Kézilabda: nem sikerült a bravúr az SZKKSE-nek

Ugyan remekül kezdett a Kecskemét ellen a PC Trade Szeged KKSE, de ezt nem sikerült hoznia a folytatásban, így kiesett a Magyar Kupából.

Ezúttal a Magyar Kupában találkozott egymással az NB I/B Keleti csoportjának tavalyi két riválisa, az SZKKSE és az immáron élvonalbeli Kecskemét.

Ugyan a vendégek szerezték a meccs első gólját, de ezt követően kiválóan védekezett a Szeged, és Dobó Mónika kapuban bemutatott bravúrjainak is köszönhetően közel tíz percen keresztül nem kapott gólt, így 6-1-re meglépett Bakó Botond együttese. Ezt a periódust Siska Pálma értékesített hetese zárta le, majd ugyan a szegedi kapus bemutatott még néhány szép védést, de a Kecskemét védekeése és kapusteljesítménye is feljavult, így nyolc perccel a szünet előtt Karalyos Orsolya találatával kezdődhetett minden elölről. (8-8) Ekkor támadásban került gödörbe az SZKKSE, a Tisza-partiak is közel tíz percen át nem tudtak betalálni, Bató Lili átlövése törte meg a szegedi csendet, de harminc perc után a feljavuló Kecskemét kettővel vezetett a szünetben.

A második félidő nagyjából hasonló mederben folyt: nem volt olyan felszabadult a szegediek játéka, mint a szünet előtt, miközben a Kecskemét, és főleg Varga Nikolett és Siska Pálma néhány könnyű góllal növelni tudta a vendégek előnyét: három-négygólos kecskeméti előnynél a kapuban álló Risovic védései után nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez a Szeged, így a hajrára már nem maradt esély arra, hogy bravúrt mutasson be a hazai együttes, így a Kecskemét végül öttel, 25-20-ra nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban, és a következő körbe jutott a kupában.

Azért sajnálhatja igazán ezt a meccset az SZKKSE, mert az első negyed óra ennél szorosabb meccset ígért, azonban amikor jött a törés a szegediek játékában, onnantól nem tudtak ebből kitörni Dajka Bettináék. A PC Trade Szeged KKSE legközelebb jövő szombaton, az Eger otthonában lép pályára a bajnokságban.

Női kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló

PC Trade Szeged KKSE – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 20 – 25 (9-11)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea.
SZKKSE: Dobó M. – Takács K., Maláti, Dajka 5, Molnár 2, Mikó, Bárány 5/2. Csere: Nagy É. (kapus), Speth 1, Bató 2/1, Homoki 1, Miklós 1, Scheffer 1, Berta 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kecskemét: Risovic – Albert, Varga N. 7, Gulya, Siska 6/4, Karalyos 1, Szabó E. 2. Csere: Andrási (kapus), Tóth L., Aron 1, Deáki 2, Kaiser 3, Fauszt 2, Orell 1. Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 3/2 ill. 5/4.
Kiállítás: 2 perc ill. 4 perc.

Bakó Botond: “Jól kezdtünk, ami bosszantó számomra, hogy ez után miért nem mertünk bátrak lenni és miért veszítettük el a magabiztosságunkat. A Kecskemét egyértelműen arra alapozott, hogy meglövet bennünket. Nem mertünk nagyobb felelősséget vállalni, és a védekezésünkkel sem voltam elégedett, középen kaptunk könnyű gólokat és átlövéseket, ezeket meg kellett volna akadályoznunk. A szünet után az átlövéseink mellett a ziccereinket is elrontottuk, rengeteget hibáztunk kapussal szemben, ennek lett következménye a nagyobb különbség. Ha higgadtabbak vagyunk, akkor egy sokkal kiélezettebb csata lett volna, nem azt mondom, hogy mi léptünk volna tovább, de egy kiélezettebb meccset láttunk volna.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
60′

Labdaszerzés után roboghat a Kecskemét, Orell fejezi be a ziccert, 20-25. Még egy támadásra van idő: pontatlan azonban Miklósnak a labda a szélre, így ez a vége: az SZKKSE-nek voltak kimondottan jó periódusai, de nem sikerült meglepetést okozni, és Siska Pálma, valamint Varga Nikolett vezetésével öt góllal nyer, így továbbjut a Kecskemét.

60′

Siska engedi el test mellől, de ezt Nagy Éva fogja.

59′

Andrási is bemutat egy bravúrt Dajka betörése után, marad a 20-24.

58′

Dajka a kapufát találja el kintről, majd támadó fault után visszakerül a labda a szegediekhez.

57′

Berta is eredményes egy gyors akció után, 20-24. Zsikót viszont kiállítják, Kaiser elleni faultja miatt. Ez egy jó védekezés, majd időt is kér az SZKKSE.

56′

Scheffer kap labdát, aki lendületből tör be, és lő Andrási kapujába, 19-24.

55′

Kaiser egy csel után kerül ziccerbe, és vissza is húzza a jobb alsóba, 18-24.

54′

Aron kezéből kicsúszik a labda, Homoki átlövése pedig a blokkról vágódik a kecskeméti kapuba, Andrási már elment a másik irányba, 18-23.

53′

Bárány okosan emeli át Andrásit, 17-23.

52′

Speth óriási kapufája kintről, a kipattanót Dajka harciasan megszerzi, és ki is harcol egy hetest és egy két percet Karalyosnak.

51′

Fauszt talpról lő a léc alá, 16-23.

50′

Ismét kissé kapkodó játék mindkét részről, egy-egy védéssel.

49′

Technikai hiba mindkét oldalon, majd Deáki hosszúra nyúlt bejátszását fogja Nagy, aki indítja is Miklóst, ő pedig okosan ellövi Risovic mellett, 16-22.

48′

Deákinak van egy kis szerencséje is, mert átlövésébe ugyan beleér Nagy, de a kezéről a kapuba vágódik a labda, 15-22.

47′

Molnár és Risovic csatáját megint utóbbi nyeri.

46′

Lépéshiba Batónál, majd egy elrontott passz a vendégektől, Dajka viszont lő egy gyönyörű gólt átlövésből, 15-21.

46′

Molnár Imola most túlhúzza a jobb szélről, nem úgy Fauszt, aki a léc alá lövi a labdát, 14-21.

45′

Ismét Siska a hetessel: ezt is bepattintja Nagy Évának, 14-20.

44′

Maláti talpról próbálja meglepni Risovicot, de ezen rajta volt a kapus - Karalyos kerül földre beállóból, büntető a Kecskemétnek!

44′

Kaiser kap labdát a hatoson, be is tud fordulni, nem rontja el a ziccerét, 14-19 - időt kér Bakó Botond, az eddigi legnagyobb különbség a meccsen.

43′

Dajka újabb labdát les le, ezúttal Siska indítását fogja meg - Mikó kerül ziccerbe, de Risovic ezt is fogja.

42′

Dajka betörése után szól a síp, így hiába lő a kapuba, érvénytelen a gól - a túloldalon viszont újabb hetes: Siska Nagy Évának a másik oldalra dobja, 14-18.

42′

Hetes! Kaisert nem tudja megállítani a szegedi fal, Siska állhat a vonalra: bevágja a jobb kapufa mellé, 14-17.

41′

Dajka a szaggatottról, a felső sarokba, 13-16. Molnár egy hasonló helyzetből, mint az előbb: most nem ront, és kilövi a hosszút, 14-16.

40′

Kaiser eredményes beállóból, 12-15. Varga nagyon éles szögből, de át tudja ejteni most Dobót, 12-16.

39′

Molnárnak jó a labda a szélre, fel is kanyarodik, de a rövidre húzza, ezen viszont rajta van Risovic.

38′

Báránynál belemenés, majd a visszafutó Dajka lelop egy indítást - ezzel ér véget a kissé rohanós tempó.

38′

Homoki betörése után lő Risovic kapujába, 12-14.

37′

Bárány lövi most Andrásinak, a jobb alsóba lövi Bárány, 11-14.

36′

Varga bejátszása nem jut el Gulyához, majd ki is csúszik a kezéből a labda: Dajkát a levegőből rántja le Gulya, övé a meccs első két perce, és hetest is lőhet az SZKKSE.

35′

Báránynak lőnie kellett a szaggatottról, mert már fent volt a bírók keze, elzúg a kapu fölött próbálkozása.

34′

Szabó Edina kanyarodik fel a bal szélről, és pont arcon lövi Dobó Mónikát: sportszerűen elnézést is kér a kapustól. Viszont támadhat tovább a Kecskemét, Varga Nikolett pedig megint eredményes, most a szélről, 10-14.

33′

Bárány válaszol kintről, ez nagyon kellett, 10-13.

33′

A túloldalon viszont Aron bátran bemegy két ember között, és pontosan a bal felsőbe lő, nyílik az olló: 9-13.

32′

Maláti harcol ki egy hetest beállóban, ismét Bató jön ehhez, viszont a kapuban már Andrási áll vele szemben: a kapus lábáról a kapufa mellett csorog el a labda, kimarad a büntető!

31′

Jó védekezés, majd már passzívnál támadhat a Kecskemét - de jön megint Varga középről, és visszahúzza a jobb alsóba, 9-12.

31′

A Kecskemét kezdte a második félidőt.

30′

Még van idő egy támadásra: Risovic azonban ezt a ziccert is hárítja. Ez a félidő vége - remekül kezdett ugyan az SZKKSE, de a félidő második felére stabilizálta játékát a Kecskemét, Risovic feljavult a kapuban, így két góllal vezetnek a vendégek a szünetben, a látottak alapján azonban izgalmas második felvonás áll előttünk.

30′

Varga elkapta a fonalat, átlövésekből jobban megy neki, mint a szélről, 9-11.

30′

Homoki átlövését sáncolják, de oldalt megy ki a lada, támadhat az SZKKSE. Bató megy fel, és pokolian pontos labdát küld a bal felsőbe, 9-10.

29′

Gyorsan visszakerül az SZKKSE-hez, Maláti talpról lövi el kilenc méterről, de Risovic ott maradt a bal saroknál, így ezt is megfogja. Deáki marad üresen a kontránál, nem rontja el a ziccert, először vezetnek kettővel a vendégek, 8-10.

28′

Miklósnak jó Homoki passza a jobb szélre, de Risovicon ez a labda sem jut túl.

27′

Varga most átlövőből eredményes: 0-1 után először vezet a meccsen a Kecskemét, 8-9.

26′

Miközben Risovic megint kitol egy átlövést, sárgát kap reklamálásért Marosán György. Kezdi sajnos elkapni a fonalat a kecskeméti kapus.

25′

Dajkát is megállítják, majd már mivel fent a bírók keze, kénytelen lőni, de ezt most olvasta Risovic. Marad ugyanakkor a Szegednél, Miklós megmentette, de Risovic, majd Dobó is védeni tud.

24′

Kaiserre még időben lépnek oda a szegedi falban, majd Vargát is megállítják, passzívnál támad a Kecskemét, de nem is jó a labda a szélre Tóth Lillának.

23′

Homoki lő fölé talpról, már a vezetésért támadhat a Kecskemét.

22′

Lépéshiba Batónál, majd egy gyors akció után Karalyos látja meg a területet, ahova be is tör - és ki is egyenlít egy pattintott lövéssel, 8-8.

21′

Siska a vendégek legjobbja, irányítóból most a bal alsót választotta, 8-7.

20′

Gulya kerül a földre a szegedi védelem szorításában, majd egy gyors kontrát vezethet az SZKKSE - Batót meglökik, ez már hetest ér, ő is lőheti: bepattintja a bal kapufa mellé, 8-6!

19′

Dajka megint átlövésből, jól mozgatja csapatát, e mellett eredményes is, 7-5. Gyors válasz Siskától, szinte ugyanúgy, ahogy az imént, 7-6.

18′

Egy-egy kapufa mindkét oldalon, majd Maláti előtt nyílik meg a fal középen, de átlövése elkerüli a kaput.

Nincs szerencséje sem Malátinak, aki most futtából lövi el, de Risovic lábáról éppen elgurul a gólvonal előtt a labda, viszont támadhat tovább az SZKKSE egy fault miatt. Takácsnak a húzás a szélre, de a keresztlécet találja el. Siska lendületből a léc alá, 6-5.

17′

Egy-egy kapufa mindkét oldalon, majd Maláti előtt nyílik meg a fal középen, de átlövése elkerüli a kaput.

16′

Karalyos kap lapot, miután Mikót állítja meg túlzott határozottsággal: Bakó Botond hetest reklamál, de elmarad a büntető. Mikóra zárnak megint, már passzívnál támad az SZKKSE, a középre érkező átlövést Risovic fogja.

Siska készíti elő szépen Varga Nikolettnek, aki szépen lövi ki a bal felsőt a kilencesről - 6-4-nél időt kér Bakó Botond, 6-1 után most három vendég találat szegedi válasz nélkül.

15′

Karalyos kap lapot, miután Mikót állítja meg túlzott határozottsággal: Bakó Botond hetest reklamál, de elmarad a büntető. Mikóra zárnak megint, már passzívnál támad az SZKKSE, a középre érkező átlövést Risovic fogja.

14′

Jó a blokk is a vendégektől, ez most egy könnyű gól, Szabó Edina roboghat végig, 6-3.

13′

DOBÓ MÓNIKA! Megint egy védés tőle, Varga kapott egy indítást a szélre, de Dobó kezeiben ez a ziccer is elakad!

12′

Siska áll oda most: megtöri a majd tíz perces kecskeméti gólcsendet, és a bal alsóba lövi a büntetőt, 6-2.

12′

Most jól védekezik a Kecskemét is, Dajkára kiléptek, majd Bárányt sáncolják. Aron harcol ki egy hetest betörése után.

11′

Továbbra is jól működik a szegedi védekezés - most lépéshiba miatt kerül vissza a labda az SZKKSE-hez. Maláti talpról most fölé lő, Siska kiosztja Vargának a jobbszélre, aki nem húzza a sarok felé, így Dobó Mónika ezt is fogja!

10′

Bárány Krisztina megy fel a kilencesről, de most oldalhálót talál.

9′

Dobó Mónika! Hát elképesztő, mit hoz a kapuban, most Albert beállóból leadott ziccerét fogja meg!

8′

Dajka életerős átlövése jön vissza a keresztlécről, ezt megfogja Mikó, majd üresen marad a szélen Molnár Imola, aki bevágja a hosszúba, 5-1! Sőt, egy gyors akció után Dajka ismét betalál középről - 6-1-nél időt kér Marosán György! Parádés kezdés a Szegedtől!

7′

Risovic először találkozik a labdával, majd rögtön indítja is Szabó Edinát, aki ejtene, de ennek a Dobó Mónikának ez csemege - lehúzza a labdát a kapus!!!

6′

A meccs első hetese jöhet: Szabó Edinával szemben Dobó Mónika: és a kapus nyeri a csatát! A jobb alsó felé tartó labdát kirúgja a szegedi kapus, marad a 4-1!

5′

Megint jó szegedi védekezés után labdát szerez az SZKKSE, de nem kapkodják el az akciót Dajkáék. Hosszú támadás után Bárány talpról lövi ki a bal alsót, 4-1!

4′

Egy újabb védés Dobó Mónikától, jól kezd a kapuban a szegedi csapatkapitány! Dajka egy remek testcsellel ver meg két védőt középen, és kilövi a bal alsót, 3-1!

4′

Szabó Edinának a húzás a balszélre, de Dobó lábbal véd - majd a kontrát, így a ziccert Speth fejezi be, 2-1!

3′

Siska előtt is jól zár a fal, majd láb után jöhet az SZKKSE - Bárány Krisztina pedig kiegyenlít a szaggatottról, 1-1.

3′

Dajka menne be középen, de támadót fújnak. Vargát szépen megállítja a szélen Takács Kitti.

2′

Báránynak készítik elő, de jó a blokk, majd Szabó Edina mehet a lerohanással, és be is fejezi, Dobó csak hozzáérni tud, 0-1.

1′

Az első támadás végén Dajka talpról lő, de nem talál kaput, majd Dobó mutat be rögtön egy védést egy átlövés után.

1′

A szegediek kezdték a meccset. A Kecskemét narancssárga felsőben, a Szegede rózsaszín-fekete színátmenetes szerelésben.

15.15′

Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol már nagyjából minden készen áll a vasárnapi BL-ütközetre - ám előtte még ma játszanak egy kupamérkőzést, az egykori szegedi edzővel és több, volt SZKKSE-játékossal felálló Kecskeméttel játszik ma Bakó Botond csapata. Tavaly a két csapat közül a Hírös városiak nyerték a másodosztály Keleti csoportját, ez azonban más műfaj lesz. Persze, esélyesebb a vendég együttes, de az SZKKSE épp ma bizonyíthatja, hogy valóban lehet helye az élvonalban.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.