Novák: minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin elmondta: tíz hét után véget érnek az idei nyári Erzsébet-táborok a Balatonnál. Fonyódligeten és Zánkán ezen a nyáron mintegy huszonhatezer gyermek üdülhetett hatnapos, ötéjszakás táborokban napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal.

Jelezte: a napközis táborokban országszerte ötszáz helyszínen ötvenötezer gyermek kapcsolódhatott ki lakóhelyének közelében. A napközis táborok iránt jelentős igény mutatkozott – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta azt is: a balatoni és a napközis táborok mellett az Erzsébet-táborok év közbeni rendezvényeivel együtt – köztük például tavaszi és őszi osztálykirándulásokon, gyógyuló táborokban, karácsonyi eseményeken – összesen mintegy százezer gyermek számára szervez programokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Novák Katalin arról is beszélt: huszonhatmilliárd forint központi költségvetési forrásból újul meg a következő években a fonyódligeti és a zánkai Erzsébet-tábor. Fonyódligeten új épületeket húznak fel, Zánkán pedig jelentős felújításon esnek át az épületek. Emellett mindkét helyszínen a környezet, a vízpart és a játszóterek is megújulnak, korszerű körülményeket biztosítva a táborozóknak. Hangsúlyozta, a munkálatokat úgy ütemezik, hogy azok a táboroztatást ne zavarják.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. ACsikospoloSs
  2017. augusztus 23., szerda, 19:43
  Válaszolok

  Hát m$zpd nem csinált ien programokat,az tény

 • '>
  2. ACsikospoloSs
  2017. augusztus 23., szerda, 19:41
  Válaszolok

  Képet nem bírsz berakni kisiskolás?
  Kis klonocska

 • '>
  1. CsikospoloSs
  2017. augusztus 23., szerda, 19:23
  Válaszolok

  Minden eddiginél többet is loptak el, valószínűleg!