Botrány: azonos neműek házasodhatnak a SZIN-en

Magyarországon törvény tiltja az azonos neműek házasságát, ám a fesztiválon az érdeklődők megismerkedhetnek másságukat nyíltan vállaló emberekkel. Az LMBT csapata nem először vesz részt a SZIN-en, a Civil Faluba csak meghívásos pályázat útján lehetett jelentkezni – írja a PestiSrácok.

A Szegedi Ifjúsági Napok Civil falujában az érdeklődő fiatalok játszhatnak, megismerkedhetnek a másságukat nyíltan vállaló emberekkel, a hazai leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex társadalom színe-javával – írja a Pesti Srácok. A színes forgatagban akár házasságot is köthetnek az azonos nemű fiatalok, bár frigyük nem lesz “hivatalos“, Magyarországon ugyanis törvény tiltja az azonos neműek házasságát. A Civil Faluban való részvételre 2016 óta már csak meghívásos pályázat útján lehetett jelentkezni, az LMBT-s csapat pedig már akkor is a kiválasztottak között szerepelt. Igazán pikáns adalék, hogy “a pályázat tartalmi elemében” az alábbiakat írják:

“2016-ban, a Kiíró által indított Egészséges Szegedért projekthez kapcsolódva olyan részletesen kidolgozott tevékenységeket várunk, amelyek elsősorban a 13-29 éves korosztályt célozzák meg, magas színvonalúak, innovatívak, a pályázó szervezet bemutatkozásán túl a fesztiválozók aktivitását növelik, a látogatók minél szélesebb körű bevonását igyekeznek elérni.”

Nos, a fenti kritériumnak minden bizonnyal megfelel az LMBT-s közösség által kínált “beszélgetés és játszadozás” melegekkel, transzneműekkel, de azért az mégiscsak elgondolkodtató, hogy mindezt 13 éves kortól ajánlják – teszi hozzá a Pesti Srácok.

Fekete muszlim előadó képezi az aktivistákat

A Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában sátrazó LMBT-s közösséghez az érdeklődő fiatal természetesen azonnal csatlakozhat és részt vehet képzéseken is, amivel a társadalom hasznos tagjává válhat. A szeptemberi workshopon például érdekérvényesítést és közösségépítést is lehet tanulni Mustafa Sullivan amerikai közösségszervező jóvoltából, aki “fekete muszlimként New Yorkban született, majd Bronxban élt, ahol környezetvédelmi ügyek mentén kezdett el szervezőként dolgozni.“

“Mustafa nyíltan meleg, fekete muszlim, aki aktív meghallgatásból és félelmet nem ismerő stratégiákból épít mozgalmat. Hite szerint a világ megváltoztatásának három összetevője: szeretet, fény és forradalom” – mutatja be a szervezet a minden bizonnyal remek előadót. De nem is kell a fővárosba való utazással bíbelődni vagy egy hétvégét szánni arra, hogy a mozgalom képzett fiataljaivá válhassunk.

Iskolákba is járnak felvilágosító órát tartani

Az LMBT-s aktivisták az iskolákba is szívesen járnak beszélgetni másságukról és bemutatni a leszbikusok, melegek világát, mondjuk történelem vagy erkölcstanóra keretében – folytatja a Pesti Srácok cikke.

“Képzett önkénteseink 45 perces, illetve 90 perces érzékenyítő, tolerancianövelő foglalkozással állnak az oktatási intézmények rendelkezésére. A foglalkozások ingyenesek, és azokat rugalmasan, a helyi igényekhez és viszonyokhoz alakítjuk. A foglalkozás részletes leírása elérhető a Civil Pedagógiai Kiajánló oldalán.”

Arról azonban nem írnak, hogy a szülők beleegyezését kérnék abba, hogy csemetéjük a tanórán leszbikusokkal és homoszexuálisokkal ismerkedjen meg.

11 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  11. 
  2017. augusztus 28., hétfő, 23:52
  Válaszolok

  Személy szerint engem nem zavar, hogy ki kivel mit csinál privátban. Az viszont felháborít, hogy különféle genetikai mutációt kell az utcára vinni és ezzel összezavarni a gyerekeket, mondván ez normális.

 • '>
  2017. augusztus 27., vasárnap, 20:29
  Válaszolok

  BOTRÁNY: A SzegedMának még egy fesztivál kapcsán is csak homofób gyűlöletkeltésre telik

 • '>
  9. R.
  2017. augusztus 27., vasárnap, 13:08
  Válaszolok

  Annyira nevetségesek vagytok, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor még nem voltatok ennyire a kedves fidesz kormány seggébe, még igazán elismerő cikkeket írtatok a szervezet munkájáról. 🙂 http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/08/a-tarsadalomnak-kell-egy-jo-nagy-seggberugas.html#more-560713 Amióta állambácsi több pénzt ad hirtelen \"botrány\" lett? 😀

 • '>
  8. izsó
  2017. augusztus 27., vasárnap, 11:53
  Válaszolok

  kedves hatoska, értem, hogy a gyűlölködéshez csúsztatni és hazudni kell, de két azonos nemű felnőtt ember saját akaratából azt csinál, amit akar, a kiskorúakon tett erőszaknak ehhez semmi köze, bármennyire is szeretnék a korlátoltak összemosni a pedofíliát más szexuális orientációkkal

 • '>
  7. Én
  2017. augusztus 27., vasárnap, 10:10
  Válaszolok

  Csak úgy megjegyezném, hogy amelett, hogy a házasulandó felek kiállnak a házassági egyenlőség mellett, javarészt heteroszexuális párok házasodtak meg. Vagy barátok “poénból”.

 • '>
  6. Terrorveszély
  2017. augusztus 26., szombat, 15:46
  Válaszolok

  Az LMBT betűk közül hiányzik A P, mint pedofil .
  Az is szexuális eltévelyedés.
  Sok gond van ezzel az új weblappal. 🙁

 • '>
  5. Terrorveszély
  2017. augusztus 26., szombat, 15:44
  Válaszolok

  Az LMBT betűk közül hiányzik A P, mint pedofil .
  Az is szexuális eltévelyedés.

 • '>
  4. Andre1bp
  2017. augusztus 26., szombat, 13:52
  Válaszolok

  Az új alaptörvény tiltja a diszkriminációt szexuális orientáció és nemi identitás alapján, vagyis egy ilyen rendezvénynek nincs joga csak azért diszkriminálni egy civil szervezetet, mert azok LMBT embereken segítenek. Rengeteg közösség képviseli magát a Civil faluban. Mért pont a melegeket éne kiszelektálni? Ők nem magyarok? Nem emberek?

 • '>
  3. izsó
  2017. augusztus 26., szombat, 10:55
  Válaszolok

  segítek, ez 2017-ben csak a szegedmának botrány, amúgy elmúlt már a középkor

 • '>
  2. NP
  2017. augusztus 26., szombat, 09:28
  Válaszolok

  “Magyarországon törvény tiltja az azonos neműek házasságát, ám a fesztiválon az érdeklődők megismerkedhetnek másságukat nyíltan vállaló emberekkel.” – a gépfegyver tartását is tiltja a törvény, de a fegyverbemutatók alkalmával meg lehet velük ismerkedni….
  Oszt annyi…..

 • '>
  1. ...
  2017. augusztus 26., szombat, 09:17
  Válaszolok

  Fekete, muszlim, meleg. Kimaradt, hogy Soros ügynöke, esetleg a hollandoké!