Józan ész

A karizma, a karakter, a vízió, a lényeglátás és a bátorság különbözteti meg a jövőt meghatározó, közösséget építő államférfit a politika gombamód szaporodó percembereitől.

A sajtóban és a nyílt színi vitában a sárga földig hordják le Magyarországot, ócsárolják annak miniszterelnökét, a színfalak mögött és a folyosókon viszont annál nagyobb az egyetértés, annál sűrűbb a vállveregetés.

Sajátos kettős beszédet folytatnak az öreg kontinens jóindulattal közepes formátumúnak nevezhető, brüsszelita, kozmopolita, valamiféle kevert népességű Európai Egyesült Államokat vizionáló politikai vezetői. „Senki nem akarja hangosan kimondani, de Orbán Viktor nyerésre áll a migrációs vitában” – ismerte el a napokban a tekintélyes Politico.eu portál, mely kiemelte, hogy az uniós vezetők többsége az utóbbi időben bizony átvette a magyar álláspont egyes elemeit.

Orbán sikere Magyarország diadala: a józan ész győzelme lehet az önfeladással szemben. Nem véletlen, hogy a magyar miniszterelnök volt az első, aki felismerte a migrációs áradat történelmi veszélyeit, és fittyet hányva a jövőt felemésztő „píszí”-re kimondta, hogy a bevándorlás megakadályozását kell célul kitűzni a kontinens felé tartó milliók reménytelen, megvalósíthatatlan integrációja helyett.

Ennek jegyében védi Magyarország biztonságát, a nemzet önazonosságát, keresztény értékrendjét két éve a kerítés és a jogi határzár. Ennek jegyében mondunk nemet mindenféle esztelen kvótára.

A karizma, a karakter, a vízió, a lényeglátás és a bátorság különbözteti meg a jövőt meghatározó, közösséget építő államférfit a politika gombamód szaporodó percembereitől: a pusztulást a keblére ölelő Merkelektől, a piperkőc Macronoktól, a szivárványos Trudeau-któl, a zavarodott Junckerektől.

No meg a gyűrött papírokból erőlködve hablatyoló hazai műszónokoktól. Akiken nem segít sem a szemöldökcsipesz, sem a Rolex.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. Hát, így van ez
  2017. szeptember 27., szerda, 10:43
  Válaszolok

  1 – 2 – 3 !!!!! Rajta !!!!
  Megszólalt a komcsi kommandó. Nem látnak, nem hallanak a világ dolgaiból semmit, de “beszélnek”. Sajnos, csak kizárólag ökörségeket, de tőlük ennyi telik. Ez van.

 • '>
  3. Ebgondolat
  2017. szeptember 24., vasárnap, 16:53
  Válaszolok

  Merkel, mint “percember”? Na, ennyire komoly ez a firjálmány ettől a féleszűtől!

 • '>
  2. NP
  2017. szeptember 24., vasárnap, 14:08
  Válaszolok

  “A sajtóban és a nyílt színi vitában a sárga földig hordják le Magyarországot, ócsárolják annak miniszterelnökét, a színfalak mögött és a folyosókon viszont annál nagyobb az egyetértés, annál sűrűbb a vállveregetés.” – ja!
  Kik ezek a “gratulálók” és hányan vannak? Mekkora súlyt is képviselnek? Kiállnának egy éles helyzetben a Köpcös mellett? Stb. Stb…
  Ilyen ellenőrizhetetlen dumákat bárki írhat, mert nincs ellenpróbája.

 • '>
  1. okosabbnálam
  2017. szeptember 23., szombat, 13:31
  Válaszolok

  A csuti törpe csak koldulni tud, mindig pénzért kuncsorog az egyébként általa szidott Uniótól. 🙂