Labdarúgás: négyet vágott az Algyő az FK-nak + FOTÓK

A szünet után gyorsan döntésre vitte a kapu előtt veszélyesebb Algyő, és négy gólt lőve három pontot szerzett.

Egyaránt jó eredményből érkezve vághatott neki a szombati találkozónak az Algyő és az FK Szeged: előbbi egy csongrádi, emberhátrányban elért 0-0-t követően, míg utóbbi szezonbeli első győzelme után lépett pályára.

Aktívabban kezdett az Algyő, bár az első helyzetre közel húsz percet kellett várni: az addig mezőnyfölényben futballozó hazaiak a visszatérő csapatkapitány, Sebők László indítása után kerültek lehetőségbe, de Táncos Bence nem tudta befejezni az akciót. A diszkoszvetősök főképp rögzített szituációk után kerültek Siska Richárd kapuja elé – fél óra után Zsilák Martin szöglet fejese akár be is akadhatott volna, de elment bal kapufa mellett. Öt perccel a szünet előtt Táncos második komoly lehetőségét már gólra váltotta: ismét Sebők volt az, aki jó ütemben szöktette a társat, a fiatal támadó a leshatárról kilépve el tudta pöckölni Kurucsai Tamás fölött-mellett, így előnyhöz juttatta csapatát.

A fordulás után a lehető legjobban kezdte a meccset az Algyő: Lajkó András volt agresszív, és két párharcot is megnyerve megtartotta a labdát, majd pontos beadására érkezett Bella Dávid, aki az üres kapuba bólinthatta közelről a labdát, 2-0. Az FK szerzett egy lesgólt, egy óra elteltével azonban a remekül játszó Sebők csúsztatta a bal felső sarokba Csányi Péter szabadrúgását, így kvázi eldöntötte a mérkőzést, 3-0. Bár a győztes kiléte nem volt kérdés a folytatásban, azonban egyik csapat sem vett vissza a tempóból – végül a legvégén Bella Dávid küldött egy pontos lövést a bal alsóba, ezzel duplázott, és beállította a 4-0-s végeredményt.

Az Algyő lényegesen veszélyesebb támadásokat vezetett ma, így megérdemelten nyerte meg a meccset, az FK Szeged pedig ugyan küzdelmesen játszott, de a levegőben sem tudta megállítani Takács Zoltán együttesét. Pénzváltó Bencéék ezzel szezonbeli negyedik sikerüket aratták, és ötödikként várhatják a Zsombó elleni idegenbeli folytatást, míg az FK Szeged harmadjára maradt pont nélkül, jövő pénteken este a Sándorfalva ellen javíthatnak a diszkoszvetősök.

Algyő, 150 néző
2017. szeptember 30., 16.00
Algyő
FK Szeged
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Barta Norbert István * Asszisztens: Török Sándor, Szabó László
4
0

Csongrád megyei I. osztály 6. forduló

Algyő SK – FK 1899 Szeged 4-0(1-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István (Török Sándor, Szabó László).
Algyő: Siska – Sebők (Lovas, 63′), Pénzváltó, Szélpál A., Csányi, Lajkó (Gyurkovics, 79′), Daróczi, Kalapács, Bella, Jernei (Kovács M. – a szünetben), Táncos (Takács R., 79′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
FK Szeged: Kurucsai (Nagy K., 69′) – Szélpál P. (Hodák, 73′), Prontvai, Zsilák T., Zsilák M., Antal R. (Varga R., 35′), Csuka (Lengyel, 53′), Imre, Hegyesi (Répási, 53′), Heredea, Dóra J. Vezetőedző: Kiss Balázs.
Gól: Táncos (40′), Bella (49′, 90′), Sebők (61′).
Sárga lap: Jernei (39′), Kovács M. (50′), Csányi (77′), Lovas (84′) ill. Csuka (24′), Zsilák M. (45′), Prontvai (57′).

Takács Zoltán: “Szerettünk volna javítani, hiszen a két legutóbbi hazai meccsünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az első félidő is azért volt nehéz, mert kihagytuk a helyzeteinket, dicséret illeti a csapatomat, hiszen végig nagy elánnal, nagy koncentrációval futballoztak, ennek meg is lett az eredménye. Stabil volt a csapatom, az FK pontrúgásból volt elsősorban veszélyes. Sebők Laci ma játszott először, picit változtattam a csapaton, de az a legfontosabb, hogy aki lehetőséget kap, az megmutassa, hogy számíthatunk rá.”

Kiss Balázs: “Borzasztóan játszottunk ma, de nem fogom arra, hogy két sérült és két beteg játékosom volt ma a pályán, próbáljuk kizárni és legyőzni a külső körülményeket.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
91′

Ez a vége: a támadásokban lényegesen aktívabb és veszélyesebb Algyő megérdemelten nyeri a meccset, az FK ugyan küzdött, de ma ez kevés volt.

90′

GÓÓÓÓÓL! 4-0! Bella maradt üresen a jobbösszekötő helyén, volt ideje és területe is lőni, majd kilövi a hosszú alsót.

88′

Bár mellémegy Gyurkovics lövése, de szép akció után lőhetett az Algyő: a jobb oldalon vezetett támadás után visszagurít Kovács, viszont Gyurkovics kapáslövése elmegy a bal kapufa mellett.

86′

Ez szép volt, egy jobb oldali beadást játszott meg kicsiben, kényszerítővel Heredea és Hodák, utóbbi még ha kissé kisodródva is, de kapura tudta lőni, viszont nem eléggé sarokra, Siska fogta.

85′

A negyedik! De mégsem! Pénzváltó fejese köt ki a jobb alsóban, de már fent a partjelző zászlaja, marad a 3-0!

84′

Lovas érkezett ütemkéséssel, ez is lap.

79′

Kettős csere az Algyőnél is: Lajkó és Táncos megy le, a korábbi FK-játékos, Gyurkovics és Takács Roland áll be.

78′

Dórának készítenek le egy szabadrúgást, azonban hiába megy jó helyre, Siskát ezzel nem tudta meglepni, így megfogja a jobb felső felé tekeredő labdát.

77′

A hatodik lap a meccsen: Csányinak mutatja fel utólag a lapot a játékvezető.

75′

Megélénkül a meccs: egy jobb oldali beadásra Daróczi érkezik, akinek fel sem kell ugrania, viszont fejese nem fog kaput.

74′

Heredea veheti át a tizenhatos előterében, majd kapura is fordulhat: lapos lövése azonban középre jön, így Siska felszedi a labdát.

73′

Újabb csere is az FK-től, Szélpál megy le, Hodák jön az utolsó bő negyed órára.

72′

Dicséret illeti ugyanakkor az FK-t, háromgólos hátrányban sem adja fel a kék-fekete együttes - igaz, az Algyő sem ül rá az eredményre, és próbálja megszerezni a negyedik gólját.

69′

Kapust cserél az FK: Kurucsait Nagy Krisztián váltja a diszkoszvetősök kapujában.

68′

Majdnem ott a negyedik! Egy kapu előtti kavarodás után éppen mellé csorog a blokkról Lovas lövése.

63′

Cserél az Algyő is: az imént gólt szerző csapatkapitány, Sebők megy le, Lovas jön a hazaiakhoz.

61′

GÓÓÓÓÓL! Megint egy fejes, ami után betalál az Algyő! Egy jobb oldalról, a vonal mellől elvégzett szabadrúgást Csányi tekert középre, Sebők pedig szépen a hosszú felsőbe csúsztatta, 3-0!

57′

Prontvai állítja meg Lajkót a balszélen túlzott keménységgel, neki is villan a lap. Nem nyugodtak meg a kedélyek, olykor egészen parázs hangulatú meccs, sok-sok ütközéssel.

53′

Kettős cserével igyekszik frissíteni az FK: Csuka és Hegyesi megy le, Répási és Lengyel áll be a vendégekhez.

50′

Kovács rögtön lapot kap, egy FK-szabadrúgás után alakul ki egy kis dulakodás, ami után Kovácsnak villan a lap.

49′

GÓÓÓÓÓL! 2-0! Lajkó lép ki a bal oldalon, majd ketten sem tudják szerelni, végül az alapvonalról sikerül középre adnia, ahol érkezik Bella, és az üres kapuba bólint, 2-0! A lehető legjobban kezdi a második félidőt az Algyő - persze szegedi szempontból ez a lehető legrosszabb!

46′

Jernei nem jött ki már a második félidőre, Kovács Milán érkezik a hazaiakhoz.

46′

Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyet cserélt az Algyő.

45′

Ez az első félidő vége: a valamelyest veszélyesebb Algyő egy góllal vezet a szünetben, az FK-től több kellene a pihenő után azért, hogy legalább egy pontot szerezzen - a hazaiak játékában viszont benne van, hogy újra betalálnak!

45′

Zsilák Martin kap lapot, aki a félpályán állítja meg a kiugró Táncost, ez is lapot ért. Kicsit felpaprikásodott a hangulat az algyői gól óta, nem a futballról szólnak az utóbbi percek,

40′

GÓÓÓÓL! Vezet az Algyő! Sebők lapos kiugratása előbb Csányinak ment volna, de a lendületből érkező Táncos megelőzi, és elpöcköli Kurucsai mellett - a vendégek lest reklamálnak, az algyői fiatal csatár talán a leshatárról lépett ki, mindenesetre a mezőnyben aktívabb hazaiak megszerzik a vezetést!

39′

Heredea indulna meg újra, de Jernei picit visszarántja: ez is előcsalja a lapot a spottárs zsebéből az egyébiránt sportszerű meccsen.

35′

Kényszerűségből máris bele kell nyúlnia csapatába Kiss Balázsnak: Antal nem tudja folytatni, Varga Roland jön a helyére.

30′

Ez nem sokon múlt! Imre jobb oldali szögletét Zsilák Martin tudta megcsúsztatni középütt, éppen csak elment a hosszú kapufa tövénél! Eddig a pontrúgások jelentenek veszélyt mindkét oldalon - mezőnyből kevésbé sikerül helyzetbe kerülni.

26′

Egy újabb jobb oldali hazai korner, a hosszún érkezik Pénzváltó, azonban nem tudja már erővel kapura tenni.

24′

Csukáé az első sárga a meccsen, aki lerántja ellenfelét a szegedi térfél közepén, ezért villan a lap.

23′

Megvan az első kapura tartó labdája az FK-nak is, Imre állt oda egy szabadrúgáshoz, labdája viszont félmagasan érkezett a kapus elé, Siskát ez nem lepte meg.

22′

Szélpál keresztlabdája után Lajkó centerezett balról, a lecsorgóra pedig mintegy tíz méterre a kaputól Táncos érkezett, aki viszont az emberrengetegben nem tudta már kellő erővel ellőni - a gyenge lövést magabiztosan fogta Kurucsai.

19′

Az eddigi legnagyobb lehetőség! Sebők szöktette remek ütemben Táncost, aki két védő között ugrott ki, Kurucsai kijött elé, így kevés területe volt, emelése elcsorgott a jobb kapufa mellett.

17′

Heredea lépne ki a bal oldalon, de a második védő, Szélpál mellett már nem tudja eltolni. Továbbra is főképp a hazaiaknál van a labda, viszont a mezőnyfölény eddig nem mutatkozik meg lehetőségekben.

13′

Egy szegedi szöglet, valamint egy tizenhatoson belüli kavarodás, ami feljegyezhető - a ziccerre még várni kell, ugyanakkor valamelyest gyorsabb a játék, mint az első tíz percben.

8′

Algyői szöglet, miután Táncos nem tudott kapu fele törni egy kiugratással, de ezt Kurucsai lehúzza. Főképp a középpályán zajlik a meccs, ritkán jutnak el a tizenhatosokig a csapatok - bár főképp a hazaiak birtokolják a labdát.

4′

Kevés játék, sok szabálytalanság és párharc jellemzi az első perceket, az Algyőnek volt egy egy jobb szélről belőtt szabadrúgása, de a lapos centerezést kivágta a szegedi védelem.

1′

A vendégek kezdték a meccset. Az Algyő zöld felsőben, fehér nadrágban, az FK Szeged a szokásos kék-feketében játszik.

15.51′

Köszöntjük olvasóinkat Algyőről, hamarosan kezdődik az Algyő-FK Szeged mérkőzés. A két csapat már melegít az olykor csalós időben: a napon egész jó idő van, de az árnyékban már hűvös van, ugyanakkor futballra egészen szép időnk van.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.