Pohárból távcső, lufiból bomba készült a Szeretet Szigetén + FOTÓK

tiszasziget_tabor30_gs

Önkéntességgel és az önzetlenséggel minden megvalósítható – ez is lehetett volna a jelmondata annak a gyermektábornak, amit Tiszaszigeten tartottak a héten. Az öt nap során a mozgás, a zene, a hit és az angol nyelv is meghatározó szerepet játszott.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is megrendezték a Szeretet Szigete tábort Tiszaszigeten, amit ez alkalommal az óvodai nyári szünidő első hetére időzítettek. Az elnevezés a község és a gyermekek iránti tisztelet egyvelegéből született meg. Ferenczi Edit főszervezőtől megtudtuk, az elmúlt napokban mindent az önzetlenség és a közösségépítő erő jellemzett. Naponta 30-35 fiatal érkezett a faluházba, értük tulajdonképpen az egész település összefogott. A helyi önkormányzat, óvoda és lakosok által egy mintegy húsz fős önkéntes csoport működött közre abban, hogy a lehető legjobban teljenek a 3-10 év közötti kicsik mindennapjai. A felajánlások által a gyermekek díjmentesen vehették igénybe a tábor nyújtotta lehetőségeket.

„Külön öröm, hogy a szórakozáson túl hasznos értékekkel is tudtunk szolgálni, ugyanis a mozgáson és a kézműves foglalkozásokon túl bibliai játékokat és angol nyelvű játékokat tartottunk” – fejtette ki Ferenczi Edit, aki pozitívumként értékelte, hogy sok testvérpár töltötte velük a hetet.

A rendkívül színes foglalkozásokat egy amerikai-magyar óvónő, Lakyn Benefield állította össze. A kicsik felejthetetlen élményeket szereztek, például lufiból vízibombát, míg műanyag pohárból távcsövet készítettek. Utóbbival a természetet kémlelték: madarakat és – nagy meglepetésre – egy mókust is megfigyeltek.

S valóban, a kis táborozók jól érezték magukat. Erről Papdi Bence is meggyőzött, amikor megkérdeztük tőle, hogy mi tetszett neki a legjobban. A 4 éves fiú válasza a következő volt: „az, hogy itt lehettem”.

A tábor ugyan pénteken véget ért, a Szeretet Szigetéről azonban hamarosan ismét hallhatunk majd, mivel ősztől a nagy siker miatt minden második szombaton megnyílik a faluház a gyermekek előtt.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  1. CsikospoloS
  2017. augusztus 5., szombat, 08:41
  Válaszolok

  Lufibol bomba?
  Az most a legfontosabb??