Még lakcímkártyát is igényelhetünk a SZIN-en + FOTÓK

mobil_kormanyhivatal_szin006kf

Hatodik alkalommal SZIN-ezett a megyei kormányhivatal. A fiatalok szinte minden közigazgatási szolgáltatást igénybe vehetnek a mobil kormányablakban – a személyi igazolvány igénylésétől az ügyfélkapu regisztrációjáig. A NAV-osok játékokkal várják a fesztivál résztvevőit, szeretnék, ha tudatos adózókká válnának.

Kitelepült a Szegedi Ifjúsági Napok civilfalujába a Csongrád Megyei Kormányhivatal, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Délutánonként nemcsak programokkal készülnek, hanem hasznos tanácsokat adnak, vagy éppen egy-egy közigazgatási ügyünket is elintézhetjük.

„Ismét megjelenünk szolgáltatásainkkal a SZIN-en, hogy a közigazgatást közelebb tudjuk hozzájuk vinni, bepillantást nyerjenek munkánkba, s konkrétan ügyet tudjanak intézni” – nyilatkozta Zakar Péter, a kormányhivatal igazgatója. Úgy vélekedett, 2010 előtt elképzelhetetlen lett volna, hogy kitelepüljön egy bürokratikus szervezet a hivatal falain kívülre. Fokozatosan bővítették jelenlétüket, kezdetben még csak információt adtak, később viszont már a kormányablakban konkrét ügyeket is intézhettek.

mobil_kormanyhivatal_szin002kf

Július 7-től működik kormányablak buszuk, amely eddig 39 településen járt, ahol 870 ügyben jártak el az állampolgárokat segítve. A 2 munkaállomásos mobil egységben személyi igazolványt, lakcímkártyát, útlevelet, vezetői engedélyt lehet igényelni, vagy akár ügyfélkapunk regisztrációját is megtehetjük.

A fogyasztóvédelem az online kereskedelem ügyében, a foglalkoztatási főosztály pedig az álláskeresés, vagy az Ifjúsági Garancia Program részleteiről nyújthat információkat. A gyámügyi osztály is várja az érdeklődőket, bővebb felvilágosítást tudnak adni az áldozatsegítés, a bűnmegelőzés témakörében. A munkatársak csoportfoglalkozásokkal, bűnügyi totókkal nyújtanak tájékoztatást arról, hogyan előzhető meg az áldozattá válás, és kitől milyen segítséget kaphatnak az érintettek. A népegészségügyi főosztály dolgozói a dohányzás káros hatásaira, – például az emlőrákot megelőző – szűrésekre és a személyi higiénia fontosságára hívják fel a figyelmet, valamint rámutatnak az elhízás veszélyeire.

„Az adótudatosságra hívjuk fel a figyelmet, ezért kívánunk minél több fiatallal találkozni” – mondta Csurgó Edit, a Csongrád megyei igazgatóság adóügyi igazgatóhelyettese. Mindezt játékos formában teszi meg a NAV. Kvízt lehet kitölteni a most fennállásuk évfordulóit ünneplő szervezetekről, szerveződésekről, például a pénzügyőrök 75 éves zenekaráról. A családokra is gondolnak, a gyermekek NAV-os autót készíthetnek.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. belábácsi
  2017. augusztus 24., csütörtök, 07:09
  Válaszolok

  nav os autot én is tudok késziteni
  ráragasztom a nav feliratot
  egy játékautora
  🙂

 • '>
  2. belábácsi
  2017. augusztus 24., csütörtök, 07:08
  Válaszolok

  kábszert is igényelhetünk?

 • '>
  1. Mattil
  2017. augusztus 23., szerda, 22:31
  Válaszolok

  “a gyermekek NAV-os autót készíthetnek”
  Amennyire emlékszem a gyerekkoromra, nagyon szerettem játszani rendőrautóval, kukásautóval, felhúzós és villanyos játékvasúttal, kamionnal, dömperrel. Az hogy adóhatósági gépkocsival is lehetne játszani, mondjuk olyat hogy én vagyok az ellenőr és rettegnek a vállalkozók ha meglátnak eszembe se jutott! Ebből is látszik sanyarú gyerekkorom volt! 🙁