Szegedre költözik Párizs + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

notre_dame-i_toronyor062kf

Különleges szerelmi háromszög elevenedik meg a Dóm téren a középkori Párizs hangulatával fűszerezve a Szegedi Szabadtéri Játékok mai debütáló előadásán.

Az Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokkal érkező világsikerű musicalt, amely a szerelemről, hősiességről és elfogadásról szól, hat alkalommal láthatja majd a közönség a Dóm téren.

Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre Szegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából. A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is. Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára.

Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Az előadást Kerényi Miklós Gábor KERO rendezi, a főszerepet pedig a nemrég Magyarország legsokoldalúbb előadójának választott Veréb Tamás játssza.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.168.243 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére