Bach-művek szólaltak meg a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

Kamarakoncerttel folytatódott a fesztivál pénteki napja Szegeden. Az érdeklődők Johann Sebastian Bach barokk csellóra írt műveiből hallhattak válogatást.

A szegedi dóm altemploma kamarakoncertnek adott otthont a Szent Gellért Fesztivál pénteki napján Michal Stahel közreműködésével. Az idén jubiláló fesztiválon komolyzenei ritkaságok csendülnek fel egy héten keresztül. Ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is. A rendezvény alapítói elkötelezettek a fiatal magyar tehetségek támogatásában.

Az egyhetes programsor vasárnap a jótékonyság jegyében ér véget. Mint arról korábban írtunk, a Szent Gellért Fesztivál keretei között a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a Zene Világnapján jótékonysági komolyzenei koncertet szervez a Szegedi Nemzeti Színházban. A koncerttel támogatókat szeretnének megnyerni azzal a céllal, hogy az elmúlt években megkezdett anyaszobák anyaszállások kialakítását, felújítását, mint legfőbb törekvésüket a jövőben is folytatni tudják, immáron a dél-alföldi régióban. Továbbá olyan Orvosi Sürgősségi Kocsik megvásárlását tervezik, amely a gyermek intenzív modern ellátásához elengedhetetlen.

Az esten közreműködik Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Gyüdi Eszter, Szélpál Szilveszter, és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével. A fesztivál részletes programsorát ide kattintva tekinthetik meg.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.