Iránytévesztés

Botka László megint hasba rúgta a kormányt a SZTE tanévnyitó ünnepségén, véleménye szerint ugyanis egyre rosszabb a felsőoktatás az országban. Mindeközben az egyetemnek soha nem volt annyi pénze, mint most. Ellentmondásos, mi megy rossz irányba.

„Nem mehetnek tovább úgy a dolgok Magyarországon, mint eddig, egyre rosszabb a hazai felsőoktatás helyzete” – ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal készült Botka László a Szegedi Tudományegyetem szombati tanévnyitó ünnepségére. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje évről évre kihasználja ezt a jeles alkalmat arra, hogy páros lábbal rúgja hasba a kormányt. Világos, hogy közelednek a tavaszi választások, dübörög a kampány, de egy ilyen eseményen, ahol több száz izgatott fiatal kezdi meg élete egyik legszebb időszakát, az egyetemi éveit, talán mégsem kellene sárdobálással előrukkolni. A diákokat vélhetően nem érdekli a mocskolódás, és szinte biztos, hogy a polgármester sem lesz népszerűbb és szimpatikusabb ezzel a szemükben.

Botka olyat is mondott: Magyarország rossz irányba halad. A kijelentés már csak azért is hangzott furcsán a TIK Kongresszusi Termének falai között, mert néhány perccel előtte a rektor arról számolt be: soha nem tudtak még ennyi pénzből gazdálkodni, mint most, amikor az elkövetkezendő években összesen 47 milliárd forintnyi pályázati forrásból végeznek majd kutatásokat. Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig később arról tájékoztatott, hogy a kormány mintegy 21 milliárd forintot biztosít a „Szeged zászlóshajójának” minősülő egyetemnek különböző beruházások elősegítésére.

A tanévnyitó előtt nem sokkal jelent meg egy hír, ami szerint az MSZP-ben már nemhogy választási győzelemről nem beszélnek, hanem lassan már attól tartanak, hogy jövőre a parlamentbe sem jutnak be. Ami igaz, az igaz: a felmérések szerint valóban egyre kisebb a szegedi polgármester vezette párt támogatottsága. Talán ez számít rossz iránynak, amin el kellene elgondolkodnia a kormányfő-jelöltnek. Mert egy régi mondás is úgy szól: mindenki a saját háza táján sepregessen.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. bosszúvágyójeti
  2017. szeptember 4., hétfő, 08:47
  Válaszolok

  4. Rolex László: “Az ígérgető rolexes önjelöltnek már 14 ezernél is több kedvelője van a fészbukon.
  Ebből lesz a kormányváltó erő?”
  – Ez nem azt jelenti, hogy ezek mind szavaznának is rá:
  “Az oldal kedvelésével jelezheted, hogy érdekel téged”.

 • '>
  6. bosszúvágyójeti
  2017. szeptember 4., hétfő, 08:40
  Válaszolok

  Botka államünnepeken is gyűlölködő kampánybeszédet szokott felolvasni. Nála ez a megszokott, de a szociknál sem tetszik ez a stílus mindenkinek.

 • '>
  5. epervidék
  2017. szeptember 3., vasárnap, 17:57
  Válaszolok

  Szegény Botka, valami megártott neki … !

 • '>
  4. Rolex László
  2017. szeptember 3., vasárnap, 13:13
  Válaszolok

  Az ígérgető rolexes önjelöltnek már 14 ezernél is több kedvelője van a fészbukon.
  Ebből lesz a kormányváltó erő?
  https://www.facebook.com/Botkalegyen/?hc_ref=ARR7Dc7MFntZFYrNBgEclXgb4ObN0IY162ftZmvUD8zIn5TCtEvi7KxkR04u7lDVlWg&fref=nf

 • '>
  3. bélabácsi
  2017. szeptember 3., vasárnap, 10:01
  Válaszolok

  Egy egyetemi évnyitó nem nemzeti ünnep! 😀

 • '>
  2. Sztgeorg
  2017. szeptember 3., vasárnap, 08:50
  Válaszolok

  Botka bunkó hozza a szokásos formáját! Szégynteljesen a nemzeti ünnepeket is a szokásos politikiai siránkozásaira használja fel!

 • '>
  1. kritikus
  2017. szeptember 3., vasárnap, 07:59
  Válaszolok

  Pedig semmi mást nem tett, csak átvette Orbán pécsi egyetemi beszédének stílusát!