Fogathajtó versenyt és Lovas Napot tartanak az algyői lovaspályán

lovasnapok_algyo30_gs

Megyei és regionális fogathajtó versennyel egybekötött Lovas Napot tartanak augusztus 12-én az algyői lovaspályán.

A program délelőtt fél kilenckor kezdődik a fogatok zenés felvonulásával a faluban, majd egy rövid megnyitó után fél tízkor startolnak a versenyek az akadályhajtás első fordulójával. A fogathajtók különböző kategóriákban állhatnak rajthoz, a póni kettes fogatok és a kettes fogatok CAN-C és CAN-D kategóriában küzdenek meg, míg az egyes fogatok CAN-D kategóriában mérettetik meg magukat.

„A Lovas Nap hagyománya Algyőn egészen a 90-es évekig nyúlik vissza. Tavasszal már rendeztünk egy megyei díjugrató versenyt, most pedig a megyei és regionális fogathajtó verseny egyik állomásának adunk otthont” – mondta Gubacsi Szilárd a szervezők nevében. „Ősszel majd a Csongrád Megyei Lovas Szövetség által szervezett díjugrató verseny döntőjét is mi rendezhetjük meg” – tette hozzá.

A délelőtti programot lovasbemutató és egy különleges, fuvaros verseny követi, amelyen régi hagyományokat elevenítenek fel. A résztvevők platós lovaskocsikkal különböző vicces feladatokban küzdenek meg, lesz szalmapakolás és sörivó verseny is. Az ebéd után az akadályverseny második fordulóját rendezik meg délután egy órától, majd a verseny eredményhirdetését az előzetes tervek szerint délután négykor tartják. Gubacsi Szilárd tájékoztatása szerint nagyjából 20-30 fogat nevezésére számítanak.

A Lovas Napon egész nap ingyenes pónilovaglással és sétakocsikázással várják az érdeklődőket, a gyerekeket ugrálóvár, népi fajátékok és rodeóbika is szórakoztatja, este pedig Kocsis Tibor lép fel.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.