Krúdy irodalmi délutánt tartanak pénteken

2017. augusztus 3., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor (archív)

krudy_gyula_aqrpi_bacsi0108_gs

A rendezvény délután háromkor kezdődik a Nemzeti Emlékkertben a szegedi városképvédők és az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör közös programjaként. A költészet és az irodalom mellett a zene is szerepet kap.

Pénteken délután megtelik prózával és költészettel a Nemzeti Emlékkert (Szeged, Földmíves utca 13.) Az óbudai székhelyű Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai az ország minden pontjáról érkeznek Szegedre – jó kapcsolatuk a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesülettel közel másfél évtizedes múltra tekint vissza.

„Hisszük, önmagunkban csak téblábolunk ebben az életben. Újra és újra le kell ülnünk egymással! Meg kell hallgatnunk a másik embert, ismernünk kell gondolkodásának mozgató rugóit ahhoz, hogy jobbá tegyük magunkat, és ezáltal a köröttünk levő világot! Tanuljunk egymástól, vigyük hírét az együvé tartozás megrendítő szeretetének!” – üzente meghívásában Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja és fényesi Tóth János irodalomszervező, a Krúdy Irodalmi Kör emlékérmese.

Biztosan részt vesz a délutánon a kör elnöke, Kanizsa József író, műfordító, M. Jankó János költő és Vermes György költő, író. Közreműködik a programok során Takács Éva népdalénekes, és Erdélyi József Kiskamara zenekara.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.57 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére