Két évig bírta a rakpart lépcsősorának „új ruhája”

A partfalrekonstrukció után 18 millió forintot csoportosítottak át a büdzséből a környezetgazdáknak arra, hogy rendbe tegyék és lepingálják a rakpart lépcsősorát. A végeredmény mutatós lett, ám korántsem tartós, két év eltelte után egyre több helyen jön le a festék a felületről.

Ha távolról szemléljük a Huszár Mátyás rakpart lépcsősorát, akkor úgy tűnhet, hogy koszos, ám nem erről van szó, hanem arról, hogy elkezdett leválni a festék a lépcsőkről. Mint ismert, 2015 májusában befejeződött a partfalrekonstrukció, ám a több mint 2 milliárdos, EU-s támogatással megvalósított projekt nem tartalmazta sem a Huszár Mátyás rakpart leaszfaltozását, sem pedig a lépcsősor megújítását. Az önkormányzat biztosított forrásokat ezekre a munkákra, a lépcsősor megszépítésére konkrétan 18 millió forintot csoportosítottak át a költségvetésből a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-nek, amit egyébként a közvilágítás fejlesztésére szánt keretből vontak el.

Makrai László, az önkormányzati tulajdonú társaság igazgatója akkor arról tájékoztatta portálunkat, hogy aprólékos, sziszifuszi munka elé néztek a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, hiszen a lépcsősor köveit egyenként eredeti helyükre kellett igazítaniuk, mely közé kötőanyagot tettek. Egy impregnáló festékréteget is kapott a felület, amelynek árnyalata harmonizál a sétány díszburkolatával, illetve a mellvéd színével. A munka el is készült, bár a lépcsősorra a tervezettnél jóval több festékre volt szüksége a környezetgazdáknak.

A szép látvány azonban a múlté, nagyjából két évet bírt a speciális, és bizonyára igen drága olaszországi festék, pedig még csak árvíz sem volt. Az arra közlekedők azt láthatják, hogy egyre nagyobb felületeken kandikál elő az eredeti lépcsőfelület, így messziről úgy tűnhet, mintha koszos lenne a lépcsősor.

Felkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-t, s arról érdeklődtünk, tervezik-e újrafesteni a rakpart lépcsőit, illetve javítani a hibákat, amint tájékoztatást kapunk, frissítjük cikkünket.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. SP
  2017. szeptember 14., csütörtök, 23:25
  Válaszolok

  A festés kötelező alkalmassági ideje pár év.

 • '>
  5. Szilágyi Árpád
  2017. szeptember 14., csütörtök, 12:50
  Válaszolok

  Rusztikus. A visszasmirglizés haladó technikának számított tíz éve. Nálunk most ért be. Na és? Még tizennyolcat nekik! És akkor legalább előkerül az a kis színmintának félretett ezer litykó egy garázsból.
  És ha partfal, ne felejtkezzünk el a szintén költségen kívüli lépcsőalji szemetesek korracélelfödéséről sem, ami mára nem csak mintájában, de anyagában is a kérészéletet mutatja. Egy adta rozsda.

 • '>
  4. okoskának
  2017. szeptember 14., csütörtök, 10:39
  Válaszolok

  El kéne olvasni a cikket, benne van, hogy az állami partfal rekonstrukcióhoz nem tartozott hozzá a lépcsősor foltozgatása és festése, ezért fizette az önkormányzat. Csak ugye a kivitelezés minősége hagy némi kívánnivalót maga után…

 • '>
  3. okosabbnálam
  2017. szeptember 14., csütörtök, 08:47
  Válaszolok

  Állami beruházás volt, miért a Környezetgazdálkodási Kht-t kérdezik?

 • '>
  2. Szabó
  2017. szeptember 14., csütörtök, 08:00
  Válaszolok

  Csoda, hogy eddig bírta…Szegeden semmi nem működik, mindent késve vagy szarul csinálnak meg, és még hosszasan sorolhatnám.

 • '>
  1. elmebajos
  2017. szeptember 14., csütörtök, 07:53
  Válaszolok

  számonkérés ellenörzés!!!! ez a fogalom ismeretlen ezen a földön!!! alja banda! a múzeum szökökút egész nyáron egy vízböl büzlött!!!
  igaz a városháza a legbüdösebb középület a városban.