MSZP: ma már a fideszes haverokat segíti az étkezési utalványokból befolyó profit

Az MSZP szerint “az étkezési utalványokból befolyó extraprofit” ma már nem a multinacionális vállalatok zsebébe vándorol, hanem “a fideszes haverokat segíti”.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón emlékeztetett: az Orbán-kormány 2010-ben azzal magyarázta az utalványpiac átalakítását, hogy a rászorulókat és nem a multicégeket akarják segíteni az ebből a szektorból származó extraprofittal.

Hozzátette, a napokban kiderült: a zánkai gyermektábort tulajdonló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára, Hornyák Tibor napi 110 ezer forintért bérelt a táborhoz közel egy úszómedencés luxusvillát; a több mint egyhavi bérlet 3,8 millió forintba került.

Az ellenzéki politikus elmondta, ma egy gyermek táboroztatása étkezésekkel, programokkal együtt heti 38 ezer forint, így a villa bérleti díjából száz rászoruló gyermeket lehetett volna üdültetni. Szerinte a nemzeti együttműködés rendszerében kormányzati szinten elfogadott, hogy valaki a magyar adófizetők pénzén luxuskörülmények között él.

A szocialista politikus azt firtatta, hogyan fordulhat elő, hogy egy hátrányos helyzetű gyerekek üdültetésével foglalkozó alapítvány vezetője 1,8 millió forintot keres, többet, mint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Jelezte, ez ügyben írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltánhoz, valamint Rétvári Bence és Novák Katalin államtitkárhoz.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, Botka László vezetésével az MSZP “elkergeti az urizáló kormányt”, a magyar emberek ugyanis azt várják, hogy “tegyenek igazságot”. Jelezte, vizsgálják annak lehetőségét, hogy tudnak-e feljelentést tenni az ügyben.

Egy felvetésre, hogy a főtitkár saját pénzéből fizette a bérleti díjat, Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: “nincs rendben a matek”, hiszen ha a főtitkár 1,8 millió forintot keres, akkor hogyan tud kifizetni 3,8 millió forintot egy hónapra.

A képviselőt kérdezték arról is, hogy a Magyar Nemzet szerint az állami cégvezetők alapbérük 10-80 százalékának megfelelő prémiumot kaptak 2016-ban. A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy az MSZP csatlakozott az állami cégvezetők bérplafonjának bevezetését célzó népszavazási kezdeményezéshez. Ezzel meg lehetne állítani a “pofátlan” jutalomfizetést is – tette hozzá.

Arra a kérdésre, mit szól az MSZP ahhoz, hogy a Czeglédy-ügyben újabb letartóztatás történt, Nyakó István sajtófőnök azt mondta, mindenki a saját háza táján sepregessen. Kifejtette: Mengyi Roland fideszes képviselő ügye már a bíróságon van, és Vörösmarty Attila kormánypárti megyei közgyűlési tag is vádlottként szerepel a bíróságon egy 450 millió forintos sikkasztás miatt.

A Fidesz szabaduljon meg ezektől az emberektől! – szólított fel.

Nyakó István rögzítette: Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával az MSZP-nek, a parlamenti frakciónak, illetve Botka László miniszterelnök-jelöltnek sincs élő szerződése, és etikai vizsgálat is indult. Hangsúlyozta ugyanakkor: Czeglédy még csak gyanúsított.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. inter naci
  2017. augusztus 12., szombat, 14:04
  Válaszolok

  7. A gyűlölködés és agresszív vádaskodás bangóéknál etnikai sajátosság. Csoda hogy nem kap agyvérzést amikor ilyen átéléssel előadja. Mégha igaza is van, akkor is rossz látni ezt az energiavámpírt.

 • '>
  7. Megfigyelő
  2017. augusztus 12., szombat, 11:14
  Válaszolok

  E hét végén a Bangóné az ügyeletes szarhányó a kommunista utódpártnál?!
  Ömlik belőle a hazugság mint a f.s!
  Nagyon komolyan azoknak nagyon nagy a baj a szellemi képességükkel akik kizárólag mások ócska, kisstílű rágalmazásával akarnak érvényre, hatalomra jutni!
  A hatalom megszerzésére náluk a cél szentesíti az eszközt!
  Náluk ez az eszköz nem más mint a minősíthetetlen mocskolódás!
  Ehhez értenek a Rákosi ideje óta, semmi máshoz!
  Milyen lehet ez a nő “családanyának”?
  Az MSZP nem más mint egy rosszindulatú kinövés az ország testén!

 • '>
  6. Szegediner
  2017. augusztus 12., szombat, 08:25
  Válaszolok

  Ha Bangóné naccságos asszony mondja akkor az biztosan úgyis van…

 • '>
  5. pártkatona
  2017. augusztus 12., szombat, 07:48
  Válaszolok

  4. Már 4:10 nél arról beszél Lengyel, hogy az Mszp soha nem lesz kaszárnya. Marad kupleráj. 🙂
  Ha Botka a tavalyi választmányi pofontól nem tért észre, akkor most végleg kiütik.

 • '>
  4. királycsináló
  2017. augusztus 12., szombat, 07:28
  Válaszolok

  Lengyel László az eddigi mentor is leírta már Botkát.
  5:00-tól érdemes megnézni a fanatikus okoskodó NP-kinek is!
  http://www.atv.hu/videok/video-20170810-lengyel-laszlo

 • '>
  3. Kamuzó önjelölt
  2017. augusztus 11., péntek, 23:40
  Válaszolok

  2. “úrizál és a jól kereső feleségére fogja, ”
  Bangónéni figyelmét fel kellene hívni a miniszterelnök-jelöltjükre!

 • '>
  2. rolexes László
  2017. augusztus 11., péntek, 19:32
  Válaszolok

  Bangónénak nem tetszik, ha egy politikus úrizál és a jól kereső feleségére fogja, hogy azért telik rá. (ATV)

 • '>
  1. barna jánus
  2017. augusztus 11., péntek, 17:10
  Válaszolok

  Bangoné, nomen est omen mondaná meg párttársa miből,mennyiért építette a villát amit 110,000-ért lehet kiadni/hó? Beadta-e az illető a szociális lakhatási támogatás kérelmét.
  A Hornyák fütyi tényleg sokat kap,vagyis nem keres.
  Az Msz(m)p terelő pulinak képzeli magát,pedig nem is uszították az áldozatra!Majd ők elzavarják a húsosfazék mellől a Fityiszt – baj csak annyi lesz,hogy 7%-kal piszok nehéz lesz.Még egy opció,ha ők számlálnák a voksokat,mint 1947-ben (édes idők) ja és az orosz haderő a határon kivül.