Labdarúgás: újra tényező akar lenni a SZEOL az NB III-ban

szeol_csongrad04_gs

Hétvégén elrajtolnak az NB III küzdelmei, így a SZEOL SC számára is megkezdődik az új szezon. Az elmúlt évet az NB II-ben töltő együttes csoportjának egyik favoritjával kezd vasárnap a SZVSE-pályán, a rajt előtt Siha Zsolttal, a gárda nyáron kinevezett edzőjével beszélgettünk.

Július harmadikán kezdődött a SZEOL SC felkészülése, amely a héten ér véget: az egy év elteltével ismét az NB III Közép csoportjában szereplő gárda játékosai számára négy teljes hét telhetett pihenővel, ami a tavalyi erőltetett menet után rá is fért a játékosokra. Vasárnap 17.30-tól azonban a hathetes munkát követően következik az első feladat, méghozzá nyitásként rögtön a csoport egyik, hanem a legnagyobb bajnokesélyesével kezdenek a szegediek, hiszen a Pécs érkezik majd a SZVSE-stadionba – tekintve, hogy az idei szezonban is a Vasutas-pályán játssza hazai mérkőzéseit a klub, amiket a szurkolók az egész szezon során ingyen tekinthetnek meg. “A Pécs tavaly is szeretett volna felkerülni. Az ilyen csapatoknál általában a második évre sikerülni szoktak ezek a tervek. Az előszezont és az átigazolásokat nézve a Pécs bivalyerős favoritja a Közép-csoportnak. Elsőre papíron valóban a mi csoportunk tűnik a legerősebbnek, de megpróbáljuk felvenni a versenyt a riválisokkal. Ide két NB II-es csapat esett ki, míg a megyeegyes bajnokok közül jött a Tiszakécske, akiknek tudjuk, milyen lehetőségeik vannak. A második számú csapatok közül ugyan a Békéscsaba kiesett, de a Honvéd érkezésével nem lett könnyebb a dolgunk. A Dabas is megerősödött, az Iváncsa, a Vecsés és a Rákosmente pedig egyelőre sötét ló” – tért ki arra Siha Zsolt, a SZEOL SC nyáron kinevezett edzője, hogy a három NB III-as csoportból a Közép tűnik a legerősebbnek.

A tavalyi keret tagjai közül 15-en is maradtak a SZEOL-ban, az öltözőben nem cserélt sok fogas gazdát, így többen vannak olyanok is, akik részesei voltak a tavaly nyári feljutásnak, valamint az NB II-ből való kiesésnek is.

“Ezek a fiatalemberek egy éven belül megéltek hideget és meleget. Remélem, él bennünk az, hogy milyen jó érzés meccseket nyerni és ott lenni a tabella tetején, nem pedig azt nézni, hogy elkerüljünk az utolsó helyről.

Ez is volt a célunk, szerettünk volna ezekből a gyerekekből minél többüket itt tartani. Ha nem kell egy teljesen új csapatot építeni, az megkönnyíti a mi munkánkat is” – fogalmazott ennek kapcsán a SZEOL mestere. Persze egy ilyen tavalyi év után nem könnyű a munka, azonban Siha Zsolt úgy látja, amikor elkezdték a felkészülést, teljesen másképp jöttek vissza a játékosok, akik ki tudták magukat pihenni és új cél lebeg előttük. „Szeretnének újra meghatározó szereplői egy bajnokságnak csapatszinten és egyénileg is. Van olyan célunk, amit az öltözőn belül meghagyunk magunknak, a klub pedig megpróbál minél több saját nevelésű játékost beépíteni. Van még mit dolgozniuk, de meg vagyok elégedve a hozzáállásukkal, napról-napra fejlődnek” – utalt arra, hogy több, saját nevelésű fiatal is szerepet kap a szezon során a felnőttek között.

Visszatérve a bajnokságra: az ősszel rendeznek egy előrehozott fordulót is, így 16 bajnoki vár a téli szünetig a kék-feketékre, és miképp a nyitány, úgy a zárás is a Pécs ellen zajlik majd. A közelebbi feladatokra koncentrálva, egy vasárnapi siker nagy erőt adhatna a SZEOL-nak a folytatásra, hiszen a baranyaiaknál kimondva-kimondatlanul a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célként. “Hidegebb fejjel átgondolva, két ok miatt is jó a sorsolásunk: az ősszel kétszer is játszani fogunk a Péccsel, másrészt pedig az edzőmérkőzések alapján is kaptunk magunkról egy képet, a vasárnapi meccsnek pedig az eredménytől függetlenül megállapíthatjuk, hogy mennyire vagyunk lemaradva, már ha le vagyunk. Nem ismeretlen a Pécs, többször is láttam őket játszani, minőségi igazolásokat hajtottak végre. Természetesen nyerni szeretnénk, de nem mi vagyunk a meccs esélyesei” – tekintett a vasárnapi nyitányra Siha Zsolt, akinek ez lesz az első feladata edzőként felnőtt futballcsapat kispadján, hiszen miután abbahagyta a futballt, Tóth Ákos munkáját segítette pályaedzőként, majd sportigazgatóként dolgozott a klubnál. “Várom már, hogy elkezdődjön. Aki ebben dolgozik, tudja, nem nagyon szeretik ezt a hosszú felkészülési időszakot, ezzel én is így vagyok. A munkában hiszek, annak, amit szerettünk volna, a nagy részét el tudtuk végezni, aztán kiderül, hogy mit tudunk ezekből megvalósítani a pályán” – tette hozzá.

Mivel a Felső Tisza-parti stadion nem felel meg a harmadosztály követelményeinek, hiszen nem rendelkezik fedett lelátóval, így a SZEOL hasonlóan a tavalyi évhez, ezt a szezont is a SZVSE-stadionban fogja lejátszani. “Mivel a tavalyi keretből 15 játékos maradt, akik megszerették a SZVSE-pályát nem érzem hátránynak. Jobb hangulatú pálya, mint a Felső Tisza-part, azt sem gondolnám hátránynak, hogy nem tudunk napi szinten azon a pályán készülni, ahol játszani fogunk. Személy szerint örülök, hogy ott lesznek a meccseink, bízom benne, hogy minél többen jönnek majd ki.

Egy olyan szerethető, motivált csapatot szeretnénk, akikkel tudnak azonosulni a nézők, tudnak értük szorítani, még ha ez most nem is másod-, csak harmadosztály”

– nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a SZEOL edzője.

Az érkezőkről Siha Zsolt kifejtette, közülük a Dabas-Gyóntól a klubhoz újból visszatérő Szabó Attila képviseli a rutint, aki egy nagyon jó személyiség, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle. A két, nem a klub kötelékéből érkező fiatal közül Benkő Jakab a tavalyi évet az FK Szegedben töltötte, így ismeri a közeget, a Pénzügyőrtől megszerzett Rabatin Szabolcs pedig az orvosi egyetemre jár majd Szegeden a futball mellett, a többiek pedig az utánpótlásból jöttek fel. Az viszont mindenképpen probléma a SZEOL-nál, hogy Tomisic Stefan lábáról a múlt héten vették le a gipszet, így ő októbernél előbb aligha lép pályára, Buzási Péter pedig derékproblémái miatt még nem edzett az idén – ahogy pedig ennek kapcsán Siha Zsolt megjegyezte, nem mindegy, hogy a fiatalokat hogyan és milyen ütemben dobják be, hiszen ha sok hiányzóval kell számolniuk, akkor többükre is komoly szerep hárulhat.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. volánka
  2017. augusztus 13., vasárnap, 18:58
  Válaszolok

  6.! Utánpótlás! Nagyon le vagy maradva… Néhány hete épp Dlusztus Imre írta le őszinte vallomását a “diósgyőri kalanddal” kapcsolatban. Nem olvastad?? Szívesen beidézzük!
  Egyébként meg Hajrá Szegednek teljesen igaza van!
  “A SZEOL nem nagy múltú.
  Halkó nem szakember.” stb, stb…

 • '>
  7. Hajrá Szeged!
  2017. augusztus 13., vasárnap, 09:31
  Válaszolok

  Bármilyen, szegedi labdarúgásról szóló írás jelenik meg ezen az oldalon, vagy bárhol, azonnal jön a gyűlölködés. Hogy jön ki ebből a szegedi foci felemelkedése?
  A SZEOL nem nagy múltú.
  Halkó nem szakember.
  A Grosics – jelenleg – nem szegedi.
  A stadion, évek óta csak álom.
  Csak új létesítményben, felmenő rendszerben lehetne elérni a stabil NBI-es jelenlétet.
  A SZEOL a helyén van (NBIII).
  Szükség van – a becsületes – utánpótlás bázisokra.
  Szükség van egy új stadionra.
  Szükség van egy, Szegedre hazatérő, megerősített Grosicsra.
  Szükség van szakemberekre.
  (Tehát, aki csak kavar, és nem szakember /lásd: fenn/, annak minél messzebb kellene elkerülnie a sportágat. Nem egy egyesületet, hanem a sportágat. Sőt, a sportot, mert képes mást is tönkretenni.)

 • '>
  6. utánpótlás
  2017. augusztus 13., vasárnap, 07:25
  Válaszolok

  Kérdés: Dlusztus mit csinált Diósgyőrben???Gondolat ébresztő!!!

 • '>
  5. Majdnem2...
  2017. augusztus 12., szombat, 14:18
  Válaszolok

  Majdnem…eltaláltad szarva közt a tőgyit. Halkó ugyan ott “suprenckedett” az alapításnál 1993-ban (hol itt a “nagy múlt”, kedves utánpótlás nicknevű hsz.??), de amíg Dlusztus Imrét és embereit “ki nem lökték az utcára” (citátum erről a portálról a SZEAC-os cikknél) épp a “kézisbarát” Kővári-Halkó bagázs, addig Dlusztus Imre elképzelései alapján nevelték a Tiszavolános Focisuli-tehetségeket – szinte futószalagon!!

  Második nagy tévedésed “Majdnemke”: Dlusztus Imre az ominózus SZEAC-ról szóló itteni írásában nem “rúgott”, csupán tényeket közölt, amit valószínűleg bizonyítani is tud!

  Halkó Pál viszont csak “izzadtságszagúan” próbálta kiigazítani, ami bizony, eléggé “nyögvenyelősre” sikeredett…

  S hogy Dlusztus Imre miért nem válaszolt még erre sem??
  A sas nem kapkod piaci legyek után. 🙂

  Annál méltóságteljesebb. 🙂

  Nem mellesleg utóbbi személynek sorra közlik le színvonalas futball-publicisztikáit hazánk első számú sport-napilapjában. S bizony, egyetlen NS-cikke annyi tudást, értékes infót tartalmaz, amelynek megszerzéséhez Halkónak egy egész élet is kevés lenne. Erről ennyit. Mármint a két fociszakember szellemi tőkéjéről… Oly messze vannak egymástól, mint Makótól Jeruzsálem.

  Erre varrjál gombot “Majdnem-ke”… 🙂

 • '>
  4. Majdnem...
  2017. augusztus 12., szombat, 13:41
  Válaszolok

  …csak fordítva. Halkó alapító, Dlusztus pedig elejében (fontos) támogató. Valamint: Dlusztus rúgott, Halkó tényekkel kiigazította.

 • '>
  3. egérvidék
  2017. augusztus 12., szombat, 11:36
  Válaszolok

  Hajrá Szeol alias Tisza Volán focisuli! Alakult 1993-ban, Dlusztus Imre vezetésével!! 🙂 Az alapítóba nemrég rúgott bele Halkó Pál, a mostani ügyvezető… 🙂

 • '>
  2. utánpótlás
  2017. augusztus 12., szombat, 11:30
  Válaszolok

  Veletek vagyunk! Ti vagytok az igazi nagy múltú Szeged utódai!!! Szolgáljatok rá! Bízunk bennetek!! Hajrá gyerekek és vezetők!!!Győzni fogtok!!!!

 • '>
  1. epervidék
  2017. augusztus 10., csütörtök, 14:47
  Válaszolok

  Hajrá SZEOL!!