Ellenőrzéseket tart a rendőrség a SZIN ideje alatt + VIDEÓ

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében ellenőrzik a járművezetőket a Szegeden tartott fesztivál ideje alatt.

A Csongrád megyei rendőrök az újszegedi partfürdőn tartott fesztivál környékén augusztus 23-tól 27-ig úgynevezett “finn módszerrel” ellenőriznek – írja a police.hu. Ennek lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a sofőrrel szemben. Amennyiben a járművezető nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan követkeményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló.

Nemcsak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet! A kulturált szórakozás mellett fontos, hogy mindenki épségben hazaérjen. Vigyázzunk egymásra – figyelmeztet a rendőrség.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.