A zene és az agy találkozásáról a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

Jubileumi témaválogatásokat hallhattak az érdeklődők a Gál Ferenc Főiskolán a Szent Gellért Fesztivál csütörtöki napján.

Tudományos előadásokkal folytatódott a Szent Gellért Fesztivál csütörtökön, a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termében négy előadást hallhattak a résztvevők, Janka Zoltán a zenepszichológiát járta körbe a humor és a kreativitás szempontjából. Renáta Beličová a nyitrai zeneesztétikába vezetett be, a hallás élettanáról a disszonancián át a zeneterápiáig Párducz Árpád beszélt, az új esztétikai tapasztalatokról pedig Harry Lehmann számolt be.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök korábban elmondta, az idén jubiláló Szent Gellért Fesztiválon komolyzenei ritkaságok csendülnek fel egy héten keresztül. A rendezvény alapítói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is.

A programsorozat jótékony célt is szolgál, a hétvégén a Szegedi Nemzeti Színházban, az Ezerarcú muzsika a zene világnapján című koncert bevételével a Korábban Érkeztem Alapítványt támogatják a Szent Gellért Fesztivál szervezői. Az esten közreműködik Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Gyüdi Eszter, Szélpál Szilveszter, és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével. A fesztivál részletes programsorát ide kattintva tekinthetik meg.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.