Kosárlabda: hajdúsági győzelemmel kezdett a Szedeák

A második félidőben feljavult a Naturtex-SZTE-Szedeák játéka, így győzelemmel indította az új idényt Andjelko Mandic csapata.

Az újonc Debrecen vendégeként kezdte a bajnokságot a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelyben ott volt a nyáron szerződtett új légiós, Josh Fortune is: az ellenfélnél pedig az az Ivan Lilov kezdett, akinek a helyére igazolta az amerikai játékost a szegedi klub.

Nenad Sulovic pontjaival kezdődött a találkozó, majd az első negyed során nem alakult ki kétpontosnál nagyobb különbség, felváltva vezettek a csapatok. A második tíz percben aztán a korábbi szegedi, Molnár András megszerezte a DEAC első tripláját, ami után 19-16 állt az eredményjelzőn, Jones újabb trojkája után pedig már hattal is vezettek a hazaiak. A nagyszünetre előbb utolérte, majd közvetlenül a pihenő előtt le is hagyta ellenfelét a Szedeák, Vágvölgyi Ákos közelije után két ponttal vezetett húsz percnyi játékot követően Andjelko Mandic csapata.

A nagyszünetet követően Nenad Sulovic bizonyult húzóembernek: a center már a harmadik negyed elején megszerezte tizedik lepattanóját, ezeknek köszönhetően pedig a játékrész végére előbb négy, majd hat ponttal vezetett a Tisza-parti együttes, amely az utolsó negyed elején robbantott: Ciric gyorsan beszórt öt pontot, így már tíz fölé kúszott a különbség. A Debrecen ugyan tartotta magát, de tízen belülre csak egyszer tudtak kerülni a hajdúságiak, ám ekkor Josh Fortune első szegedi triplájával gyorsan lenyugtatta a hazai kedélyeket. Két és fél perccel a vége előtt Armwood brutális megmozdulása után Boltic terült el a földön, ám hosszas videóbírózás után végül semmilyen büntetést nem kapott érte a hazaiak légiósa, de a közjáték sem zavarta meg a Szedeákot, és végül 12 pontos győzelmet aratott az újonc otthonában, így győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Marko Bolticék legközelebb jövő vasárnap, október nyolcadikén 18 órától a Zalaegerszeget fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

Ami a statisztikát illeti

Jobban büntetőzött, és több triplát is szerzett a DEAC-nál a Szedeák, a vonalról hatszor rontottak a szegediek szemben a debreceni tíz rontott büntetővel, és dupla annyi, hat trojkát süllyesztettek el, igaz, húsz helyett harminc kísérletből. A lepattanócsatát is megnyerte a Naturtex, amely kilenccel több labdát szedett, közte öttel több támadópattanót, és ha csak egyel is, de kevesebb alkalommal adta el a labdát az újoncnál. Az asszisztokban egál lett a vége (13-13), viszont a Szedeáknak volt hét szerzett labdája a kettő debrecenivel szemben. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a Szedeák és a meccs legjobbja Marko Boltic volt: az irányító 35 perce alatt nem járt messze a dupla-duplától, 20 pontja mellett volt nyolc lepattanója, négy szerzett labdája és ugyanennyi gólpassza, valamint a mezőny legtöbb, hét kiharcol faultját hozta össze – negatív oldalra három eladott labda és három fault került be. Mellette kiemelhető Nenad Sulovic: a 29 percet játszott center szintén közel járt a dupla-duplához, 8 pontja mellett 11 lepattanót jegyzett, volt egy szerzett labdája, két asszisztja és kiharcolt faultja, egy eladott labdával és egy faulttal hozta le a meccset, ráadásul csupán két dobása nem landolt a gyűrűben. Szintén jó meccset zárt a csapatkapitány Andrija Ciric, aki 37 percet töltött a parketten, 18 pontját hat lepattanóval, három gólpasszal és hat kiharcolt faulttal egészítette ki, és ő volt a mezőny legjobb triplázója a három bedobott trojkájával, igaz, ezt 12 kísérletből hozta össze. Négy eladott labdája mellett két faultja volt, de futotta még tőle két blokkra is. A szegediek új légiósa, Josh Fortune 9 ponttal debütált a Szedeákban, hat lepattanója és egy gólpassza volt még, valamint kétszer adta el a labdát mintegy 27 perce során. A Szedeák kezdőötösének ötödik tagja, Juhos Levente 8 pontig jutott 34 perc alatt, nyolc lepattanó, egy szerzett labda és egy gólpassz szerepel még a neve mellett két kiharcolt szabálytalanság mellett. A cserék közül Kovács Ádám tíz pontot tett a közösbe 16 perce alatt, szerzett még három lepattanót, és kiosztott egy gólpasszt is. Wirth Ádám 18 percet kapott Andjelko Mandictól, ez alatt bedobott egy hármast, volt egy lepattanója és egy gólpassza, és egy szerzett labdája is. Vágvölgyi Ákos 3 percet játszott ma, ez alatt két pontot szerzett. A DEAC játékosai közül kiemelhető Jones, a légiós 15 pontja mellett hat lepattanót és ugyanennyi kiharcolt faultot ért el, míg Armwood bizonyult a legeredményesebb hazai játékosnak 16 pontjával, e mellett volt hét lepattanója és három gólpassza is. Érdekességképpen a tavaly még a Szedeákban játszó Ivan Lilov 12 ponttal, nyolc lepattanóval és öt gólpasszal zárt.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 1. forduló

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 66 – 78 (16-16, 17-19, 15-19, 18-24)
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Pálla Zoltán, Frányó Péter, Mészáros Balázs (Gincsai János).
DEAC: JONES 15, Lilov 12/3, Molnár 13/3, Lajsz 4, ARMWOOD 16. Csere: Kósa 3/3, Omenaka 3, Velkey -. Vezetőedző: Berényi Sándor.
Szedeák: BOLTIC 20/3, Fortune 9/3, Ciric 18/9, Juhos 8, SULOVIC 8. Csere: Kovács Á. 10, Wirth 3/3, Vágvölgyi 2. Vezetőedző: Andjelko Mandic.
Kipontozódott: Lilov (40) ill. Wirth (38′).

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
40′

Fortune bedobja mindkettőt, 66-78. Jones közelije rövid, Boltic leszedi - de nincs már támadás - a nagyszünet után feljavuló Naturtex-SZTE-Szedeák legyőzi az újoncot, így idegenbeli sikerrel kezdi a bajnokságot!

40′

Armwood egy pincérrel, 65-75. Lilov is begyűjti a negyedik hibáját, Ciric büntetőivel folytatjuk: csak az első jó, 65-76. Armwood megpróbál egy triplát, de nincs bent, Fortuné a pattanó, viszont Cirictől megszerzik. Juhos faultja után Jones büntetői, csak az egyik jó, 66-76. Nem szép meccs a végére, Lilov üt oda Armwoodnak - ezzel a bolgárnak véget ért a meccs.

39′

Kovács Ádám üt oda Armwoodnak, aki mindkét büntetőjét bedobja, 63-73. Másfél perc, tíz pont - pontosabban 12, mert Boltic eléri a húszpontot a betörése után, 63-75. Időt kér a DEAC.

39′

Amit ma Boltic kap... a hatodik elszenvedett faultja, most Molnár volt a tettes. Csak az elsőt dobja be, 61-71. Juhos ugyanakkor a második után megszerzi a pattanót, és Armwood megint faultol, ez a negyedik neki - Juhos viszont kihagyja mindkettőt a vonalról, de Fortune szerez egy újabb támadólepattanót! Szépen játszhat így az órával is a Szedeák, ráadásul minden debreceni fault után jöhetnek a büntetők. Jönnek is, megint Boltic ellen a szabálytalanság: most mindkettőt bedobja, 61-73.

39′

Armwood képén azért van bőr: megint faultolja Bolticot, ez már büntetőket ér. Boltic bedobja mindkettőt, 59-70. Jones egy ziccerrel, 61-70.

38′

Folytatják, Wirth pedig rögtön begyűjti az ötödik faultját, így számára véget ér a meccs. Szerencsére Boltic megúszta komoly sérülés nélkül az Armwood általi "kiütést", visszajön a pályára.

38′

Két és fél perc van hátra a meccsből, továbbra sem folytatódik a játék. Andrija Ciric viszont kihasználja a lehetőséget, és bedob egymás után tíz (!) triplát - sajnos ez nem számít az eredménybe.

38′

Ez nem volt szép, Armwood sózott oda brutálisan Bolticnak - a játékvezetők a videóbíró segítségét kérik, ezért áll a játék percek óta.

38′

Juhos közelije lejön, majd Boltic triplája is. Molnár blokkolja Ciricet, de Boltic visszaszerzi - Kovács Ádám pedig beejti a ziccert, 57-68!

37′

Lilov egy triplával jelzi, nem adta még fel a DEAC, 57-66. Kovács Ádám kap egy blokkot - majd időt kér Andjelko Mandic.

36′

Fortune nem jön másodjára a hármas, de Juhosnak megvan a támadópattanó: viszont Ciric elrontja a passzt. Bognár büntetői kimaradnak, Boltic közelije viszont nem: 54-66, alig négy perc van vissza!

35′

FORTUNE! Az első szegedi hármasa, soha rosszabbkor! 52-64! Juhos harmadik hibája, Armwooddal szemben: a sértett bedobja mindkét büntetőjét, 54-64.

34′

Kovács Ádám betörése után ejti be, 50-61. Velkey trojkája hosszú, ahogy Ciricnek sem hullik be most. Armwood viszont megoldja a körtéből, 52-61.

33′

Wirthnek megvan a negyedik hibája, Boltic leül picit pihenni, visszajön Fortune. Armwoodnak oszt ki egy sapkát Ciric!

32′

Wirth trojkája nem jó, majd Armwood kettese után zárkózik a DEAC, 50-59. Kovács Ádám eldobja kintről, de ez rövid.

31′

Ciric ziccerével indul az utolsó tíz perc, 48-56. Jones triplája lejön - DE CIRICÉ NEM! 11 pontos szegedi előny, 48-59-nél kér időt Berényi Sándor!

30′

Lilov kihagyja mindkettőt a vonalról Wirth második hibája után. Bolticot csak szabálytalanul tudja megállítani Kósa, majd egy dudaszós ziccer tőle: 48-54, az eddigi legnagyobb Szedeák-előny az utolsó tíz perc előtt!

29′

Wirth faultja után Jones állhat a vonalra: csak a második bent, 48-50. Visszajön Kovács Ádám, kap egy kis pihenőt Sulovic. Juhos a támadópattanó után szerez egy közelit, 48-52.

28′

Boltic eladott labdája után odaüt Bognárnak, ez a harmadik hibája az irányítónak. Lilov egy kettest, Wirth egy triplát nem tud a gyűrűbe dobni - végül Sulovic újabb lepattanója után Boltic betörése már pontot eredményez, 47-50.

27′

Juhos szerez labdát Molnár Andrástól, de Wirthtől nem jó a tripla - ahogyan Molnártól sem a túloldalon. Sulovicnak megvan a tizedik lepattanója, de hiába kapja meg Ciric a sarokban, nem jön a tripla tőle. Időt kér a Debrecen.

26′

Boltic kígyózik be, 47-46. Armwood középtávolija után Ciric tépi le a pattanót, és egy villámgyors akció után Juhos eredményes, 47-48.

26′

Lilov ezt egyedül oldja meg, 47-44. Időt kér Andjelko Mandic, ez a negyed eddig 14-9 a Debrecennek.

25′

Boltic második faultja után Lilov büntetőzhet hármat: nem ront a bolgár, 45-44. Ciric és Jones is kihagy egy triplát, majd Bognár próbálja visszapöcizni, de ez sem sikerül.

24′

Ciric ezt is eldobja kintről, de ez sincs bent - ellenben Fortune begyűjti a harmadik faultját, jön is a helyére Wirth. Juhos és Sulovic is szed egy-egy támadópattanót, ebben már tíznél jár a Szedeák, majd végül Wirth süllyeszti el a triplát, 42-44!

23′

Fortune tempója után Ciricé a labda, aki ezt már beejti, 40-39. Molnár András már tíz pont fölött jár egy újabb ziccerrel, 42-39. Nem a védekezésről szól a meccs, Boltic találja meg Juhost, aki szép floaterrel szerez kosarat, 42-41.

22′

Boltic trojkáka lejön, Bognár viszont szabadon marad a túloldalon, be is zsákolja - sőt, Fortune-re még fújnak egy faultot is. Bognár beemeli a plusz egyet is, 38-37. Sőt, Juhos hármasa is rossz, ami után Molnár szerez egy kettest, 40-37.

21′

Juhos szerzi meg első pontjait a szünet utáni első akcióból Sulovic kiosztása után, 33-37. Armwood Lilov passzát váltja kosárra, 35-37.

20′

Fortune dob el egy triplát - ez ugyan nem jó, de Sulovicé a pattanó, aki még meg tudja játszani Vágvölgyit, a ő közelije pedig beszédül: 33-35, kétpontos szegedi előny a nagyszünetben!

20′

Wirth szerez labdát, ami után Kovács mehet ziccerig 31-33 - Molnár András is végig tudja vinni egyedül, 33-33.

19′

Armwood ejtése lejön, majd Molnártól megszerzi Boltic. Kovács Ádám állhat a vonalra Armwood faultja után: mindkettő bent, ezzel újra egál, 31-31.

18′

Vágvölgyi jön Ciric helyett a Szedeákba. Jones egy tempóval, 31-27 - Sulovic gyors válasza közelről, 31-29.

17′

Boltic látja meg a rést, és betörése után be is fejezi az akciót, 29-27. Időt kér a Debrecen.

16′

Molnár András ismét elvállalja kintről, de ez sincs bent - nem úgy Ciricé a sarokból, 27-25! Armwood gyorsan válaszol a körtéből, 29-25.

15′

Molnár András triplája lejön, majd Lilov szedi le Ciric pattanóját, Armwood pedig végigmegy vele, 27-22. Kovács Ádám nem tudja beejteni a körtéből.

14′

Kovács Ádám megszerzi Fortune támadópattanóját, de nem tudja visszapöcizni. Bognár sem tudja visszatuszkolni, Kovács Ádám viszont igen a túloldalon, 25-22. Wirth jön Fortune helyett.

13′

Kósa eladja, de Ciric gyorsan "visszaadja" a Debrecennek. Boltic szerencsére visszaszerzi, Ciric pedig megtalálja a palánk alatt Sulovicot, 22-20. Jonestól gyorsan jön a válasz Armwood kihagyott hármasa után, 24-20. Sőt, a síp is szól, így még jöhet a plusz egy is tőle: ez is bent, 25-20. Kovács Ádám jön Juhos helyett.

12′

Kósa üt oda Fortune-nak, de Sulovicnak nem jó a kiosztása - sőt, Jones bedob egy újabb triplát, 22-16. Fortune elindul, és egyedül fejezi be, 22-18.

11′

Megvan az első hazai tripla, Molnár András szerzi, 19-16. Fortune megpróbálja visszadobni, de nem sikerül, majd Lilov is elvállalja kintről, de ez sincs bent, ahogy Juhosé sem.

10′

Molnár hármasa is pontatlan, Bolticé a pattanó. Sulovicnak már nincs ideje - rá kell emelnie kintről, de nincs bent. Ez a negyed vége, 16-16.

9′

Jonestól Ciric tud labdát lopni, jó is a tempója, 14-16. Kósa hármasa sincs bent, ez volt a hazaiak ötödik dobása kintről, egyik sem a gyűrűben landolt. Ciric is kihagyja a távolit, majd Molnár szerezhet egy közelit, 16-16.

9′

Ciric remek passza után Fortune tud egy szépet zsákolni, 14-14 - időt kér a Debrecen!

8′

Lajsz középtávolija nem jó, majd Fortune ugyan szed egy támadópattanót Boltic tempója után, de Juhos kihagyja a középtávolit. Ciric eladja a labdát, de Lilov nem dobja be a második tripláját sem. Kósa jön Lajsz helyett a Debrecenbe.

7′

Juhostól nem jó a közeli, majd Lilov triplája jön le, Sulovicé ismét a pattanó,de Fortune eladja.

6′

Armwood faultja után Ciric állhat a vonalra: mindkettő jó a kapitánytól, 12-12. Jones viszont megint be tud menni a palánk alá, 14-12.

6′

Jones egy lerohanás után egy könnyű kosárral, 10-10. Fortune eladja a labdát, Lilov mehet vele végig - két ziccer, és máris 12-10, időt is kér Andjelko Mandic.

5′

Sulovic a saját palánkja alatt üt be egy faultot: Lilov viszont kihagyja mindkét dobását a vonalról. Ciric triplája lejön, azonban Boltic Juhos háta mögé passzol.

4′

Armwood ejtése ugyan lejön, de Molnár András a megszerzett támadópattanó után már visszaemeli, 8-8. Sulovic harcol ki egy faultot egy támadólepattanó után, jöhetnek az első szegedi büntetők: mindkettő a helyén, 8-10.

3′

Jones büntetője kimarad, Sulovicé a pattanó - Boltic pedig beemel egy újabb hármast, 6-8!

2′

Ciric szerzi az első szegedi triplát, fordít a Szedeák, 4-5. Jones betörése után azonban megint a Debrecen vezet, 6-5.

1′

Lajsz gyorsan válaszol, 2-2. Sulovic leszedi a pattanót, majd elrontja a közelit - Armwood viszont nem, 4-2.

1′

Az első pontot azonban a Szedeák szerzi, Sulovic horga van bent, 0-2.

17.48′

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan rajtol a Szedeák idénye az újonc Debrecen otthonában. A szegediek számára győzelemmel kezdődött az új idény, hiszen az U20-asok meccsén többek között Révész Ádám kiváló teljesítményének (21 pontos, 20 lepattanós dupla-dupla) 75-62-s sikert arattak a fiatalok a Debrecen ellen. Reméljük, a felnőttek meccse is hasonló eredménnyel végződik!

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. Hajrá Szeged!
  2017. szeptember 30., szombat, 07:13
  Válaszolok

  Nagyon szép kezdése az idei bajnokságnak.
  Lilov: Hagyjátok! Ilyen a profi sport.
  [Az utolsó igazolás ami meglepett és felháborított, az Nagy Laci, Barcelónából történő hazatérése volt. (Emlékeztek: Korábbi kérdésre a válasz: “Itthon? Csak Szeged jöhet szóba!”)]
  GRATULÁLOK A CSAPATNAK!
  Hajrá Szeged!

 • '>
  6. Ady térI srác
  2017. szeptember 29., péntek, 20:44
  Válaszolok

  Bravó Srácok! Bravó Kolti! Így köll ezt kék-feketében!
  CSAK A SZEDEÁK!

 • '>
  5. Zebulon
  2017. szeptember 29., péntek, 20:32
  Válaszolok

  Köszi szépen fiúk! Lilov szégyeld magad! Remélem kiestek!

 • '>
  4. oskolau
  2017. szeptember 29., péntek, 20:18
  Válaszolok

  Hát , Zebulon, biztos meggyőzően ígértek neki, de ma azért a vesztes csapatban játszott! 🙂

 • '>
  3. Brekk
  2017. szeptember 29., péntek, 20:17
  Válaszolok

  Szép volt fiúk!!!!így kell kezdeni a bajnokságot.

 • '>
  2. Labtengo
  2017. szeptember 29., péntek, 20:15
  Válaszolok

  Szép volt !!!!

 • '>
  1. Zebulon
  2017. szeptember 29., péntek, 18:27
  Válaszolok

  Kiváncsi lennék mennyivel többet kínáltak Lilovnak a debreceniek.