Labdarúgás: Gajdacsi-triplával verte a Bordány az Algyőt + FOTÓK

A bordányi támadó eldöntötte a forduló rangadóját, odalett az Algyő veretlensége.

Két veretlen együttes talákozott a Csongrád megyei I. osztály harmadik fordulójának rangadóján: az Algyő a Bordányt fogadta szombaton.

Bár a hazaiaktól több hiányzó (Szélpál Attila és Vékes Martin) is volt eltiltás miatt, az első lehetőség az Algyő előtt adódott: ha Gyurkovics Tamás felé egy picivel pontosabb Lajkó András labdája, az algyőiek nyáron szerződtetett labdarúgója ziccerben lőhetett volna, így kísérlete azonban nem okozott nagy gondot a korábbi algyői kapusnak, Szűcs Marcellnek. Sok kemény párharc és ívelt labda jellemezte a meccs folytatását, a Bordány mezőnyben olykor fölényben futballozott, de az egyre inkább magára találó Algyő támadásaiban inkább benne volt a gólveszély. Mégis a homokhátiak találtak be, miután Kovács Milán elkésett belépőjével a tizenhatoson belül – a labda mögé Gajdacsi Mátyás állt, aki magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, 0-1. Tíz perccel a vége előtt nagyon közel állt az egyenlítéshez az Algyő, Kalapács Zoltán remek szabadrúgása csattant a keresztlécen, így maradt az egygólos vendég előny a pihenőre.

A szünet után sokat tett az Algyő azért, hogy eltüntesse hátrányát, de Takács Roland fejesét a gólvonalról tudták kifejelni, majd Lajkó András lövése is elzúgott a kapu mellett – ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon azonban bement, Gajdacsi Mátyásnak egy kis szerencsére is szüksége volt, de a kipattanót már el tudta lőni Tombácz Róbert mellett, így megduplázta csapata előnyét. Nehéz fél óra vált az Algyőre, amely az egyre idegesebb meccsen húsz perccel a vége előtt még nagyobb hátrányba került: Gajdacsi ezúttal egy szabadrúgásból volt eredményes, így hárommal vezetett a Bordány. A hátralévő időben ugyan beszorította az Algyő ellenfelét, de ziccert már nem tudott kialakítani: a Bordány remekül élt adódó lehetőségeivel, és kevesebb hibát vétve megnyerte a rangadót.

Takács Zoltán együttese ezzel elszenvedte első vereségét a bajnokságban, a következő héten pedig ismét két meccs vár a csapatra, miután szerdán este az FK Szeged vendégeként léphet ki a Magyar Kupa országos főtáblájára, majd szombaton az UTC ellen idegenben javíthat – a három kör után kilenc ponttal álló Bordány a következő játéknapon a Sándorfalvát fogadja.

Algyő, 200 néző.
2017. szeptember 2., 16.30
Algyő SK
Bordány SK
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Mihálik Pál * Asszisztens: Belanka Zsolt Péter, Láza András
0
3

Csongrád megyei I. osztály, 3. forduló

Algyő SK – Foliplast-Bordány SK 0 – 3 (0-1)
Algyő, 200 néző. Vezette: Mihálik Pál (Belanka Zsolt Péter, Láza András).
Algyő: Tombácz – Pénzváltó, Kalapács, Takács R., Csányi, Lajkó, Gyurkovics (Fakas Sz., 76′), Kovács M. (Lovas, 61′), Daróczi, Bella, Táncos. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Bordány: Szűcs M. – Zvekanov, Fodor B., Culafic, Kis L., Nagy T., Retek, Bárkányi (Takó, 90′), Dürgő (Kothencz, 86′), Gajdacsi (Szabados, 89′), K. Tóth (Kozma, 73′). Vezetőedző: Hódi Mihály.
Gól: Gajdacsi (27′ – büntetőből, 60′, 70′)
Sárga lap: Gyurkovics (40′), Csányi (66′), Kalapács (68′), Lovas (73′) ill. Zvekanov (35′), K. Tóth (64′).

Takács Zoltán: “Három és fél hét alatt ez volt a hatodik tétmeccsünk, sokat kivett belőlünk a szerdai kupameccs is. Fáradtak voltunk ma, nem a legjobb összeállításban tudtunk játszani, és míg a helyzeteink kimaradtak, összehoztunk egy tizenegyest az ellenfélnek. Ez is az én csapatom, de a vereség ellenére is találtam pozitívumokat a játékunkba. Ha frissebbek leszünk, és más összeállításban tudunk játszani, akkor jobb eredményt fogunk elérni.”

Hódi Mihály: “Nem csak a meccsen, a hét többi napján is sokat dolgozunk, kisebb-nagyobb ingadozásokkal, megérdemelten tudtunk nyerni. Le a kalappal a csapat előtt, küzdöttek egymásért. Jól védekeztünk, nem talált rajtunk fogást az ellenfél.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
90′

Nem is hosszabbít az eleredő esőben Mihálik játékvezető, a Bordány Gajdacsi mesterhármasával mindhárom pontot elviszi Algyőről, és továbbra is hibátlan a bajnokságban.

90′

Bárkányi Bencét hívja le Hódi Mihály, Takó Gergő érkezett a helyére.

89′

Még egy bordányi csere a hajrában, a meccset eldönti Gajdacsi helyett Szabados Dominik lép pályára.

86′

Cserél a Bordány: lejön Dürgő, Kothencz Levente érkezik.

85′

Beszorítja az ellenfelét az Algyő, de nem tud igazából helyzetig jutni, a Bordány pedig most már higgadtan térfelére visszahúzódva várja a meccs végét.

81′

Pénzváltó lövése megy el a kapu fölött a tizenhatos jobb sarkáról. Nincs már vissza tíz perc, a Bordány innentől az idővel is játszik.

76′

Cserél az Algyő: Gyurkovics megy, Farkas Szilveszter érkezik az utolsó negyed órára.

73′

Cserél a Bordány: K. Tóth megy le, Kozma jön a helyére.

73′

Lovas is besárgul, miután lerántja ellenfelét a félpályánál.

70′

GÓÓÓÓÓL! Gajdacsi mesterhármas! Az iménti fault után járó szabadrúgást Gajdacsi vállalta el, akinek félmagas lövése utat talál a jobb alsóba, 0-3!

68′

Kártyaparti: Kalapács reklamál egy faultot, majd ő teszi arrébb határozottan ellenfelét a tizenhatos vonala előtt, ennél a szituációnál már azonban megszólal a síp is, mi több, ő is sárgát kap.

66′

Csányi is besárgul, egy algyői szabadrúgás után indult volna a vendégek kontrája, ezt állította meg a hazaiak kilencese még a felezőnél.

64′

K. Tóth rúgta el a labdát egy bordányi fault után, ezt bünteti sárgával Mihálik.

61′

Rögtön cserél is Takács Zoltán: Kovács megy le, Lovas érkezik: a cél egyértelmű, támadó jött a pályára középpályás helyett.

60′

GÓÓÓÓÓL! Ez viszont bent van, gyakorlatilag az első komolyabb lehetőségét gólra váltja a Bordány a szünet után: egy kiugratással Culafic lépett ki középen, elsőre véd Tombácz, a kipattanót is bravúrral hárítja, ám Gajdacsi második próbálkozása (még ha szerencsével is, hiszen pont úgy pattant a labda, hogy ezt már az algyői kapus nem érhette el) becsorog a jobb alsóba, 0-2!

59′

Erősödik a hazaiak nyomása: Lajkó kereste a lövőhelyzetet Pénzváltó passza után, majd egy lövőcsel után ballal visszahúzta a labdát, de elmegy a bal kapufa mellett lövése!

58′

Megint roppant közel volt a gólhoz az Algyő, de ez is kimarad! Kovács jobb oldali szögletét Takács fejelte vissza a bal alsó felé, azonban a gólvonalon álló bordányi menteni tudott. Ezek a pontrúgások jelenthetnek veszélyt, hiszen úgy tűnik, akcióból jóval nehezebben megy mindkét csapatnak.

55′

Sok a pontatlanság, és mintha az idegesség is érződne mindkét csapat játékán: magas indításokkal próbálkozik mindkét fél, de ezeket az erős szél is befolyásolja.

49′

Töredezetten kezdődik a második félidő, sok az apró fault, elvétve alakul ki folyamatos játék. Ez persze a vendégeknek jó, hiszen addig is telik az idő.

46′

Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik oldalon sem volt csere.

45′

Nincs hosszabbítás az első félidő végén: ugyan az első 45 perc nagy részében a Bordány dominált mezőnyben, viszont az Algyő előtt adódtak komolyabb lehetőségek, többek között a kapufát is eltalálták a hazaiak.

40′

Gyurkovics kap lapot beszédért, aki egy kezezést reklamál, viszont a Bordányé marad a labda.

36′

KAPUFA! Kalapács életerős bombája vágódik le a keresztlécről, azonban nem a gólvonal mögé: szépen lőtte el az algyői, nagyon kevés hiányzott az egyenlítéshez!

35′

Zvekanové az első sárga a meccsen, aki Kovács remek indítása után kilépő Táncost tünteti el a kaputól 17 méterre, a lap mellett jó helyről végezhet el szabadrúgást az Algyő.

30′

Gyurkovics gyorsan elvégzett szabadrúgásával lép ki középen Bella, azonban Nagy mellett nincs már arra ideje, hogy még egyet igazítson rajta, így éppen Szűcs kezeibe tudja emelni.

27′

GÓÓÓÓL! Gajdacsi állt a labda mögé, és nem hibázott, higgadtan a jobb alsóba gurított, Tombácz a másik oldalra vetődött, így esélye sem volt, vezetnek a vendégek!

26′

BÜNTETŐ! Kis tolta meg a labdát jó ütemben, Kovács Milán pedig elvétette az ütemet, és hátulról buktatta ellenfelét - Mihálik egyből a büntetőpontra mutat!

25′

Sokat van a levegőben a labda, a légi párharcokat pedig nagy százalékban a Bordány nyeri, így több időt tölthet a hazai térfélen a homokháti együttes.

20′

Megint egy hazai lehetőség, kezd magára találni az Algyő: ezúttal a jobb oldalról érkezett középre a labda, amit Táncos pöckölt közelről kapura, Szűcs bravúrral védett, de a kipattanó után már kifele szabadrúgást ítél Mihálik játékvezető. Egyre több a lendületes, algyői támadás.

18′

Nem volt rossz akció, Lajkó lépett ki ismét a bal szélen, majd Reteken fűzte át magát, magas ívű beadása Bellát találta meg a túloldalon, aki okosan vissza akarta fejelni középre a labdát, de Táncos mögé ment a fejese.

14′

A párharcok dominálnak, sok kemény ütközés jellemzi a meccset, de sportszerű a csörte: mindezek mellett is ritkán kerülnek oda a kapu elé a csapatok, a Bordány valamelyest aktívabb mezőnyben.

9′

Többnyire mezőnyjáték, az indítások egyelőre egyik csapatnál sem ülnek, kiegyenlített találkozó.

4′

Dürgő egyből kapura lő egy jó 25 méterről járó szabadrúgást: jól csapódik a lövése, de végül elmegy a kapu fölött, Tombácznak nem kell érte nyúlnia.

2′

Ebben több volt! Retek vesztett labdát a felezőnél, amire lecsapott Kovács Milán, majd egyből szöktette a bal oldalon kilépő Lajkót, aki középre tett Gyurkovicsnak, viszont nem tudta már erővel kapura lőni, így csak elcsorgott a kapuig.

1′

A hazaiak kezdték a mérkőzést. Az Algyő neonzöldben, a Bordány piros felsőben, sötét nadrágban lép pályára.

16.24′

Köszöntjük olvasóinkat Algyőről, hamarosan kezdődik a forduló rangadója! Borongós, felhős idő fogadta a feleket, a csapatok már javában melegítenek. Eddig egyik csapat sem vesztett pontot a bajnokságban, most viszont valamelyikük sorozata biztos megszakad!

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.