Ádám Attila: Gusztustalan gesztus

tollhegy

Hollósi Zsolt, a Délmagyarország mai számában megjelent jegyzetére reagált olvasónk, Ádám Attila szegedi ügyvéd.

Hollósi Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanára eredeti módon felnyalta Berkecz Balázsnak, az Együtt Párt elnökségi tagjának az Index portálon közzétett írásába csomagolt hányadékát, és a Délmagyarország-ban 2018.08.21-én megjelent jegyzetébe öklendezte.

Történt, hogy a napokban a magyar kormány igazságügyi miniszterének lakóházánál megjelent három devizahitel károsult kamerás felvételt készíteni arról, hogy háromfős demonstrációjuk keretében nyilvánítsák felelőssé Trócsányi Lászlót az eladósodásuk miatt. A miniszternek a kertet éppen békésen locsoló felesége – szándékosan vagy nem, – lespriccelte az egyik demonstrálót. A demonstrálók észlelve a miniszter házastársának jelenlétét – inkább provokatív szándékkal, mint nem, – immár a hangjukat felerősítve, az asszony felé fordulva hozzáláttak a férje minősítgetésének. Trócsányi neje egy rövid ideig még kénytelen volt hallgatni saját otthonában a hitvese gyalázását, ám egyszerre a slagból a vízsugár újra – inkább szándékosan, mint nem, – a demonstrálót érte. Ez – érthető módon vagy nem, – hisztériás reakciót váltott ki az illetőből, és – jó arányérzékkel, de inkább nem, – feljelentéssel, beperléssel stb. fenyegette meg az igazságügyi miniszter nejét. Ebből szóváltás kerekedett, amiben a privát családi szférát nyilvánvalóan megsértve érző feleség higgadt stílusban hívta fel a vehemens devizakárosult figyelmét, hogy abban az esetben, ha a demonstráció célja valóban az lenne, hogy a közszereplő férje miniszteri munkáját kritizálják, akkor azt a munkahelye előtt a nélkül is megtehetnék, hogy a családtagjait zaklatnák, ezért kérte, hogy menjenek az Igazságügyi Minisztériumhoz. Erre – a kérést megértve, de inkább nem, – a válasz az volt, hogy „Közterületen odamegyünk, ahova akarunk!”, majd folytatták az akciójukat.

Nos, ez a videón dokumentált történés volt az, ami az Együtt Párt elnökségi tagjának zsigereit aktivizálta, és annak termékét az index.hu-ra is felkerült blog-beírásában közzétette. Élvezettel idézgette a demonstrálók válogatott minősítéseit, de azt nem érezte elégségesnek, ezért saját, gusztustalan személyeskedésének váladékával még jól elkeverte. Ez a massza tetszett meg Hollósi tanár úrnak, azt bekebelezte, és a szegedi napilapban neki erre biztosított felületen kiadta magából. Hogy ne legyen teljes plágium a dolog, a „médiatudományt” oktató szerző összeszedte minden tudását, és kipréselt magából még néhány eredetinek tartott személyeskedő minősítést. Majd – megkönnyebbülten vagy nem, – hátradőlt.

Az mindössze a szerzői fantáziájának kimerüléséről tanúskodik, hogy a tudós újságíró forrás megjelölése nélkül saját neve alatt újraírt egy országos médiában már közzétett írást. Minthogy történetesen az újratöltött szöveg eredetije egy pártpolitikus ilyen minőségében írt megnyilvánulása volt, az is nyilvánvaló, hogy Hollósi kifejezetten pártpolitikai motivációból írt. Az érvek nélküli primitív személyeskedései pedig a produkciója korlátoltságát igazolják. Hogy ennek célpontja éppenséggel egy egyetemi professzor kollégája, az a szegedi egyetemi lojalitással kapcsolatos érzék teljes hiányának tünete. Ami viszont azt illeti, hogy ez a professzor személy szerint Trócsányi László, nem ártott volna esetleg a szerzőnek nem elfelejteni, hogy még a helyi politikai ellenfelei szerint sem vitatottan Szegedért világéletében elkötelezett, és erről semmilyen közéleti megbízatása során soha meg nem feledkező, a Szegedi Tudományegyetem működéséért pedig a kormányzati munkája során külön is gondot viselő szegedi polgárról van szó. Ezért rendkívül méltatlan és ízléstelen gesztus a vezető szegedi médium által biztosított felülettel visszaélve ezen a színvonalon a személyiségét durván sértegetni, bármi legyen is a kormánypolitikáról a szerző véleménye.

És ez engem felháborít – kiderült az írásomból vagy sem.

Dr. Ádám Attila

10 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  10. epervidék
  2017. augusztus 24., csütörtök, 19:25
  Válaszolok

  Most már tudom, hogy miért “gyárt” lelki és agyi analfabétákat az SZT média tanszéke!!

 • '>
  9. jóképűFotós
  2017. augusztus 22., kedd, 14:13
  Válaszolok

  spklon,te + hat évig jártad a
  hat elemit
  😛
  :))

 • '>
  8. József
  2017. augusztus 22., kedd, 13:23
  Válaszolok

  7. SP. hozzászólt ekkor: 2017. augusztus 22., kedd, 09:50.

  Szerintem a szónak, hogy Egyetem a jelentésével sincs tisztában.

  A Délmagyar valóban szart sem ér, de a zsíros andy vajna szennylapja meg még ettől is szarabb lesz, max a lokál meg egyéb ilyen szennylapok szintjét üti majd meg. lásd tv2 ferdített tények című álhírgyártó műsor.

 • '>
  7. gézengúz
  2017. augusztus 22., kedd, 13:02
  Válaszolok

  A DM magáról állított ki bizonyítványt, hogy ezt a mocskolódó és igénytelen írást megengedte megjelenni. Az SZTE médiatanszéke meg egy kalap szart sem ér. Elég megnézni, hogy kik és mit tanítanak ott.

 • '>
  6. Almási Miklós
  2017. augusztus 22., kedd, 09:28
  Válaszolok

  Délmagyar!Ugyan hagyjuk már, három dologra nem jó:1 olvasni 2.ablakot pucolni 3 a valagat kitörölni.Média tanszak haha,ennél jobb már csak a rocktanoda!Ez a szegedi Áltudomány egyetem.Állami pénzt elsíbolni,legyeket,elvtársakat kitartani.Akinek szeme van lássa meg!

 • '>
  5. ngo
  2017. augusztus 22., kedd, 04:56
  Válaszolok

  Sztem valakit az otthonában zaklatni bunkóság ! Ezt politikai célokra felhasználni etikátlan.Méltatni pedig együgyűség (:

 • '>
  4. Kilépettbalos
  2017. augusztus 21., hétfő, 21:23
  Válaszolok

  Megy a süllyesztőbe ez a nevesincs Hollós meg a média tanszék is, a Délmagyarnál meg jobban tennék ha a csomagolásra koncentrálnának.

 • '>
  3. ...
  2017. augusztus 21., hétfő, 18:48
  Válaszolok

  A szegedma megcélozta a Ripost szintjét. Közel is jár a célhoz!

 • '>
  2. cookie
  2017. augusztus 21., hétfő, 17:52
  Válaszolok

  Ádám úr annak idején a Bartha féle politikai oldal egyik támogatója volt. Eltelt pár év, majd a Jobbik bukott polgármester jelöltjét, Keresztúri Farkas Csaba vádlottat igyekezett támogatni annak köztörvényes bírósági ügyében, akinek a vége így sikerült: a politikust felfüggesztett szabadságvesztésre és a bűnügyi költség megfizetésére ítélte a bíróság mindkét fokon, a védői álláspont nem győzedelmeskedett. Idén pedig újabb szerepben, mint publicista (?) jelentkezik, de szóljon valaki ha Trócsányi úr megbízta Ádám urat, hogy pont az ő segítségére van szüksége.

 • '>
  1. Délmadár
  2017. augusztus 21., hétfő, 17:16
  Válaszolok

  Még néhány nap, és az ilyen… mint hollósi madár zsolt (akarattal, csupa kis betűvel), és hazug, állandóan kavaró társai -tisztelet a kivételnek-, mennek az újságírás szemétdombjára. Persze, kérdés, hogy arra a szemétdombra odakerülhetnek-e, mert soha nem voltak igazi újságírók.