FK próbálja felépíteni a támadását, de a Csongrád feltolja a védekezését, és nem igazán engedi kibontakozni a hazaiakat.

7′

Majdnem ott a második! Egy bal oldali szöglet után marad ott a labda az FK tizenhatosán belül, Huszka azonban az ötösről nem tud már erőt beletenni, így a gólvonalról azt kivágják. Fél perccel később Huszka már betalált, de les miatt ez nem érvényes. Nem sokáig tapogatóztak a csapatok, ebből pedig egyelőre egyértelműen a Csongrád jött ki jobban.

4′

GÓÓÓÓL! Ez viszont már pontosabb! Szinte tükörképe volt az előző lövésnek, amit Molnár Zsolt elengedett, csak annyi különbséggel, hogy ez laposan pattogott, Győri ugyan nyújtózkodott, de már nem tudta kiszedni a bal alsóból, 0-1!

3′

Ez kevésen múlt! Egy felívelt szabadrúgás után Imre ad egy jó ütempasszt a bal szélre, de a lapos centerezés visszakerül az FK kapitányához, akinek kapáslövése kevéssel kerüli el Oroszi kapuját. Nem sokkal később Heredea beadását húzza le a vendégek kapusa.

1′

A Csongrád kezdte a meccset. A vendégek fehér felsőben, sötét alsóban, míg az FK a megszokott kék-fekete szerelésben futballozik.

18.52′

Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról! Hamarosan újra összecsap az FK és a Csongrád, hiszen a két csapat alig 48 órája játszott egymással, akkor a Magyar Kupa megyei selejtezőjében találkoztak, és 0-0-s 90 percet követően büntetőkkel nyert a csongrádi gárda. Az imént felgyúltak a fények is a pálya mellett, remélhetőleg ezúttal nem fordul elő az a probléma, mint két hete, amikor a villanyberendezés meghibásodása miatt nem tudták végigjátszani a meccset.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.