Labdarúgás: a szünet után fordított, és nyert az Ásotthalom + FOTÓK

A csereként beállt Major László góljával és gólpasszával a fordítani tudott a Tiszasziget ellen az Ásotthalom, így otthon tartotta mindhárom pontot.

Először lépett pályára hazai környezetben az Ásotthalom TE, mióta a csapat 19 éves játékosa, Andróczki Máté életét vesztette egy közúti balesetben. Emlékének egy Máté feliratú pólóval, valamint egyperces gyászszünettel adóztak a találkozót megelőzően.

Érezhető – és egyben érthető is – volt a pályán, hogy a homokhátiak nincsenek még túl a tragédián: mintegy negyed órát követően főképp Drágity Dusán aktivitásának köszönhetően veszélyeztetett az ekkorra már abszolút mezőnyfölényben futballozó Tiszasziget. A játékrész felénél aztán Réczi Valentin távoli, pontos átlövésével szerezték meg a vezetést a vendégek, a szünetig hátralévő időben pedig ugyan maradt a Tiszasziget dominanciája, de csak egygólos volt Bernát Péter tanítványainak előnye.

A fordulás után azonban egy egészen más Ásotthalom jött ki a pályára: pontosabban és dinamikusabban játszottak a hazaiak, és ugyan kimondott ziccerig nem jutottak el, de sokat tettek az egyenlítésért, ami a 62. percben meg is érkezett. Egy szögletet tudott visszafejelni középre a szünetben beállt, nyáron igazolt támadó, Major László, az erre érkező Baji Renátó pedig közelről tulajdonképpen az üres kapuba pofozta a labdát, 1-1. Rutai Balázs távoli lövésénél Czirják Tamás szép védésére is szükség volt, de egyre kevésbé ültek a vendégek kontrái, miközben az Ásotthalom nem adta fel, és ment előre a győzelemért: három perccel a lefújás előtt Major László érkezett ismét egy kornerre, fejesével pedig megfordította, és egyben meg is nyerte a meccset csapatának.

A szünet előtt lett volna lehetősége arra a Tiszaszigetnek, hogy több gólt is szerezzen, viszont a második félidőben alaposan feljavuló Ásotthalom védekezése is stabilabb lett, elöl pedig két pontrúgásnak köszönhetően otthon tudták tartani a három pontot egy számukra lélektanilag borzasztóan nehéz mérkőzésen. Ezzel Kószó László csapata második győzelmét aratta a bajnokságban, és jövő héten az újonc Deszk vendégeként folytatja, míg a Tiszasziget először vesztett pontot az idei szezonban, Kasza Ferencék a következő fordulóban a Szőreg ellen javíthatnak hazai pályán.

Ásotthalom, 150 néző.
2017. szeptember 9., 16.30
Ásotthalom TE
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Fehérvári Patrik * Asszisztens: Tóth Ferenc, Hágen András
2
1

Csongrád megyei I. osztály, 4. forduló

Ásotthalom TE – Tiszasziget SE 2-1 (0-1)
Ásotthalom, 150 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Tóth Ferenc, Hágen András).
ÁSotthalom: Czirják – Puhalák, Szabadi, Németh P., Vastag, Király B., Varga K. (Klézli, 90′), Puhalák (Major – a szünetben), Mészáros Z., Hauk (Andróczki, 76′), Vojnic Tunic, Baji. Vezetőedző: Kószó László.
Tiszasziget: Szabó G. – Farkas F., Papp P., Papp Á., Réczi, Rádi, Kasza, Drágity (Rádóczi, 74′), Rutai, Bernát (Szarvas, 61′). Játékos-edző: Bernát Péter.
Gól: Baji (62′), Major (87′) ill. Réczi (22′).
Sárga lap: Hauk (59′) ill. Rutai (72′).

Kószó László: “Borzasztó nehéz volt a tegnapi temetés után pályára lépni, ezen nem tudjuk magunkat túl tenni. Az első félidőben ritmustalanul, ütemtelenül játszottunk, majd a szünet után uraltuk a játékot, és az utolsó húsz perc alapján megérdemelten nyertünk.”

Bernát Péter: “Sajnálom, hogy így alakult, mert az elmúlt két hétben sokat dolgoztak a srácok, fel is építettünk egy játékot ma. Nem tudom elfogadni a játékvezetői ténykedést, felháborító, amilyen hangnemben beszéltek a játékosaimmal. Ha eltiltanak, egészségükre, gratulálok hozzá!”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
94′

Ez a vége: a szünet után feljavuló Ásotthalom két szöglet után meg tudta fordítani a meccset, és otthon tartja mindhárom pontot!

90′

Cserél az Ásotthalom: Varga Krisztián megy le, Klézli váltja őt.

90′

Három percet tesz rá a végén a játékvezető.

88′

Rögtön reagál Bernát Péter: Rutai helyére Cene Kristóf jön a hajrára.

87′

GÓÓÓÓÓÓL! Fordít az Ásotthalom! Megint egy szöglet, aminél most Major nem előkészít, hanem befejez, ezzel megfordítja a meccset, 2-1!

85′

Egy bal oldalról járó szabadrúgásra Vastag centikkel maradt le, de mivel hozzáért egy szigeti is, így szöglet jön.

82′

Nem a futballról szólnak az utóbbi percek: sok a fault és a rögzített játékhelyzet, ugyanakkor teljesen nyílttá vált a meccs.

78′

Rutai kap egy labdát Szarvastól a bal szélről, életerős bombáját Czirják tolja ki a keresztléc alól szép mozdulattal.

76′

Hazai változtatás, Hauk helyett Andróczki jön az utolsó 15 percre.

74′

Cserél a Tiszasziget, Drágity hagyja el a pályát, Rádóczi Dávid érkezik a vendégekhez.

72′

Rutai kéri számon a játékvezetőt, aki most már megunja ezt, és besárgázza őt.

69′

Átvette az irányítást az Ásotthalom: a szögletek ugyan most nem hoz eredményt, de nehezen tud kijönni a tizenhatosáról a vendég gárda.

68′

Megint egy szöglet, ami majdnem megvicceli Szabó Gergelyt: az eset pikantériája, hogy most saját játékosa, Papp Ádám tette azt, aki a kornert combbal pont úgy pörgette fel, hogy a rövid felső mellett megy el.

62′

GÓÓÓÓÓL! Egyenlít az Ásotthalom, a szünet után mutatott játéka alapján megérdemelten! Egy bal oldali szögletet a hosszún álló Major fejelt vissza középre, ahol az üresen maradt Bajinak nem volt nehéz dolga, és az üres kapuba bólintott, ezzel egalizál - és egy új meccs kezdődik!

61′

Az első szigeti csere: Bernát Péter lecseréli önmagát, Szarvas József váltja őt a pályán.

60′

Egy villámgyors szigeti kontra, Bernát tart meg egy labdát, majd jó ütemben indítja a bal szélen elviharzó Rutait, ugyan ketten kísérik a támadást, de Rutai egyedül akarja megoldódni kissé kisodródott helyzetből, de Czirják jól zárja a szöget.

59′

Hauké a meccs első sárgája, aki nem húzta vissza a lábát egy párharcnál az tiszaszigeti tizenhatos előtt.

57′

Alaposan megfordult a helyzet, most a Tiszasziget tudja beszorítani ellenfelét, de abból a szempontból ugyanúgy néz ki a játék, hogy a mezőnyfölényben futballozó csapat ziccerig nem tud eljutni.

52′

Ez többet ígért, Mészáros bal oldali beadását röviden tisztázta a vendégek védelme, a kapuval szemben álló Baji egy igazítás után lőhetett is, de nem fogott kaput. Összeszedettebb és aktívabb az Ásotthalom, mint a szünet előtt.

48′

Rutai lepte meg Németh Pétert, sikerült is labdát szereznie tőle a bal szélen, majd okosan a középen lendületből érkező Kasza elé tálalt, aki erő helyett ésszel akarta megoldani, de belsővel leadott lövését blokkolták.

46′

Major László állt be a hazaiakhoz, Puhalák Nimród nem jött ki a folytatásra.

46′

Folytatódik a találkozó, a szünetben egyet cserélt az Ásotthalom.

45′

Ez a félidő vége, minimális hosszabbítás után ér véget az első játékrész: a Tiszasziget mezőnyben jóval aktívabb, és egy szépen eltekert lövéssel vezet is a szünetben.

39′

Rutai lövése töri meg a csendet: Papp Ádám előzte meg ellenfelét, majd egyből indította a szigeti hetest, aki egy igazítás után a tizenhatosról lőtte el a jobb alsó felé, de elment a sarok mellett a labdája.

34′

Nagyot mentett Papp Péter egy jobb oldali szabadrúgás után, hiszen a hosszún érkező Baji elől fejelte ki az utolsó pillanatában a labdát. A sarokrúgás átszáll az ötös bal sarkára, de Szabó Gergely ki tudja ütni azt.

30′

Egy némileg váratlan átlövés Királytól jó húsz méterről, azonban ez közel sem olyan pontos, mint Réczi, gól előtti próbálkozása, Szabó így könnyedén hárít. Kezd egy kicsit magasabb ritmusban játszani az Ásotthalom, de pontosságban még javulnia kellene a hazaiaknak.

26′

Minden mezőnyjátékos a homokhátiak térfelén: a gól után sem változott nagyot a játék képe, az Ásotthalom nem tud huzamosabb ideig ellenfele kapuja előtt játszani, miközben a Tiszasziget mindkét szélen igen aktív.

22′

GÓÓÓÓÓL! Egy távoli lövés, ami változást hoz! Rutai íveli balra Drágitynak, aki visszateszi lövésre Réczinek, ő pedig okosan, belsővel eltekeri a bal felsőbe, Czirják erre nem érhetett oda, 0-1!

20′

Két hazai szöglet is egymás után, de ezek sem hoznak maguk után helyzetet: egyelőre se rögzített szituációból, se akcióból nem igazán tud kialakítani egyik csapat sem komoly lehetőséget, a Tiszasziget valamelyest aktívabb.

18′

Ez majdnem beesett! Drágity szinte lehetetlen helyről gondolta úgy, hogy rászúrja, elsőre magasnak tűnt, de nagyon csapódott, végül Czirjáknak tornáznia kellett, hogy kitolja a léc alól. A kornert lehúzza a kapus.

16′

Főképp mezőnyjáték, és leginkább a hazai térfélen - ugyanakkor meddő a tiszaszigeti mezőnyfölény, egyelőre az Ásotthalom védelme szépen takarít minden szükséges esetben.

11′

Az első kaput eltaláló vendég próbálkozás: Drágity bal oldali, lapos beadását Bernát 16 méterről rúgja egyből kapura, de lapos löketét könnyen fogja Czirják.

8′

Két vendég szöglet, de egyik után sincs komolyabb lehetőség, picit beszorul az Ásotthalom az utóbbi percekben, és eléggé megfordul a labdabirtoklási arány is.

5′

Kasza jó ütemű kiugratásával lépne ki Bernát, aki megállít a partjelző zászlaja - majd hosszan elbeszélget a játékvezető a vendégek játékos-edzőjével, aki reklamálta, hogy az indítás pillanatában még a leshatáron belülről indult. Sok párharc jellemzi eddig a játékot.

3′

Hauké az első lövés, de távoli kísérlete jócskán elkerüli a szigeti kaput. Eddig tulajdonképpen labdába sem ért a Tiszasziget, jól tartotta a labdát az Ásotthalom, végül ez a távoli lövés lett az akció vége.

1′

Az ásotthalmiak kezdték a meccset. A Tiszasziget tiszta pirosban, míg a hazaiak fehérben játszanak. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött Máté emlékére.

16.18′

Köszöntjük olvasóinkat Ásotthalomról, borongós idő fogadta a nézőket és a csapatokat. A hazaiak először lépnek pályára saját otthonukban, mióta megtörtént a szörnyű tragédia, és a csapat játékosa, Andróczki Máté halálos autóbalesetet szenvedett: emlékére ma Máté feliratú pólóban melegítenek a csapattársak.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.