Fogathajtó versenyt és Lovas Napot tartanak az algyői lovaspályán

2017. augusztus 11., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor (archív)

lovasnapok_algyo30_gs

Megyei és regionális fogathajtó versennyel egybekötött Lovas Napot tartanak augusztus 12-én az algyői lovaspályán.

A program délelőtt fél kilenckor kezdődik a fogatok zenés felvonulásával a faluban, majd egy rövid megnyitó után fél tízkor startolnak a versenyek az akadályhajtás első fordulójával. A fogathajtók különböző kategóriákban állhatnak rajthoz, a póni kettes fogatok és a kettes fogatok CAN-C és CAN-D kategóriában küzdenek meg, míg az egyes fogatok CAN-D kategóriában mérettetik meg magukat.

„A Lovas Nap hagyománya Algyőn egészen a 90-es évekig nyúlik vissza. Tavasszal már rendeztünk egy megyei díjugrató versenyt, most pedig a megyei és regionális fogathajtó verseny egyik állomásának adunk otthont” – mondta Gubacsi Szilárd a szervezők nevében. „Ősszel majd a Csongrád Megyei Lovas Szövetség által szervezett díjugrató verseny döntőjét is mi rendezhetjük meg” – tette hozzá.

A délelőtti programot lovasbemutató és egy különleges, fuvaros verseny követi, amelyen régi hagyományokat elevenítenek fel. A résztvevők platós lovaskocsikkal különböző vicces feladatokban küzdenek meg, lesz szalmapakolás és sörivó verseny is. Az ebéd után az akadályverseny második fordulóját rendezik meg délután egy órától, majd a verseny eredményhirdetését az előzetes tervek szerint délután négykor tartják. Gubacsi Szilárd tájékoztatása szerint nagyjából 20-30 fogat nevezésére számítanak.

A Lovas Napon egész nap ingyenes pónilovaglással és sétakocsikázással várják az érdeklődőket, a gyerekeket ugrálóvár, népi fajátékok és rodeóbika is szórakoztatja, este pedig Kocsis Tibor lép fel.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.168.243 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére