Fogathajtás: harmadjára rendezik Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát

2017. augusztus 11., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc (archív)

fogathajtas05kf

Zsinórban harmadik alkalommal rendezheti meg Mezőhegyes városa a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát. A Nemzetközi Lovas Szövetség annyira elégedett volt a 2015-ös, első rendezéssel, hogy további három évre a Békés megyei városnak ítélte a rendezés jogát.

Jó esély mutatkozik arra, hogy a város hosszú távon a rendezvény házigazdája legyen, ugyanis az utóbbi években innovatív, szakmai, szellemi és anyagi fejlesztéseinek eredményeként ismét felkerült a hazai és nemzetközi lovas élet térképére. A felújított, korszerű pályákkal, infrastruktúrával és szakmai-szellemi háttérrel rendelkező, rusztikus intézmény a lovas versenyek nemzetközi hírű, közkedvelt helyszínévé nőtte ki magát.

Mezőhegyes nem csak különböző versenyeknek ad otthont, hanem kiemelkedő eredményeket mutathat fel a lótenyésztés terén is. A tudatos, szakszerű tenyésztői munka, a tenyészkiválasztás rövid idő alatt világraszóló eredményeket hozott, három védett történelmi lófajta – a Nonius, a Furioso North Star és a Gidrán – megalkotásához vezetett.

A magyar fogathajtó szakág kiírása alapján a világbajnokságra legalább két minősítő versenyen elért, maximum 6,0 hibapontos eredménnyel kvalifikálhatnak az 5, 6 és 7 éves lovak. Előnevezéssel eddig nyolc ország 49 fogata jelentkezett a világbajnokságra, amit szeptember 6-10-e között rendeznek meg a Békés megyei városban. Magyarország összesen 14 lóval képviselteti magát a nívós eseményen.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.168.243 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére