Sportkoalíció: “Mi sportolók, megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét!”

2017. augusztus 11., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

sportkoalicio003kf

Nyílt levelet fogalmazott meg a Sportkoalíció elnöke, Balla Attila a Momentum elnökségének – amelyet a továbbiakban változtatás nélkül közlünk.

Tudjátok, mi sportolók megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét!

Tisztelt Momentumos elnökség! (testnevelésből felmentettek! …csupa kisbetűvel!)
Lassan ért meg bennem a gondolat, de azok után, amit az elmúlt időszakban tőletek látok és hallok, a magyar sportért tett teljesítményre válaszul (sportolóink és az ország egyaránt), ideért!

Egy ország erejét, összetartozását, és ma már beszéljünk erről is, hovatartozását méltóképpen megmutatja egy olyan esemény, amely épp napjainkban zajlott Magyarországon.

Remélem, tudjátok mire gondolok. A 17. FINA Vizes Világbajnokságra Budapesten! Egy olyan esemény, ami az egész világ figyelmét hazánkra irányította, amiből erőt meríthettünk a mindennapjainkra, ahol együtt örültünk és sírtunk!

Tudjátok ez volt az, amikor a konyhaasztalnál is felálltunk a magyar himnuszra, amikor Hosszú Katinka nyakába aranyérmet akasztanak, amikor Cseh Lacinak, Kozma Dominiknak vagy éppen a 4×100-as férfi gyorsváltónknak szól, a „RIA RIA HUNGÁRIA” a medence széléről!
Ez az esemény, amiről dr. Julio C. Maglione FINA elnök ezt mondta úgy, hogy még véget sem ért a hazai rendezés, és most figyeljetek!:

„MINDEN IDŐK LEGJOBB VILÁGBAJNOKSÁGA ZAJLIK ÉPP BUDAPESTEN!”

Büszkék vagyunk! Büszkék otthon, munkahelyen, a barátokkal, együtt határon innen és túl!
De lehet ez kevés nektek. Olcsó szlogenekkel, demagóg beköpésekkel operáltok, áldoztok a számotokra semmi sem drága mezején! Lassan már sportellenes mozgalmárokká avanzsálódtok, amitől óva intenélek bennetek!

A sport és a testkultúra az egyetemes és a magyar kultúra részeként elválaszthatatlan társadalmunk egészétől, annak fejlődésétől.
A SPORT – minden egyes ember, különösen a fejlődésben lévő szervezet számára az egyik legfontosabb érték. Kiemelkedő jelentőségét társadalmilag hasznos, semmi mással nem helyettesíthető funkciója támasztja alá:

- az egészségmegőrzés, illetve a betegségmegelőzés egyik alapvető eszköze;
- jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi, fizikai nevelésében, személyiségformálásában;
- a nemzeti öntudat erősítésének, a közösségi együttélésnek, az egészséges lokálpatriotizmus kialakításának fontos eszköze;
- a mozgáskultúra, mozgásműveltség, cselekvésbiztonság fejlesztésének egyedi formája;
- elősegíti a tisztességes játék, az esélyegyenlőség és a tolerancia kiteljesedését;
- kulcsszerepe van a káros, önveszélyeztető tendenciák (alkohol, dopping- és drogfogyasztás) elleni harcban;
- pozitív lehetőséget biztosít a szabadidő hasznos eltöltésére, a szórakozásra és a szórakoztatásra;
- könnyen megszervezhető formája a civil kapcsolatok kialakításának, közösségek együttműködésének

Bízom abban, hogy legalább a TV képernyői előtt meg tudtátok élni azt az élményt, amit a sport teljesítménye és szeretete tud adni egy embernek. Köztük a jövőnknek, a gyermekeinknek! Kétgyermekes családapaként nem nézhetem tétlenül, hogy a sport és mozgás szabadságának élményét, a magyar sport példaképeit elvegyék tőlük!

Amikor véletlen a vízilabdásaink meccsére kapcsoltatok, ahol épp a döntőbe jutásért vertük meg a görögöket, és állva tapsolt 8000 ember, és még 3 millió magyar a TV képernyők előtt, akkor eszetekbe jut a Magyar Olimpia?

Tudjátok, mi sportolók megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét!
Vegyétek fel a versenyt, ne csak a „pálya széléről kiabáljatok be!”

Persze tudom. Teljesítmény nincs elhivatottság, és alázat nélkül! Így nem hiszem, hogy ti értitek miről is beszélek.

Pedig ez nem bonyolult. Mindenki érti.

Még a testnevelésből felmentettek is!

„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is
az egyik legerőteljesebb nevelő eszköze.”
(Szent-Györgyi Albert)

PS: Ezúton külön gratulációmat küldöm Dr. Baji Balázsnak a Londonban zajló atlétikai világbajnokságon elért történelmi teljesítményéért (110m gát; 13.28), és Márton Anitának, a női súlylökésben elért világbajnoki ezüstéremért (19.49m)!

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 29 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.80.41.172 IP címről szól hozzá.

 • 9. partizán hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 12., szombat, 08:35
  Válaszolok

  8. Dol fika: “fogalmad sincs a nyugdíjas nyugdíjakrol”
  - Másféle nyugdíj is van? Mesélj!

 • 8. Dolfi hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 12., szombat, 08:13
  Válaszolok

  epervidék!!! neked fogalmad sincs a nyugdíjas nyugdíjakrol.
  a60-70-80-as években a fodrászok,felszolgálók,masszörök pediküüröösök,benzinkutasok..stb filléreket kerestek mert az állam bekalkulálta a borravalókat a fizetésükbe,na tehát remélem mmegérted…és Te hálapénzt fizetsz az orvosodnak de kizárólag azért,hogy az megfizesse a nyolc 10 szobás házát luxszusautóját és luxuséleltet biztosíts neki,holott neked ….remélhetöleg van biztosításod és nyugdíjat is kapsz valamikor….kicsit elkallódtunk a témétol

 • 7. Kamuzó önjelölt hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 23:47
  Válaszolok

  5. NP a pártod nevében beszélsz? “nem akarjuk finanszírozni”
  Az Mszpnek csak milliárdos adósságai vannak. Ezért van csak szükségük Botkára és a nála lévő szegedi kasszakulcsra a kampányhoz.

 • 6. Hajrá Szeged! hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 21:40
  Válaszolok

  Kedves Attila!
  A momentumosok -akik percemberkék- és az itt is olvasható, fotel-, és számítógép huszárok valószínűleg semmit nem értettek meg az Általad írtakból. A Momentum állandóan görcsölő tagjai azt sem érdemlik meg, hogy megszólítsa őket az ember, nemhogy levelet írjon nekik.

 • 5. NP hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 20:30
  Válaszolok

  Senki nem lopott el tőletek semmit, csak nem akarjuk finanszírozni az eszméletlenül drága lázálmaitokat.

  Nem csak a sportolók küzdenek meg az álmaikért és érnek el fantasztikus eredményeket, hanem még nagyon sokan mások is. Szemerédi Endre Abel-díjában van akkora munka, kitartás és tehetség mint bármelyik világcsúcsban.

 • 4. szegedihuszár hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 19:57
  Válaszolok

  A hírek szerint vannak olyan emberek akik szervilizmusból és alamizsnáért bármiért kiállnak. Oldaltól függetlenül. Itt kérdem mi lett a bormaratonnal és a célokkal?

 • 3. epervidék hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 19:55
  Válaszolok

  Az a nyugdíjas, aki végig dolgozta az életét, nem éhezik. Aki nem dolgozott, vagy csak néhány évet, annak akkor kellett volna gondolkodnia, amikor otthon maradt. Nyilván ennek is volt oka:pl a férje/felesége keresett elég pénzt, stb. De hát mindennek ára van, és ez így volt mindig és így is lesz!
  Amúgy pedig Balla úrnak teljesen igaza van!

 • 2. Remete hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 17:31
  Válaszolok

  Balla Úr! Nagyon szép gondolatok, csak a címzést tévesztette el. Én úgy emlékszem, hogy a Momentum nem az olimpia ellen, hanem a rendezésről szóló népszavazás kiírásához gyűjtött aláírást. A népszavazás kiírásának kötelezettségéről nem a Momentum, hanem az aláírásaikkal a választópolgárok döntöttek. Az a kormány aki olyan kérdésekről is megkérdezi a polgárokat, hogy a családjukat, vagy a migránsokat szeretik-e jobban, ebben a kérésben megrettent a polgárok véleményének kikéréséről. A pályázatot maga a kormány és a fővárosi közgyűlés vonta vissza. A tolvajt máshol kell keresni.

 • 1. Dolfi hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 11., péntek, 15:56
  Válaszolok

  Balla Úr,igazán nem értem a levelét. AMiröl Ön ír azok megvalósult álmok vérrel verítékkel elérve. Lopásnak nincs jele. Az máshol történik!! Gondoljon azokra a gyerekekre akiknek a jövöjét lopja el a kormány,önmagát dicsöítve ingyen etetéssel X korig. Ez ingyenkonyha szegényeknek. A nyugdíjasok akik hóvégeken sírva várják nyugdíjukat mert napokig elötte csak vegzálnak az éhségtöl. Gondoljon azokra akik minimálbéren tartják fenn magukat. Ezeknek az embereknek is vannak álmaik,mégpedig ellopottak.

Ugrás az oldal tetejére