Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

2017. augusztus 3., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszéke szervezheti meg a 2019-es FIEALC konferenciát, melynek keretében közel 500 hispanista kutatót várnak a városba – közölte honlapján a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara.

Az SZTE nyerte el a Latin-Amerikai és Karibi Tanulmányok Nemzetközi Szervezetének (FIEALC) konferenciaszervezési jogát 2019-re, lekörözve pályázatával a kínai, az orosz és – az utolsó fordulóban – az indiai jelentkezőket is. Belgrád után így a XIX. FIEALC nemzetközi kongresszus alkalmából közel 500 hispanista kutató és oktató érkezik majd Szegedre a világ minden tájáról, köztük neves professzorok, miniszterek és államtitkárok.

A korábban szervezőként fellépő külföldi városok, egyetemek és karok tapasztalatai alapján ez a lehetőség a nemzetközi kapcsolatok számára is jelentősnek ígérkezik. Hazánk most először lesz ilyen magas szinten érintett a FIEALC ügyeiben, ugyanis 2019-től két éven keresztül a Hispanisztika Tanszék töltheti be a szervezet elnöki tisztségét – az elnök személyéről majd a későbbiekben döntenek.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.57 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére