Kézilabda: küzdelmes meccsen verte a Pick a Tatabányát + FOTÓK

Szívósan küzdött a Tatabánya a MOL-Pick Szeged otthonában, Juan Carlos Pastor csapata a második félidőben vitte döntésre a meccset.

Ugyan papíron az első fordulót rendezték a férfi kézilabda NB I-ben, a MOL-Pick Szegednek ez volt a harmadik bajnokija idén – egyben az eddigi legnehezebbnek ígérkező feladat is várt a Tisza-partiakra. Balogh Zsolt gólja nyitotta a találkozót, majd a Tatabánya Jakov Vrankovic góljával a kilencedik percben először vezetett. (3-4) A vendégek jól tartották magukat, és a Pick által támadásban elszórt labdákból rendre be tudtak találni, egy ilyen szituáció után Milos Vujovic lőtt az üresen maradt szegedi kapuba, így először volt kétgólos különbség a meccsen mintegy 20 perc játék után. (10-12) Három hetest is kihagyott az első félidőben a Pick, Stefan Sigurmnasson ugyan zsinórban hat büntetőt is bedobott, de hetedik kísérletét Székely Márton már hárította, majd Stas Skube büntetője után újból egál volt az állás két perccel a szünet előtt. (12-12) A döntetlen maradt is a pihenőre, a Tatabánya védekezése nagyon feszes volt, miközben a Pick többet hibázott ellenfelénél az első harminc perc során.

A fordulást követően már változott a helyzet: egyre többször tudta lerohanni ellenfelét a Szeged, amely a 37. percben újra át is vette a vezetést Jonas Källman ziccerével. (17-16) Zsinórban ötöt lőtt ekkor a Pick vendég válasz nélkül, Juhász Ádám egy közel nyolcperces góltalanságot szakított meg. Többször visszajött ugyan egy gólra a hajrában előbb Bozovicot, majd Vrankovicot elveszítő Tatabánya, de az egyenlítést rendre megakadályozta a Pick. Egy kemény mérkőzésen, nagy csatában végül harmadik mérkőzését is behúzta a Pick Szeged, Bánhidi Bencéék a végén rendre remek átlövésekkel jelentkező Sergei Gorbok bombáinak is köszönhetően három góllal, 28-25-re nyerni tudott.

Juan Carlos Pastor tanítványai legközelebb már nemzetközi mérkőzést játszik, jövő vasárnap, szeptember 17-én a francia Nantes vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 28 – 25 (13-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Pedro 1, Skube 2/1, Gaber, Thiagus Petrus 1, Blazevic, Källman 5. Csere: Balogh 4, Bodó 1, Sigurmansson 7/7, Bánhidi, Zhitnikov, Gorbok 6, Buntic 1, Fekete. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Székely – Pásztor Á., Vrankovic 6, Juhász Á. 6, Vranjes 3, Bozovic 1, Vujovic 2. Csere: Iancu (kapus), Ilyés 1, Sipos, Grigoras 4, Harsányi 3/2. Vezetőedző: Vladan Matic.
Hétméteres: 11/8 ill. 4/2.
Kiállítás: 8 perc ill. 14 perc.
Kiállítva: Bozovic (42′).

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
60′

Ilyés is pontos kintről, 27-25. Gorbok látja meg a rést, be is lövi a rövidbe, 28-25. Nem tud már lőni a Tatabánya, ez a vége: alaposan megküzdött ezért a sikerért a MOL-Pick Szeged, amelynek a szünet után feljavult a játéka, és végül három góllal le tudja győzni a Tatabányát, így harmadik bajnokiját is győzelemmel zárja.

59′

Sipost is kiállítják, kettős emberhátrányban fél percig a vendégek. Balogh előtt nyílik meg a fal, ezt ki is használja, 27-24.

59′

Grigoras emberhátrányból lő egy nagy gólt a léc alá, 26-24.

58′

Vrankovic szabálytalanul jön vissza, ez megint két perc, neki ez volt a harmadik, így kiállítják. Pedro kap egy labdát a jobb szélen, be is pattintja, 26-23.

57′

Juhász osztja ki csuklóból Grigorasnak, aki a rövidbe dobja, 25-23.

57′

Emberelőnyben támadhat a Pick, miközben visszatér Pedro a pályára. Skube egy remek csellel, egyszerre két embert is faképnél hagy, majd belövi Iancu mellett, 25-22!

56′

Gorbokot megfogja Vrankovic, mielőtt lőne, nincs két perc. Bánhidi küzd nagyot a falban, ez már kiállítás Vrankovicnak.

55′

Egyenlő létszámnál is lehozza kapusát Matic, de Vranjes nem tudja gólra váltani a lehetőségét beállóból - ez akár kulcsfontosságú támadás is lehet!

54′

Megint egy gyors indítás, de Iancu támaszkodó lábával védeni tudja Balogh ziccerét.

53′

Gorboknál belemenést ítélnek, az egyenlítésért jöhet a Tatabánya. Grigorasnál is támadó szabálytalanság, Källman pedig menetrendszerűen érkezik elöl, és bevágja a ziccerét, 24-22.

52′

Megint egyre jöhet fel a Tatabánya. Vranjes küzdi magát lövőhelyzetig, és kilövi a jobb alsót estében, 23-22.

51′

Gorbokot most le tudják blokkolni, de még támadhat a Pick. Skube félmagas kísérletét fogja Iancu.

50′

Már passzívnál támad a Tatabánya: de még van Juhásznak ideje arra, hogy eltegye kiszorított szögből Sierra mellett, 23-21.

49′

Szerzett labda után rohanhat a Pick, de vissza tud zárni a Tatabánya. Megint Gorboknak készítik elő, az orosznak ülnek a bombái, 23-20. Időt kér Vladan Matic.

48′

Emberhátrányban szerez gólt Gorbok kintről, Iancu csak hozzáérni tudott, 22-20.

47′

Megy az indítás, amit Vranjes fejez be: 21-20, zsinórban három vendég találat. Közben Pedro lent marad, áll a játék.

47′

Grigoras el tudja lőni, de a kapufára pattintja. Skube keresi a helyet, de megállítják. Marad a labda a Picknél, de Balogh mellélő.

46′

Buntic átlövését Iancu fogja, egyetlen gól lehet közte, ha betalál a Tatabánya. Bunticot kiállítják két percre.

45′

Grigoras is test mellől lő egy pokolian nagy gólt a léc alá, 21-19.

44′

Juhász takarásból, és váratlanul is el tudta lőni szinte a jobb szélről - viszont pontos volt a labdája a hosszú felsőbe, 21-18. Bánhidinél támadót fújnak.

44′

Nem jó a bejátszás Juhásztól, Buntic mehet a kapuig zavartalanul, 21-17. Közel sem olyan a Tatabánya védekezése, mint a szünet előtt - és persze nincsenek azok az eladott labdák sem a Szeged részéről, mint ami a szünet előtt többször előfordult.

43′

Juhász szépít, ezzel megtöri a Tatabánya gólcsendjét, 20-17.

42′

Bozovic közben picit elvesztette a fejét, megpróbált nekimenni Källmannak, így kiállítják a vendégek légiósát piros lappal.

42′

Skube remekül védekezik, aki a levegőből szed le egy átadást, így indul is Thiagus Petrus, aki be is fejezi a lerohanást, 20-16.

41′

Összeszedi Szöllősi, de Sierrát már nem tudja mattolni. Källman tarthatatlan most, megint üresen marad a szélen, ritkán ront két ziccert egymás után, most sem teszi, 19-16.

40′

Vujovicnak játsszák ki szépen az emberhátrányban játszó vendégek, aki fejbe lövi Sierrát: nincs szerencsére komolyabb baja a spanyolnak. Bozovic átlövését is oldalra tolja Sierra, de még támadhat a Tatabánya: a blokk után megvan a labda a Picknek, Källman cundere azonban most nem megy be Iancunak.

39′

Vranjes rántja le Bánhidit ziccerben, ez két perc és hetes. Sigurmansson jön a heteshez: bepattintja Iancunak, 18-16, először vezet kettővel a Szeged.

38′

Vrankovic ziccerét fogja Sierra, de védekezésben is ott van már Vrankovic, aki labdát szerez. Továbbra is sok a hiba mindkét oldalon, bár a Pick játéka valamelyest letisztulni látszik.

37′

Ez most egy szerzett labda, az első szegedi kontra a meccsen: Källman szépen, cunderrel, 17-16 - 3-2 után vezet újra a Pick.

36′

Källman kap egy jó húzást, ő pedig a rövidet választja, Székely már nem ér vissza, 16-16.

35′

Harsányit állítják ki két percre: ezt Gorbok gyorsan ki is használja, 15-15. Juhász egy szép átlövéssel, 15-16.

34′

Juhász próbálna meg két ember között bemenni, de belülvédekezés miatt hetest kap a Tatabánya! Harsányi bepattintja Sierra lába alatt, 14-15.

33′

Gorbok megy fel a szaggatottról, és bombáz a léc alá, 14-14.

32′

Megszerzi a labdát a Tatabánya, majd Harsányi a jobb szélről visszahúzza, 13-14.

31′

Gorbok átlövésén volt ott Székely, de nem tudta megmenteni már attól, hogy sarokdobás legyen. Buntic lövésébe is belekapnak.

31′

A Pick kezdte a második félidőt.

30′

Juhász indult meg középen, de nem tudta meglepni Sierrát. Még egy időn túli szabaddobás: Grigoras a blokkba lövi, ez a félidő. A támadásban elkövetett hibákat egyelőre büntetni tudja a Tatabánya.

30′

Egy kínai a végére: Gorbok fejezi be Pedro átadását, 13-13. Még hét másodperc a szünetig, Vladan Matic időt kér!

30′

Ez is hetes, Harsányi áll oda most: ő a bal alsót választja, Sierra ezt nem tudja fogni, újra vezet a Tatabánya, 12-13.

29′

Skube laposan próbálja de Székely lábáról a kapufa mellé csorog a lövés! Marad az iksz!

29′

Bánhidi tűnik el középen, ez is két perc: 34 másodpercig kettős emberhátrányban a vendégek. Gorbokkal szemben a belül védekezés, ez is hétméteres!

28′

Emberhátrányban is hetest tud kiharcolni a Tatabánya: Sierra azonban második hetesét is megfogja, erre nagy szükség volt!

28′

Harsányit küldik ki két percre, aki majd hogy nem torkon ragadta Bánhidit, ez is hetes. Most Skube lövi, ő bepattintja, így egyenlít, 12-12.

27′

Balogh a kezek és az emberek között is megtalálja az utat talpról, 11-12. Érvénytelen Vujovic gólja belemenés miatt.

26′

Sigurmansson a heteshez: EZ MÁR KIMARAD! Székely lábbal fogja a bal sarokba tartó labdát, először ront az izlandi a büntetővonalról!

25′

Passzívnál támad a Pick, Balogh a szélről húzná vissza, de arrébb teszik, ez is hetes!

24′

Kicsit csapkodó játék után Sipos indul meg, Gorbok pedig szabálytalanul tudja csak megállítani, ezért büntetőt kapnak a vendégek, ráadásul két percre ki is áll az orosz. Vujovic hetesét Sierra megfogja lábbal, nem tudta a spanyol lábai között eldobni a hetest Vujovic!

23′

Zhitnikovot kétszer is megállítja a tatabányai fal, de támadhat a Pick. Gorbok átlövését tolja ki Székely, de már szólt a síp: Zhitnikovnak a passzív miatt nem volt ideje, ezt is fogja Székely - ahogy a túloldalon Sierra. is.

22′

Balogh átlövése után a sarokból folytathatja a Szeged: közben kiegészül a Tatabánya, így emberhátrányban támadhat a Szeged. Megint egy rossz passz, Vujovic megy végig, és mivel üres a szegedi kapu, nem volt nehéz dolga. Először kétgólos a különbség, 10-12.

22′

Időt kér Juan Carlos Pastor: az biztos, hogy védekezésben javulnia kell a Picknek a folytatásra.

21′

Bánhidi megmozdulását ítélték úgy, hogy arcra ment, ez két perc, így egyenlő létszámban a csapatok. A kipattanót Vujovic dobja be a keresztléc alá, 10-11.

20′

Bánhidit terítik le ketten, a hatodik szegedi hetes, most Iancu a tatabányai kapuban: Sigurmansson ezt is elteszi, 10-10!

19′

Grigoras a szélről, 9-10.

19′

Megint egy büntető, Sigurmansson negyedjére is eredményes, Székelyt most is átverte: 9-9.

18′

Juhász veri meg lábbal ellenfelét, majd visszahúzza a rövidbe a bal szélről, 8-9.

18′

Sigurmansson harmadik értékesített hetese, újból egál, 8-8. Eddig remekül tartják magukat a vendégek, védekezésben és támadásban is akadnak hibák szegedi oldalon.

17′

Vrankovic volt szemfüles, ezúttal mindenkit megelőzött egy lecsorgónál, és végül csuklóból elteszi Sierra mellett.

17′

Balogh ellövi talpról, de ezen rajta van Székely, viszont támadhatunk tovább. Másodjára is a kapus nyeri kettejük párharcát, majd Vujovicnak nem jó a húzás a szélre - Balogh viszont egy csel után két ember között betörve ki tudja lőni a bal alsót, 7-7.

16′

Vrankovic-al egyelőre nehezen bírunk, most szinte jobbszélről volt eredményes, 6-7.

15′

Vrankovic megint pontos középről, most a bal felsőbe lőtt, 5-6. Gyors szegedi válasz, Källman marad őrizetlenül, aki a kapuba visszatérő Székelynek lövi ki a bal alsót, 6-6.

14′

Ez is büntető, Skubéról lemaradt Vrankovic. Iancu jön a vendégek kapujába, Sigurmansson most is az ítéletvégrehajtó: ezt is bevágja, kiegyenlít, 5-5.

13′

Megint egy rossz passz támadásban a Szegedtől, de szerencsére nem tudja megmenteni Vujovic, így nincs belőle kontra. Támadófault, Vranjes mehet ziccerig - ezt is bedobja, újból előny a vendégeknél, 4-5.

12′

Bodó talpról ereszt el egy bombát némileg takarásból, de elmegy a kapufa mellett. A túloldalon Sierra fogja Bozovic átlövését.

11′

Gaber védekezett keményen, de támadhat tovább a Tatabánya. Már fent a bírók keze: Thiagus Petrus hiába szerez labdát, nincs lerohanás, visszafújják a játékvezetők.

10′

Ez is hetes, Vranjes volt túlzottan kemény Balogh-al szemben: Sigurmansson most is pontos, 4-4.

9′

Megint egy eladott labda, az első lerohanás: Vrankovic nem jön zavarba, és ezt a ziccert is belövi, vezet a Tatabánya, 3-4.

8′

Vrankovicnak kicsit szerencséje is van, mert Thiagus Petrus ajándékozta oda neki a labdát egy kimaradt tatabányai lehetőség után, majd ezzel meg is lepte Sierrát, harmadjára is egyenlít, 3-3.

7′

Bodónak készítik le lövésre, aki szépen ki is lövi a hosszú sarkot, 3-2.

6′

Bozovic kissé tanácstalanul, de ellövi kintről, viszont nem fog kaput. Nem siet a Pick, inkább visszajönnek a cserék a támadáshoz.

5′

Vrankovic gyorsan egyenlít, 2-2. Bodónál támadót fújnak, így újból jöhet a Tatabánya.

4′

Sigurmansson határozottan a pattintja el Székely mellett, 2-1.

3′

Páros kiállítás, Gaber és Sipos is kiáll. Balogh megtalálja a rést a vendégek falán középen, ez is hetes!

3′

Bozovic egyenlít egy pattintott lövéssel, 1-1.

2′

Jön a büntetőhöz Balogh: Székely megfogja, de a kipattanó Baloghé, aki másodjára már nem ront, 1-0.

2′

Sierra fogja meg Juhász ziccerét, majd Vranjes a kontra után áll Skube elé még éppen a hatoson kívül, de így is hetest lőhet a Pick.

1′

A Tatabánya kezdte a meccset.

18.24′

Köszönjtük olvasóinkat, hamarosan az idény eddigi legkeményebb feladat vár a MOL-Pick Szegedre, amely a tavalyi bronzérmes Tatabányával játszik. Nem épült fel sérüléséből a Pick csapatkapitánya, Zubai Szabolcs, mellette Mario Sostaric nem lesz ott ma a többiekkel, a túloldalon pedig az irányító Szöllősi Balázs a hiányzó, aki súlyos sérülést szenvedett a minap egy edzésen.

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. Figyelő
  2017. szeptember 8., péntek, 16:20
  Válaszolok

  Hát, ez a tegnapi szegedi játék nagyon kevés lesz francia honban a Nantes ellen, ha így kézilabdáznak ott, is hatalmas ruhával jönnek haza!
  A Nantes a francia válogatott másik fele a PSG után.

  Bár, az este azért előjött a szerb vér a Maticsból és néhány ütőemberéből!

 • '>
  2017. szeptember 8., péntek, 14:31
  Válaszolok

  Balynokcsapat
  🙂

 • '>
  3. Hajrá Szeged!
  2017. szeptember 7., csütörtök, 20:52
  Válaszolok

  Nehéz volt!
  Ennél több kell!
  De a lényeg, a lényeg.
  Gratulálok!
  Hajrá Szeged!

 • '>
  2. freemano
  2017. szeptember 7., csütörtök, 20:51
  Válaszolok

  hol volt itt Kézy?

 • '>
  1. HazaiPályás
  2017. szeptember 7., csütörtök, 17:22
  Válaszolok

  jo meccs leszz
  csak ezt a kmézyt kéne már leváltani (egryvel egyutt)
  Horthy miért nincs a köztévében?

  naon gázz