Lázár: Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

Lázár János

Európa az európaiaké, Magyarország pedig a magyaroké, a törvényeket és szokásokat tiszteletben tartó, azokat magukénak valló békés embereké – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

Ma már nem meri tagadni senki sem, hogy Európa az oszmán hódítás óta a legnagyobb veszélybe került – mondta Lázár János a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségén. Hozzátette: dél-kelet felől irtózatos embertömegek indultak meg Európa felé.

Ezeréves államiságunk kötelességünké teszi azt, hogy a kontinens jövőjéről szóló vitákban hallassuk hangunkat – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A liberális álláspont szerint mindegy ki lakja Európát, csak a gazdasági szempontból szükséges létszám meglegyen. A legszélsőségesebb liberális válasz szerint a jövevényeknek még az európai szokásokat sem kell átvenniük vagy tisztelniük, minden alkalmazkodási kényszer nélkül megtarthatják, sőt terjeszthetik saját meggyőződésüket – fejtette ki a miniszter. Ez a radikálisan liberális válasz az elmúlt években több tucat alkalommal, gyakran tragikus módon vallott kudarcot Brüsszeltől kezdve Londonon vagy Párizson át a legutóbbi napokban Barcelonáig – fűzte hozzá.

Lázár János hangsúlyozta, az emberek többsége egyetért azzal, hogy Európa vezetőinek már régen nem a migránsok elosztásának módján kellene a fejüket törni, hanem azon, hogyan lehetne a kontinens megszállásának véget vetni. Különben néhány emberöltő alatt hátrányos helyzetű kisebbséggé válunk saját hazánkban, sőt a saját kontinensünkön – mondta.

A miniszter leszögezte, a migráció a népesség fogyására nem adhat választ, legfeljebb a multinacionális nagytőke munkaerőhiányára kínálhat megoldást. Európa azonban nem egy multinacionális cég, hanem kultúra, életforma, identitás, hit, gondolat.

A politikus rámutatott, a magyar kormány volt az első, amely a megmaradás politikáját a nemzetállami szintről összeurópai szintre emelte. Egyre többen látják úgy, hogy ez helyes válasz lehet Európa történelmi kihívásaira.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. Vásárhelyi .
  2017. augusztus 20., vasárnap, 10:05
  Válaszolok

  Elképesztő ez a vásárhelyi EMBER !Nem is Dr Lázárnak hívnák ,akkora hülyeséggel állt elő igaz HORTHY IS DICSŐÍTETTE ,utána meg mást beszélt .Úgy tudom országunk Európa közepén fekszik ,de ők nem tanulták .Hisz FIDESZ -S PANCSEREK, Az nem baj,hogy a TÖRÖKÖK IGÁZTAK ÉS AZ OROSZOK ,most az ő segedelmükkel VIKIVEL az élen újból az OROSZOK !Most .hogy is van ??????

 • '>
  6. beszólok
  2017. augusztus 20., vasárnap, 08:12
  Válaszolok

  4. “okosabbnálam távirányítója a Rolexes Botkánál van.”
  NP kimaradt. Vagy az ugyanaz? 🙂

 • '>
  5. CsikospoloSs
  2017. augusztus 20., vasárnap, 06:27
  Válaszolok

  Rém-ette,te mien nemzetiségű vagy?

 • '>
  4. beszólok
  2017. augusztus 19., szombat, 22:17
  Válaszolok

  A Nyíl utca a Nyíl utcaiaké.
  okosabbnálam távirányítója meg a Rolexes Botkánál van. 🙂

 • '>
  3. Botka bukta.
  2017. augusztus 19., szombat, 21:57
  Válaszolok

  Ez az ünnephez méltó gondolat, kár, hogy ezer évig kellett erre az okosságra várni!

 • '>
  2. beszólok
  2017. augusztus 19., szombat, 20:18
  Válaszolok

  “Európa az európaiaké, Magyarország pedig a magyaroké..”

  Hogy bele nem fájdult a feje, mire kitalálta ezt a magvas megállapítást! 😀

 • '>
  1. Remete
  2017. augusztus 19., szombat, 20:08
  Válaszolok

  Ja! Románia a románoké, Szlovákia a szlovákoké! Lehet fokozni a baromságot, de jó lenne felfogni a szavak értelmét. Az erdélyi magyarok meg bozgorok Lázár úr?