Egyetemi töltőállomást avattak

Átadták a Szegedi Tudományegyetem első elektromos töltőállomást, amit a nap huszonnégy órájában bárki igénybe vehet.

„Az alapvető gondolat, ahhoz a környezetbarát törekvésekhez kapcsolódik, amelyre a Szegedi Tudományegyetem, mint Magyarország legzöldebb egyeteme kiemelt figyelmet fordít. A TIK oldalánál elhelyezett töltőpont rendelkezik annyi napelem kapacitással, hogy garantáltan tiszta forrásból jön létre az energia”– mondta el Szabó Gábor rektor, az elektromos autó töltőállomás hivatalos átadóján. Kifejtette: a jövőre nézve azt is eltudná képzelni, hogy az egyetem a belső szállításait elektromos autókkal oldja majd meg. Ebben az esetben töltőpontok hálózatának kiépítésére lenne szükség.

Az állomást az egyetem a Szegedi Közlekedési Társasággal közösen alakította ki. A kültéri fali töltő a viszontagságos időjárást is tűri, ezért az év minden szakában feltölthető az elektromos autóval érkező vendégelőadók kocsijának akkumulátora. Gyarmati László, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatója pár gyakorlati információval egészítette ki az átadás részleteit. „A töltőállomás a nap huszonnégy órájában nyitva áll az elektromos autóval rendelkezők számára. Sőt, a központ munkaidejében érkezők még töltőkábelt is kölcsönözhetnek, ha a sajátjuk nem bizonyul megfelelőnek”–fogalmazott, majd kiemelte: amint vizuális látvánnyá vált az „állomás”, azonnal terjedni kezdett a városban az információ. Gyakorlatilag a második naptól kezdve keresik a használatra való lehetőséget az érdeklődők.

Szabó Gábor és Gyarmati László kihangsúlyozták, a zöldben való gondolkodás fontos üzenete, annak, hogy az emberek környezetet minél tudatosabban kíméljék meg. A Szegedi Tudományegyetem első elektromos autó töltőállomásának átadásával is ezt az szeretnék közvetíteni.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Őszintén
  2017. szeptember 21., csütörtök, 15:55
  Válaszolok

  Semmi baj nincs Majóval de azzal már inkább, hogy valaki a rektort erre vagy arra utasítani akarja, valamint hogy férfi létére egy fiatal nő tartja az esernyőt. Szerintem ennél kevés udvariatlanabb dolog van.

 • '>
  1. Akos
  2017. szeptember 21., csütörtök, 13:15
  Válaszolok

  Kedves Szabó Gábor!
  Bár ezerszer mondták tartsa a távolságot Majotól ez nem megy.
  Higye látják és tudják Önók egy csapat.
  Ezt már soha nem mossa le.