Migránsok rejtőztek a kisbuszban (FRISSÍTVE)

Egy holland állampolgár által vezetett kisbusz rakterének ellenőrzése során két illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotánál – írja a police.hu.

A sofőr augusztus 15-én éjjel akart a gépjárművel az ország területére lépni Csanádpalotánál. A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a jármű rakterében két illegális migránst találtak. A magukat iraki állampolgárnak valló határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az autószállító tréler sofőrjével szemben embercsempészés, a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást a román határrendőrség.

Fogás Kiszombornál

A Csongrád megyei rendőrök szerdán reggel három afgán migránst fogtak el Kiszomboron. A rendőrök augusztus 16-án reggel három határsértőt fogtak el Kiszombor belterületén. A járőrök a három férfit a kirendeltségre előállították. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Potyautas Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

A Csongrád megyei rendőrök augusztus 16-án reggel a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában találtak rá a férfira, aki egy kamion rakterében bújt el. Ellenőrzése során a magát afgán állampolgárnak valló személy sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfit visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.