Homály fedi a sötétséget a Felső Tisza-parton

fk_hfc21_gs

Pénteken nem tudták végigjátszani a Csongrád megyei I. osztály nyitómérkőzését: a helyzetet a létesítményt üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. kell, hogy megoldja.

Mintegy 50 percnyi futballt engedélyeztek pénteken a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájának kandeláberei. A Csongrád megyei I. osztály nyitómérkőzése, az FK 1899 Szeged – UTC találkozó a második félidő elején félbeszakadt, miután a négyből két világítótest is meghibásodott, majd ugyan az egyik életre kelt, de az egyik kispad felőli rész továbbra is sötétségben maradt, a mérkőzés játékvezetője pedig az ellenőrrel konzultálva úgy döntött, a rossz látási viszonyok miatt nem lehet végigjátszani a találkozót. “Jeleztük a bérbeadónak, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek a történteket, várjuk az intézkedést. Két hét múlva van a legközelebbi hazai mérkőzésünk, reméljük, addigra orvosolják a problémát. Tekintve, hogy bérlők vagyunk, nem tudunk mit csinálni, várjuk a fejleményeket” – mondta Havas Péter, az FK 1899 Szeged elnöke, aki hozzátette: az egyesület vezetéséhez nem jutott el, hogy a mérkőzés előtt lett volna probléma a világító berendezéssel.

A bajnokság előtt az MLSZ illetékesei jóváhagyták a mérkőzések villanyfényben való megrendezését a Molnár Zsozsi lelátó előtt, azonban a megfelelő világítás nélkül erre aligha lesz lehetőség. Tavaly októberben másfél év után játszottak újra villanyfényben a Felső Tisza-parton, amivel visszatért az FK Szegedet korábban is jellemző hangulat a pálya köré. Mint azt Havas Péter elmondta, az önkormányzatot ugyan keresték a világítás, valamint a műfüves játéktér felújítása ügyében is, azonban a pálya tulajdonjogával rendelkező önkormányzat ezt nem támogatta. “Reméljük, hogy ez a kéthetes időszak elegendő arra, hogy kijavítsák ezt a problémát. Nem csak mi használjuk a pályát, így a megoldás nem csupán a mi érdekünk. Ugyanakkor az esti időszakban nagypályás mérkőzést nem lehet máshol játszani Szegeden, csak itt” – mutatott rá a diszkoszvetősök elnöke. Amennyiben a versenybizottság úgy dönt, hogy az elejétől fogva újra kell játszani a találkozót, az sportszakmailag sem érinti előnyösen a két felet. “Borít mindent, ráadásul az sem lett volna mindegy, ha győzelemmel kezdtük volna a szezont. Sok néző volt, a félelmeinkkel szemben legalább 200-an voltak a Felső Tisza-parton, mindenki csalódottan távozott. Futballhangulat uralkodott, az osztály szintjéhez képest jó meccs is volt” – mondta portálunknak Havas Péter.

Az ügyben természetesen kerestük a Szegedi Sport és Fürdőket is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket!

18 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  18. Fans
  2017. augusztus 24., csütörtök, 22:48
  Válaszolok

  Kedves bélabácsi:Úgy gondolom magyarul fogalmaztam,de akkor ismét leírom:
  Gondolom neked sem tetszene ha megvádolnának olyan dolgokkal amit nem követtél el,és egyfeszt köpködnének.
  Ha nem baj,megvédem a Barátaimat és magamat.
  Egy valamit nagyon nem szeretek,az aljas rágalmat,a hazugságot,tetszene megkérdezni az ellent is,mire alapozza a rágalmait?
  Egyébként nem ez a stílusom,partner vagyok normális fórumozásra is,de sajnos ez itt nem megvalósítható,tisztelet a kivételnek.
  Sayitagain:Szépen,korrektül megfogalmaztad,az ilyen hozzászólásoknak lenne a helye itt,minden szavad igaz!

 • '>
  17. sayitagain
  2017. augusztus 23., szerda, 11:31
  Válaszolok

  Ezzel csak az a probléma, hogy minden eddigi terv arról szól, hogy a műfüves pálya megmarad, az uszoda és a sportcsarnok mellett IS. Na most, tekintettel arra, hogy Szegeden egyébként máshol nem lehet villanyfényben nagypályás meccset játszani, talán nem ártana rendbe rakni. Ha annyira szeretjük magunkat más megyei jogú városokhoz mérni, Pécsett és Debrecenben garantált, hogy tudsz focizni este is – nem csak meccset játszhatnak, hanem aki akar, az mozoghat egyet, itt Szegeden meg mehetsz vedelni a Széchenyi térre, ott nem romlik el a lámpa este, garantált.

 • '>
  16. naugye
  2017. augusztus 23., szerda, 10:56
  Válaszolok

  Szerintem a bérlő az általa fizetett bérleti díjért cserébe akkor játszik mérkőzést, amikor szeretne/időpontja van a létesítményben. Viszont a bérbeadó nyugodtan dönthet úgy, hogy ha idén-jövőre-két év múlva a stadion helyére 8000-es csarnok épül, akkor nem költ “feleslegesen” a világításra.

 • '>
  15. bélabácsi
  2017. augusztus 23., szerda, 10:02
  Válaszolok

  Nos, ha már ennyire tiltakozol:
  Szerinted az általad leírt szavak idevalók?
  -liberális ratyi
  -senkiházi
  -mutasd a pofád

  …Ha igen, akkor csak nem vagy erre az oldalra való!
  Bár lehet, hogy a moderátornak ez tetszik! 🙁

 • '>
  14. Fans
  2017. augusztus 23., szerda, 09:18
  Válaszolok

  Bőven van mit javítani,például kizárni a provokátorokat,mint látom,a Szegedma elutasítja az uszítást.
  Nos,ez a troll ezt csinálja minden egyes FK cikk alatt.
  Gondolom neked sem tetszene ha megvádolnának olyan dolgokkal amit nem követtél el,és egyfeszt köpködnének.
  Oké,hogy egy jelentéktelen arc nélküli akárki,de mikor századjára jön a hülyeségekkel,az azért sok.
  Én pedig nagyon finoman fogalmaztam a 12-ik hozzászólásomban.

 • '>
  13. bélabácsi
  2017. augusztus 23., szerda, 08:53
  Válaszolok

  12. Fans hozzászólását olvasva: Van még mit javítani az oldal színvonalán, -már ami a moderálást illeti! 🙁

 • '>
  12. Fans
  2017. augusztus 23., szerda, 08:42
  Válaszolok

  Látom megint ide evett a fene te névtelen csíra.
  Ha már ennyit emlegeted hogy szotyis nénit verő FK szurkolók,ebből már nem jössz ki jól,áruld már el mikor történt ilyen,melyik FK meccs apropóján?
  Tudod,nem szép dolog hazugságokkal vádolni,bár egy liberális ratyitól mi mást várhat az ember,csak ennek lehetnek következményei ha hamis vádakkal vagdalózunk.
  Fedd már fel magad egyszer,te senkiházi!
  Vagy hogy egy filmből idézzek (Őrült Stone):
  “Mutasd a pofád!”
  Számot fogsz te adni erről személyesen is kiskomám!
  Addig meg élvezkedj a gép mögül:

 • '>
  11. 9+1
  2017. augusztus 22., kedd, 21:36
  Válaszolok

  péntekre*

 • '>
  10. 9.
  2017. augusztus 22., kedd, 21:35
  Válaszolok

  200 néző, persze ha máshol nincs meccs, központi helyen szegeden, nem is falun vagy külvárosban, jó hogy kitéved a par*szt a meccsre… attól még a szotyisnéni verő pár fk szurkesz kedvéért ne tegyék már szombatra ezeket a grundfoci színvonalú pilickákat amit FK bajnokinak neveznek …

 • '>
  9. Fans
  2017. augusztus 22., kedd, 21:26
  Válaszolok

  Epervidék:Azzal hogy villanyfényes,miért tenne úgy mint ha nb1-es lenne?
  Villanyfény és a szurkolás (nem bambuló nézők) teljesen normális jelenség egy lengyel 3-ad,4-ed osztályban,osztrákoknál is van hasonló alacsonyabb osztályban,szerbeknél is,csak hogy ne az elit spanyol,német,olasz,angol vonalat említsem.
  Ez nem egy ördögtől való dolog,csak itthon kis hazánkban.
  Ha villanyfény az a baj,ha hangulat van csürhe,és 2 millió,látjuk az nb1-ben…
  Sajnos ma Magyarországon eleve kevesen járnak meccsre,de erről oldalakat lehetne írni.
  Sportszerető:bocsi,de nem pontos a kolléga idézete,nálunk szurkolók is vannak,Csongrádon maximum nézők.
  Semmi bajom velük,de a kettő nem ugyanaz.

 • '>
  8. sportszerető
  2017. augusztus 22., kedd, 20:52
  Válaszolok

  200 nézővel a megye egyetlen más csapata sem büszkélkedhet, idézet az egyik hozzászólásból. És csongrádi nézőszám,,,,
  szét kellene nézni.

 • '>
  7. epervidék
  2017. augusztus 22., kedd, 19:23
  Válaszolok

  Azért megye 1-et lehetne délután is játszani! Más a hangulata, az tény, de azért egy megyés csapat ne tegyen úgy, mintha NB I-es lenne!

 • '>
  6. jóképűFotós
  2017. augusztus 22., kedd, 14:11
  Válaszolok

  sötét,mint a városvezetés
  ?
  nyugi egy év és eltűnnek!
  Nógrádit polgármesternek
  egyből lenne foci szegeden

 • '>
  5. Fans
  2017. augusztus 22., kedd, 13:35
  Válaszolok

  Nevem senki:minden egyes FK cikkhez hozzászól ez a megmondóember,egy igazi troll,különféle fikanick néven,vagy mint most is névtelenül,és már századjára írja a faszságait,ilyen retardáltakkal nem is kellene foglalkozni igazából.
  Az a legszomorúbb az egészben hogy ha betölti a 18. életévét,szavazati joggal fog rendelkezni…
  Szerintem egyszer lement kapura rúgdosni a Szeol pályára és úgy elzavarták mint a huzat a pálya közeléből is,és előjönnek neki a rossz emlékek 🙂

 • '>
  4. Hajrá Szeged!
  2017. augusztus 22., kedd, 13:34
  Válaszolok

  3.
  200 nézőért gyertyát sem érdemes gyújtani, nemhogy egy pálya világítását felkapcsolni.
  Egyébként, látom névtelenül megy a megalapozatlan számokkal való dobálódzás. Csak azért, hogy te is vau-vau, esetleg miau-miau

 • '>
  3. Nevem senki
  2017. augusztus 22., kedd, 12:15
  Válaszolok

  Vau-vau névtelenül. Ez látom megy.

  200 nézővel a megye egyetlen más csapata sem büszkélkedhet, tehát megyei viszonylatban sokaknak szimpatikus a villanyfény és a péntek esti időpont.

 • '>
  2. 1.
  2017. augusztus 22., kedd, 11:59
  Válaszolok

  egy unalmas, megyei viszonylathoz is képest alacsony színvonalú meccset láttunk, két kieső jelölt csapat összecsapását. Nem kell péntek este meccset rendezni, hanem normális, a megyében megszokott időpontban, azaz szombat vagy vasárnap délután, ahogy a többi 50 valahány csapat is csinálja. Ennyi a titok, nem ezzel kell kitűnni, hogy különcködünk a pénteki esti meccs időpontokkal, aminek ugyanúgy f*s a hangulata, mint ha szombaton játszana az FK-hanem a normális színvonalú játékkal… na ez utóbbi még nem sikerült , erre gyúrjatok, és legközelebb nem égtek be. Attól, hogy bérlők vagytok, (vagyis hontalanok,) még a Ti felelősségetek a pálya mérkőzés lejátszására való alkalmassá tétele, a rossz fényviszonyok pályaalkalmatlanságot jelentenek, ez esetben a vendégcsapatot illeti a 3 pont, 3-0-ás eredménnyel. Pont.

 • '>
  1. Hajrá Szeged!
  2017. augusztus 22., kedd, 11:53
  Válaszolok

  Sok sikert kívánok a csapatnak, de ismét fel kell tennem a kérdést: Miért is szükséges a magyar -és sajnos a szegedi- labdarúgás jelenlegi helyzetében, egy megye I-es mérkőzést villanyfénynél, estébe nyúlóan játszani?
  Tehát, igen is, a bérlő is tud mit csinálni: A helyzetre való tekintettel, a hazai mérkőzésekre időpont módosítást kér az MLSZ / CSLSZ illetékeseitől.